reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
aisha... jaki poród? to ja w ciąży jestem:szok::confused: taaaaaaaaa dobra dobra...... bebzon jak księżyc w pełni ledwo łażę :tak: ale na razie nic się nie kroi...

sprawdzajcie karczek bobasów czy nie spocony bo rączki mogą być chłodne nawet jak dzidzi cieplutko... :) i najlepiej jedną warstwę więcej ubrania niż sobie zakładacie plus jakis koc do wózka właśnie i bedzie git... teraz coraz cieplej :)

aaa aisha.. jak mały wypije trochę mleka to najlepiej resztę podać w ciągu godzinki... a jak zrobisz a mały nie napije się z butli jeszcze to do 3 godzin może postać i nic się nie stanie z nim...

dobra teraz juz ja mam sie rozpakować to jakies tam kciuki za nas możecie po mału zaciskać ;-)

Przygotowanie przed karmieniem nie widze za problematyczne :) , tylko zeby nie stało dlugo ..

Olucha śliczna mała jest :)

Rurka trzymamy kciuki :) [emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️

Olucha super niunie masz :-) sliczna dziewczynka!
N wstepie to jeszcze nie pisalam jak bardzo sie ciesze ze Aisha wyszlas juz z.maluchem do domku i macie sie dobrze! Super!

A u mnie jak na hustawce - jeden dzien super drugi dzien maruda i tylko na rekach - generalnie do poludnia jak jestem sama to nic nie moge zrobic (o drzmemce nawet juz nie marze) a po poludniu to najgrzeczniejsze dziecko w miescie ;-)
po poludniu mija mi zmeczenie i nie moge zasnac a w nocy nie moge spac bo dzidzia co chwile a to jesc, a to kupa a to zapchany nosek i sen pol godzinny co 2h mam. Nad ranem ok 5 lub 6 maż przejmuje dowodzenie nad dzidzia a ja ze 2h spie spokojnie.
Maly ma troche kolki - nie jakies straszne ale ma i sie meczy. Ja mieszkam przy granicy wiec juz krople sab-simplex kupilam. U nas kosztuja 8 euro. Jeszcze nie stosowalam ale dam znac jak rezultaty :-)

Aisha jak przeczytalam Twoj wpis ze tesknisz troche za praca i ze tam to Ty rzadzilas to az.sie usmiechelam bo dokladnie to samo przezywalam w tym samym momencie.

Jesli chodzi o spacery to ja wychodze w Azaleznosci od pogody - jesli bardzo wieje albo jest zimno to weranduje. Ubieram w to co ma na sobie czyli spiochy, skarpety, kaftanik i bluza - na to kombinezon i czapa, kocyk i kolderka do wozka.
Aisha Jedzonko trzeba chyba robic zawsze na swiezo - pewnie zalezy od mleka. W szpitalu karmilan bebilonem takim gotowym to niby moglo otwarte byc6 h a na hipp (tym co teraz karmie) jest napisane ze bezposrednio przed jedzeniem przygotowac i tak robie.

Rurka juz zaciskam kciuki :-) to juz ten miesiac :-D widze ze juz masz skonczony 38tydzien - ja urodzilam w 38 tydzien i 1 dzien - tak mam na wypisie ;-)

Ja mojego dziecka nie kumam.czasem. Czasem zje 50ml i śpi 3h, a czasem zje, 90-100 i po godzinie zaś, 70. Oczywiście mojego odciągnietego.
Mm niezbyt mu chyba smakuje bo jeszcze nigdy więcej jak 70 nie zjadł. Mam nan pro.
Musze z pediatra pogadać o zmianie.
Kurde ale te nasze maluchy rosną...
Mój ma już 3tyg i na przewijaku próbuje zmienić juz pozycję bo mu się na płasko nie podoba....

Aisha to co piszesz to u mnie norma ;-) raz zjadl 20 ml i spal prawie 4 h :-D Wydaje mi sie ze nie ma co sie tak przejmowac tym jedzeniem. Najwazniejsze ze je :-) moj od jakis 3 dni zaczal jesc chyba dosc normalnie - wczesniej jadl malutko. Nie wiem czy juz o tym pisalam ale znalazlam ile takie maluchy powinny jesc - bo przeciez dziecko ktore wazy np 4 kg je inaczej niz takie co wazy 3 kg - na kazde 0,5 kg powinno dziecko jesc 75-90 ml wiec policzylam jakie widelki sa u mojego i okazalo sie ze je prawidlowo do swojej wagi :-). Od 15 lutego zapisuje kazdy jego posilek i widze jak sie to pieknie zmienia - na poczatku jadl po ok 430 ml/doba a wczoraj 680 ml/doba. Gdybym nie zapisywala to bym ciagle myslala ze malo je wiec polecam ten sposob.
Dzis pierwszy raz jestem wyspana :-D w nocy maly budzil sie tylko 2 razy - raz o 2.30 a pozniej juz o 6.40 !!! Cuuuudownie :-D
ciekawe czy to przez pogode? Dzis u mnie deszczowo i ponuro jest
Co do diety to nic nie stosuje - jem wtedy kiedy moge ;-) a waga stanela na -15 kg a pozwalam sobie na wszystko wlaczajac slodycze.
Chce pomyslec nad jakims sensownym jadlospisem ale jak dotad bylo to niewykonalne.
Aaaa jeszcze napisze ze od wczoraj zaczelam stosowac te kropelki sab simplex i kolki nie bylo - a moze to po nich tak pieknie spal?

właśnie czekałam madalena na opinię na temat kropel. Zamówię w takim razie, bo na razie uzywalam infakol, ale nic nie daje, wiecie wczoraj 4,5 godziny się darła od kolki! do 23.30 juz bylismy bezsilni co robić, tylko ten płacz i prężenia, w końcu zaczął ją mąż wozić wózkiem po domu, 3 min i usneła! i spała ponad 4 godziny! boże co to była za ulga i dla nas i dla niej... ja muszę zamówić te krople bo nie da się funkcjonować... i na spacerach się uspokaja w wózku właśnie ładnie śpi, dziś u nas też ponuro i deszcz pada, i wrocilam ze spaceru i jeszcze spi w wozku to jej nie wyjmuję.
Ja też myślałam nad jakąś dietą od dietetyka, jakąś antykolkową ale to chyba nie ma znaczenia, nie jem smazonego, slodyczy, kapusty itp. a ona ma kolki. Czekolady mi się chce :/ moja waga najwolniej z waszych spada, bo ja mam tylko ok 6kg mniej a przytylam 12 w ciazy. natomiast wizualnie mam mniejszy brzuch niz przed ciązą ;)

reklama
Krople daje do mleka przy kazdym kamieniu - ja karmie mm i moim ale butlą wiec nie mam problemu z kropelkami. Do kazdej butelki 15 kropelek trzeba dac i juz. Moj pediatra mowil ze te infakol maja niby ten sam sklad ale nie wiedziec czemu nie.dzialaja tak jak sab simplex.
Biedna ta Twoja malutka z kolkami :-(

Do góry