reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Aisha komentarz napiszę jak tylko mi mąż kompa naprawi. Bo w tel niestety nie umiem. Dla mnie te 3 miesiące to wieczność.
Co do detektora jeśli nie czuje ruchów to sobie sprawdzam. Wczoraj rano miałam dwakopniaczki delikatne a potem nic. Więc wieczorem sprawdziłam sobie to maleństwo fikało. Wkońcu zasadziła kopniaka prosto w detektor więc zrezygnowałam z dalszego podsłuchiwania bo inaczej bym straciła słuch:)). Za to wiem że jest wszystko dobrze

Oj tak ten detektor już wiele razy mnie uspokoił. Oby tak dalej. Co do terminu porodu to mam na 2 stycznia, choć ostatnio lekarce wyszło 31 grudzień. Tak więc przygotowuję się że może to być koniec grudnia a początek stycznia

Oj tak ten detektor już wiele razy mnie uspokoił. Oby tak dalej. Co do terminu porodu to mam na 2 stycznia, choć ostatnio lekarce wyszło 31 grudzień. Tak więc przygotowuję się że może to być koniec grudnia a początek stycznia

Kamkaz o tak detektor też był moim przyjacielem w sumie już od 13tc po pierwszym usg prenatalnym. Musiałam słuchać codziennie serduszka mojego synka bo inaczej chyba bym co tydz chodziła na wizyty chociaż i tak miałam ich dużo bo musiałam wiedzieć że wszystko jest ok z dzieckiem. Jak zaczęłam już czuć tak porządnie ruchy dziecka to już codziennie nie używałam tylko jak była cisza a ja się denerwowalam i w sumie do końca ciąży używałam.

Lucalew niestety ja regularnych i silnych ruchów jeszcze nie czuje. Raczej są to słabe i pojedyńcze ruchy. Mam nadzieję że niedługo się to zmieni na mocniejsze i bardziej regularne. No chyba,że ja je czuję ale nie potrafię ich rozpoznać

Lucalew niestety ja regularnych i silnych ruchów jeszcze nie czuje. Raczej są to słabe i pojedyńcze ruchy. Mam nadzieję że niedługo się to zmieni na mocniejsze i bardziej regularne. No chyba,że ja je czuję ale nie potrafię ich rozpoznać

Kamkaz spokojnie zaraz pewnie zaczniesz czuć mocniej :-) Ja tak jak pisałam zaczęłam czuć dość wcześnie ale też tak ok 22 tc były już takie mocniejsze że wiedziałam że to to a później to już z każdym tc coraz wyraźnie częściej i mocniej

reklama
Kamkaz spokojnie zaraz pewnie zaczniesz czuć mocniej :-) Ja tak jak pisałam zaczęłam czuć dość wcześnie ale też tak ok 22 tc były już takie mocniejsze że wiedziałam że to to a później to już z każdym tc coraz wyraźnie częściej i mocniej

Oby tak było jak piszesz. Już się doczekać nie mogę:)
Jutro wizyta i już mam trochę stresa. Musze to jakoś przetrzymać.

Do góry