reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Przeciwzakrzepowo,ze względu na otyłość...
No ale leżenie choćby przez dwa dni w szpitalu nie nastraja zbyt pozytywnie no i Kubuś ciężko to zniesie.
Ja chodzę do mężczyzny,ma mnóstwo pozytywnych opinii na znanylekarz.pl .Tak do niego trafiłam.Zapłaciłam 120zł

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza ja tez mam te zastrzyki. Tylko to jest tak jak gin Ci je wypisal to zaplacisz ok 200zl za 10 sztuk wiec masakra a jak z refundacja to ja place 3.20zl musisz tak isc do rodzinnego i poprosic skierowanie do hematologa za gin kazal bo pottzebujesz sprawdzic krzepliwosc ja robilam d-dimery i mialam podwyzszone wynik ok 40 zl i rodzinny wpisze pilne bo to w ciazy jestes i ja czekalam 2 dni na wizyte do hematologa i on da Ci recepte z refundacja bo tak zbankrutujesz.

Z ta cukrzyca to chyba przesada watpie ze do szpitala Cie wezma z takimi wynikami.

A co z ta rozyczka?

Nie przejmuj się tak to też szkodzi i pogarsza wyniki.
ja zastrzyki przrciwzakrzepowe biorę od pozytywnego testu ciążowej ale ja biorę fraxiparyne może zapytaj tego ginekologa czy nie może ci tych przepisać są tańsze kosztują 20 zł za 10 szt. Jeśli masz je brac że względu na otyłość (tak jest w moim przypadku ) to myślę że nie ma sensu odrazu brać clexane.
Co do cukrzycy dziwne że odrazu chce ciebie na oddział a nie do diabetologa. Nie masz złych wyników a lekkie przekroczenia o niczym jeszcze jie świadczą i myślę że dobrze dobrana dieta tutaj pomoże.
Ja już się doczekać nie mogę ciągle myślę jak to będzie jaki będzie poród i jak będzie wyglądać moja córeczka.
Ja mam problemy ze spaniem nie śpię po kilka godzin w nocy normalnie już nie wie co robić czuje się wyspana.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wcale Ci sie Olenka nie dziwie ze juz rozmyslasz itd ja dzis 7 miesiac zaczynam ☺ musze wziasc sie za wyprawke bo jak narazie konczy sie na ogladaniu tylko a juz bym chciala miec rzeczy w domu wtedy bym realniej myslala ze bedzie dziecko bo nadal nie moge uwierzyc ze bedzie dobrze i ze szczesliwie donosze.

Olenka ile malutka warzyla przy ostatniej wizycie?

reklama
Cześć dziewczyny!Dzięki za wsparcie:*
Dziś lepiej,staram się nie martwić na zapas.Na razie nie wykupię ani zastrzyków ani tabletek.
Jutro będę miała ciśnieniomierz.Chciałam kupić ale teściowa ma dwa i pożyczy mi:)
Asia,muszę mieć skierowanie od hematologa czy mogę po prostu zapłacić za to badanie w laboratorium i zrobią bez skierowania?
Wczoraj w gabiniecie czułam się przytłoczona i bardzo zdenerwowana,a dziś zastanawiam się na jakiej podstawie zapisał mi te zastrzyki?
Oleńka,ale Ci zazdroszczę że już niedługo będziesz miała swoje maleństwo w ramionach:* ile ważył Twój pierwszy maluch po urodzeniu?
Asia czas na zakupy:* Wszystko musi być dobrze:)
A co do szpitala to zapewne mnie przyjmą bo mój lekarz tam pracuje.

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry