reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Aisha272 dziękuję że pytasz. U mnie trochę lepiej, skurcze ustały, jeśli są to tylko takie delikatne i pojedyńcze. W środę mam wizytę wi€c mam nadzieję usłyszeć same dobre wieści. Za to mąż co zawsze był spokojny tak teraz kłębek nerwów. Przestraszł się biedny i teraz nawet spać nie może. Niby ma urlop ale wyspać to sięnie wyśpi. Wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy do siostry która mieszka 2 ulice ode mnie na grila. Rany jaka byłam chora. Nie dość że całe nadbrzusze mnie bolało to jak się położyłam to przeszło na prawy bok, mniej więcej koło żebra. Mama twierdzi że to może być wątroba.więc dziś dietka i narazie jest dobrze. Widać musze zrezygnować z takich ciężkostrawnych pokarmów. Zaraz szykuję się do zastrzyku ale to na 21 dopiero, bo ciocia położna wraca dopiero z pracy.
Na usg 3d nie jedziemy, moja lekarka odradza, bo boi się że podczas ucisku głowicy na brzuch znów zaczną się skurcze, a tego już nie wyciszymy. Dlatego zrezygnowaliśmy. Co wizytę 2-3 tyg mam usg więc nie jest źle. Nie chce ryzykować.

reklama
Cześć dziewczyny co tam jak tam?
Lisica jak ci idzie dieta po ciąży? Mi.nijak....jakoś ciężko się zabrać za siebie.
Jak.się ciężarowki.miewają?

U nas ogólnie ok, młody jako tako znosi upały. Jest grzeczny. Dostał mate z puzzli i.super się bawi na podłodze całymi dniami. Mata edukacyjna juz za mała,odsprzedalam koleżance.

Ja robie porządki w szafie z ciuchami,mam taką mega wielką. Złapałam się na tym że mam sporo ciuchów jeszcze z metką,które kupiłam na wyprzedaży czy w necie i okazały się za małe. Postanowiłam się wszystkiego pozbyć,zostawić tylko to w czym chodzę,resztę wystawie na allegro. Nawet jakbym miała po 10 zł sprzedawać to przynajmniej szafę opróżnie. Bo jak w.końcu schudnę.to i tak będę chciała nowe rzeczy
No i Olka rzeczy tez stopniowo wystawiam bo mi zalegają. A dostał ostatnio kupę rzeczy i.nie mam gdzie ich trzymać
Przynajmniej mam zajęcie i nie myślę za dużo.o.remoncie,który zaczynamy w poniedziałek..

Aisha idzie nijak... Ćwiczyć nie mogę bo przez bieganie załatwiłam sobie kolano, a raczej przyczep mięśni (gęsią stopkę). Przez dwa tygodnie nie mogłam chodzić. Już jest lepiej ale jeszcze się wstrzymam z ćwiczeniami. Jeść jem bardzo mało i może spadły 2 kg... Nic więcej.
Czekam na ochłodzenie bo już mam serdecznie dość tych upałów.
Wklej link jak wystawisz aukcje ;-)

Ja po swojej ciazy tez troche nabralem cialka. I duzo czasu minelo zanim znowu doszlam do formy. Po ciazy to wiadmo pelne poswiecenia dla dziecka i przez pierwsze miesiace dalej wlasciwie nic nie robilam aby schudnac. Jadlam duzo i pelnowartosciowe posilki aby zapewnic synkowi jak najlepszy pokarm (dlatego byl grubiutki ;). Pozniej jak juz podrosl, postanowilam zrobic cos w koncu dla siebie. Zaczelam chodzic na fitness, ale srednio mi sie to podobalo. Bieganie? Tez nie dla mnie raczej. Pozniej zaczelam piesze wedrowki, z plecaczkiem i piciem i to bylo to. Rozpoczelam diete, nie powiem ze profesjonalna, ale jak moglam tak sobie radzilam i dzieki temu zrzucilam 7 kg.Do teraz sobie wedruje, a dodatkowo kremuje sie kremem antycelulitowym z Guam i powiem wam ze jak nas swoj wiek to chyba wygladam dobrze :p Maz mowi, ze ekstra :)

Lisica współczuję problemów z noga. Jak dajesz z dzieciakami sobie rade?
Matunia no ja niestety już nie karmię ale kilogramy jakoś nie chcą zejść:( musze w końcu zabrać się za siebie!

Młody dziś był grzeczny i bawił się na macie a ja mogłam trochę szafę przewietrzyc. Polecam jeśli któraś czegoś potrzebuje Przedmioty użytkownika aisha_18 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kamkaz jak się czujesz? Byłaś u gina?
Milady jak twoje samopoczucie?

Byłam dziś na wizycie. Pessar łdnie siedzi na miejscu i trzyma wszystko tak jak powinno. Na usg dzie cka nawet dokładnie nie widziałam bo pani doktor nie mogła przycisnąć głowicą ze względu na skurcze. Leki non stop no i oczywiście zastrzyków ciąg dalszy. Teraz wszedł nowy lek luteina do połykania i po tyg zastrzyków mam wziąść i zbadać progesteron. Jeśli utrzyma się na poziomie to zostaniemy przy tej nowych plus podjęzykowej jak do tej pory. Zobaczymy. No i odpoczywać ile tylko mogę.
Ogólbie kiebsko się czyję bo coś mnie bezych pobolewa. Ale po usg często tak miałam. Wzięłam nospę i leżę.

reklama
Do góry