reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Jeraha normy dla kobiet w ciazy z cukrzyca jak mierzysz poziom glukometrem na czczo sa do 90 a po 1h po posilku do 120. Insulina jest w zastrzykach jak Cornellka pisze i jak sie zmienia igly w miare czesto to nic nie boli. Nie ma sie czego bac :-)
Trzymam kciuki zeby jednak wyniki po obciazeniu byly dobre.

reklama
Nie wiem jakie polskie normy sa ...
Tu w Niemczech jest tak :

ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 39
Jeraha jak ja robilam test obciazenia to wiem ze na czczo nie powinno byc chyba wiecej niz 100 a po godzinie 140 ale ja to robilam bardzo dawno temu kiedy nie bylam w ciazy i moze normy sie zmienily takze jutro sie okaze.

Dziewczyny piszę na szybko bo jakoś ciężko się ogarnąć dziś - każda przychodnia i laboratorium ma inną normę:p
u mnie norma była przed do 80, a po do 105.
Spać mi się okropnie chce...:p

Kurde,ale jestem zmęczona.
Pomimo pomocy teściowej a popołudniu męża jakoś nie mam chwili by się zdrzemnac. Dobrze że weekend może mąż mi pomoże.
Na Kurde mój maluch coś mało je. Mój pokarm z flachy a pije po 50-60ml. A musze go czasem po 3h wybudzac.
Martwię się żeby znowu z wagi nie spadał.
A jak wasze dzieci? Jak w końcu ksrmicie? Ile wasze pociechy jedzą?

ja swoją też czasem wybudzam jak śpi za długo, ale raczej się budzi regularnie co 2/3 godziny. ja karmię piersią nie wiem ile tam leci, a potem daje sztucznego 60ml albo 90ml. i zwykle wypija te 60ml plus mój pokarm z cycka. Jak odciągnełam swój 60ml wypila i byla nadal glodna, wiec moim się nie najada :( muszę te mleko sztuczne kupić już drugie pudełko. bylam u pediadtry i przytyla, juz 3670 waży
Oj ja też nie mam chwili na drzemkę, niestety :( a do tego głowa mnie boli od kilku dni :/

A jaka miała najniższa wagę ?
Mój właśnie się obudził zaś po godzinie i pewnie zje 50ml i tyle. Ehh
Czasem to bym chciała juz do pracy wrócić. Tam przynajmniej ja rządziłam:) i miałam nad wszystkim kontrolę. A juniora nie umiem rozgryzc.

reklama
Do góry