reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ja miałam dwa. W 19 i 32. W 19 to jeszcze był ufoludek (choć bardzo uroczy), w 32 za duża i słabo było ją widać.
Ale jeśli chodzi o wszystkie pomiary to warto. Masz półgodzinne usg więc wymierzą wszystko, posprawdzają dobrze narządy.

reklama
Ja nie miałam 3d,nie robiłam bo.uważałam ze jestem za gruba.. Tzn jak robiłam prenatalne to po 20 tc ginekolog mi nagrał krótki filmik.w 3d. Ale za dużo widać.nie było. Taki mały ufok właśnie :)

Kamkaz ja nie robiłam ... u Zuzi nie bo widziałam 3 d mojej koleżanki i nic nie było widać ... a kupę kasy w plecy ... u Lili nie robiłam choć mój gin kupił nowy super sprzęt ale Zuza nie ma to i Lili nie robiłam a poza tym stwierdziłam ze i tak nie będę tego oglądać później ... szkoda kasy. Ale to tylko moje zdanie. 3d najlepiej robić ok 20-24 tc wtedy najlepiej widać dzidziusia. A co do pomiarów wszystkich to po 20 tc jest połówkowe wiec niezależnie od nagrania i tak to co musiał sprawdzić w 3d to sprawdził tyle że nie nagrał na płytę. Ale zdjęcie twarzy wydrukował mi po 30 tc i Lili po urodzeniu bardzo podobna była do siebie że zdjęcia :)

Kamkaz co tam? Jak się czujesz?
Milady robiłaś betę?
Lisica co u was?

A w ogóle to gdybyście znały jakieś przyszłe mamusie puszyste to przekażcie im link do moich aukcji, bo wystawiłam kilka swoich ciuszków ciążowych wiem, że czasem ciężko coś znaleźć, więc może ktoś się skusi
Przedmioty użytkownika aisha_18 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Muszę jeszcze ciuchy młodego wrzucić bo juz wszystkich znajomych obdzielilam a i tak cały karton stoi.

Ostatnia edycja:
Aisha272 cześć.
Ogólnie czuję się dobrze, w zeszłym tyg byłam na wizycie i wszystko ok. Na 1 września jestem umówiona na usg3d. Mam nadzieję że poznam płeś dzidzi. Troszkę martwią mnie ruchy bo niestety jeszcze ich nie czuję. U mnie dzisiaj jest 20t4d wg usg. Ehhh no nic może coś jeszcze się rozkręci.

Ps. Widziałam Twoje wystawiobe aukcję i wstępnie rezerwuje spodnie ciążowe tylko chciałabym abyś napisałami długość tych spodni bo ja mam 175cm wzrostu i nie każde spodnie mi na długość pasują. Gdybyś mogła mi napisać to byłabym wdzięczna.

Myślę że już na tym 3d poznasz płeć. Chyba że będzie wyjątkowo uparty :D
Mój Aleks pokazał jajka w 19tc,normalnie przycisnąl je do głowicy usg nie pozostawiając żadnych wątpliwości ;D
Wysłałam ci wiadomość na priv.
Lisica no zęby mogą powodować np zielone kupy lub biegunkę.
Ja juz się przestałam przejmować kupami bo co Aleks zje to ma inną...
Daj znać co lekarz powie!

reklama
Haha moja ostatnio bąbluje na pomarańczowo po marchewce :-D :-D :-D
No na 3d na 95% poznasz płeć :) daj nam znać bo sama ciekawa jestem :-D

Do góry