reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

:) nie wiedziałam że jest tu wątek dla mnie :) jakoś mi raźniej, że nie tylko ja startowałam z wagą nieksiążkową.
Dołączę do Was jeśli pozwolicie.
start: 109.5/ 173 cm, aktualnie 28.4 tydz i 111.5 a dziecię dopiero zaczyna intensywny wzrost.
w historii przedciążowej PCOS
teraz cudownie - bez cukrzycy i książkowo

reklama
:) nie wiedziałam że jest tu wątek dla mnie :) jakoś mi raźniej, że nie tylko ja startowałam z wagą nieksiążkową.
Dołączę do Was jeśli pozwolicie.
start: 109.5/ 173 cm, aktualnie 28.4 tydz i 111.5 a dziecię dopiero zaczyna intensywny wzrost.
w historii przedciążowej PCOS
teraz cudownie - bez cukrzycy i książkowo

Witaj i gratuluję :) zazdroszczę Ci że tylko 2 kg przytyłaś. Ja niestety sporo więcej. A wagą się nie przejmuj. Jak urodzimy to będziemy z kilogramami walczyć. Teraz tylko dziecko się liczy

Cześć zmiana! Ja jestem juz po ciąży a mój mały potworek ma już 9mcy:D pięknie trzymasz wagę! Gratulacje! Oby tak dalej.
No i wiedz że jest sporo takich kobiet jak ty:)

dziękuje za miłe przywitanie :) Kamkaz mi wiele nie wskoczyło pewnie dlatego, że do 22 tyg męczyły mnie poranne wymioty niemal codziennie i prawie do 25 miałam absolutną awersję do słodyczy. Jedynie owoce ze słodkich rzeczy mi wchodziły. Teraz wraz z wejściem w III trymestr trochę się zmieniło i apetyt wrócił, niestety na słodkie też, ale poziom stresu mi skoczył i może to ma wpływ.
W każdym razie chciałabym finalnie nie przekroczyć 10 kg do porodu, ale zobaczymy jak wyjdzie.

Czy taki nadbagaż przy porodzie może powodować jakieś komplikacje, albo wskazanie do CC?

Moja waga w ciąży tez jest większa w pierwszej zaczynałam na 85kg a skonczylam na 103,5 kg:nerd: Makabra, chociaż po ciąży szybko zleciało
Teraz zaczynałam na 80 i narazie +5 Kg.

Ja też przytyłam ponad dwadzieścia kilogramów w ciąży i najgorsze jest to że po porodzie nie mogłam wrócić do wagi sprzed ciąży, męczyłam się około półtora roku byłam już załamana, najgorsze jest to, że wszystkie moje ubrania musiałam oddać siostrze i wymienić całą garderobę, chodziłam w workach i byłam załamana. Na szczęście postanowiłam coś z tym zrobić i udało się ... Znowu waże tyle co dwa lata temu i muszę wymienić po raz kolejny całą garderobę, na szczęście znalazłąm świetną hurtownie i mogłam się zaopatrzyć od stóp do głów http://www.hurtowniamegabrand.pl

reklama
Cześć dziewczyny :)

Obecnie jestem w 7 tc. Odkąd zaszłam w ciążę podczytuję was i chciałabym do was dołączyć. To moja pierwsza ciąża. Z mężem staraliśmy się od ponad dwóch lat no i po zdiagnozowaniu u mnie PCOS, niewydolności przysadki mózgowej udało się nam :)

Od stycznia zaczęłam się odchudzać i ze 110 kg zeszłam do 95,2 i na razie waga stoi w miejscu. Staram się uważać co jem, ale niestety boje się że zjem za mało czegoś. 9 grudnia idę do dietetyka, więc może mi podpowie co i jak :)

Do góry