reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Kochane dawno mnie tu nie było...
Bety nie rozbiłam, pierwszą wizytę mam na 7 września, doktorka powiedział, że wcześniej, może tylko potwierdzić, że ciąża jest, ale nie potwierdzi czy jajeczko jest puste czy jest wszystko ok... więc czekam. jak na razie waga w miejscu 86,2... nie ciagnie mnie do słodyczy, jestem od 9 dni na odwyku ;) za to za ostre mogłabym zabić ;)
Obecnie jestem na etapie "jakie to piękne, o nie nie kupuj jeszcze za wczasu" - nawet wózek już wybrałam, upatrzyłam i nawet miałam ochotę kupic, ale czekam...

Dzisiaj przejrzałam te używane rzeczy dla dzidziusia, które trzymalam na strychu w spadku, i stwierdziłam, że miesiąc będe mogła nie prać, więc z tych rzeczy nie kupujemy nic, tylko pare komplecików nówek w gości ;) Ja już bym chciała maluszka tulić :-D

Kamkaz będziemy trzymać kciuki;) a co byście chcieli?
Milady no to czekamy i do twojej wizyty,szybko zleci.
Początki ciąży są super,te oglądanie ubranek,rzeczy...później już coraz ciężej:D
A mdłości masz?

Aisha272 po ostatniej stracie stracie nie mam życzeń co do płci. Byle by tylko było wszystko dobrze. Mąż czuje że będzie córa, znajomi co wiedzą też twierdzą że córka więc chyba się troszkę nasrawiłam na dziewczynkę ale jak będzie chłopak to też będzie super. W pierwszej ciąży wszyscy stawiali na chłopca tylko mąż twierdził że córka i po porodzie okazało się że była Majeczka. Może teraz też ma dobre przeczucia.

Kamkaz będziemy trzymać kciuki;) a co byście chcieli?
Milady no to czekamy i do twojej wizyty,szybko zleci.
Początki ciąży są super,te oglądanie ubranek,rzeczy...później już coraz ciężej:D
A mdłości masz?

Niestety mam , ale nie codziennie i w róznych porach, wymiotowałam tylko raz, ale, ze wyszło tak, że ohaftowałam stację na drodze krzyżowej, to chyba Bozia się zlitowała i mi wymoty odpuściła ;)
Ale jestem strasznie głodna, codziennie się waże, dzisiaj rano na liczniku 86,9 kg więc niby już 0,7 na plusie. mam nadzieję, ze to tylko chwilowy przyrost. Skoro powinnam 5-7 kg przytyć to jednak trzeba sie ograniczyć. Chciałabym moze jakąs aktywność fizyczną podjać, ale czekam do wizyty co powie lekarka. po zwykłym odkurzaniu dół brzucha mnie pobolewa, więc czekam i.... tyję :baffled:

Niestety dziewczyny nie jest dobrze.
Kontsktowałam się z lekarką i kazała przyjechać po 15. Okazało się że skraca mi się szyjka o 13mm w tydzień i zaczęło robić się lekkie rozwarcie. Te skurcze to niestety nie jelita. Od razu pani doktor założyła mi pesser bo już nie ma na co czekać. No i oczywiście leżenie. We wtorek będę miała wynik wymazu. Od dzisiaj znowu muszę brać zastrzyki progesteronowe w brzuch no i czekamy. A na usg 3d raczej nie pojadę bo w tej chwili nie jest wskazane przez te skurcze. Mam nadzieję że się teraz wszystko wyciszy.

Kamkaz ... tak bardzo mi przykro ... zwłaszcza po Twoich przejściach musisz być przerażona tą sytuacją :( wierzę jednak w to że wszystko będzie dobrze! !!

reklama
Hej.
U nas w porządku. Skoro brzuszek nie boli to nie ma powodu do niepokoju. Dostała jednak Debridat jeszcze na 2 miesiące bo może coś w tych jelitkach się dzieje.
Poza tym wczoraj chrzciliśmy Lilę. Była bardzo grzeczna ;-)

Do góry