reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Olucha, termin mam na 28 kwietnia, jeszcze 8 tygodni...jak czytalam Twoja historie to nie moge uwierzyc że to 'tylko' dwie godziny...bylas dzielna i ja sama nie wiem czy jak juz beda bole i skurcze to zamiast sie rozkraczac nie bede sie chciala skulic i schowac...a co do kupy to mnie sie mama pytala ostatnio czy robia w Irlandii lewatywe I golenie, bo ona 8 lat temu jak rodzila mojego mlodszego brata to bylo to obowiazkowe...i bardzo nieprzyjemne. z tego co sie dowiedzialam to nie robia tutaj ani jednego ani drugiego i jesli cos wyjdzie podczas porodu to jest to traktowane jak cos normalnego. Ach olucha jakbym chcialabym byc juz po... Ale Twoja historia dodaje otuchy i odwagi. Ciesze sie że rany sie ladnie goja.

reklama
Cześć dziewczyny. My dziś pierwsza noc w domu.
Młody chętnie śpi w łóżeczku i nawet nie było tak źle,tylko często się budził i strasznie stekal. Od 22 nie zrobił kupy wiec może dlatego.
O 13 przyjdzie do nas pierwszy raz położna.
Mam problem z karmieniem, bo nie dotarł mój laktator elektryczny jeszcze i w nocy odciągalam trochę ręcznym ale ciężko mi to szło.
Mam nadzieje ze.dziś przyjdzie bo mnie już piersi bolą.
O 9 przyjdzie teściowa, pomoc mi ogarnąć mieszkanie i zrobić obiad. Bo niestety nie wiem jak mój mały się zachowuje przez całą dobę bo ten pobyt w szpitalu to nas oboje rozregulowal.
I nie wiem kiedy chce jeść,kiedy się bawić kiedy go kąpać itp. Ehh
Mamy 2,5 tyg obsuwy i martwię się jak to będzie.
3 majcie za nas kciuki.

Aisha... spokojnie teraz będzie już tylko lepiej... dotrzecie się w swoim własnym tempie... będziecie się siebie uczyli nawzajem bez pośpiechu i spięcia... trzymam za was kciuki!!!!!!!!!!!

rany julek ale ten czas zapierdziela!!!!!!!!!!!!

Cześć Dziewczyny!
Czytam was codziennie ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby coś napisać...
Prawie minęło już moje kiespkie samopoczucie, tylko ból głowy mnie męczy...
Wczoraj byłam na USG prenatalnym, dzidzia rosnie książkowo, termin z OM pokrywa sie z terminem z USG, pochwalę się nawet jedną fotką :)
10996004_815148521855293_2171391843642729451_n.jpg

Załączniki

• 10996004_815148521855293_2171391843642729451_n.jpg
    10996004_815148521855293_2171391843642729451_n.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 36
Aisha super ze pierwsza noc spokojna :)
Szybko znajdziesz swój system zeby to wszystko jakos pogodzić :)
To jest duża różnica od życia w szpitalu ..., ale dacie rade :)
Mam nadzieje ze ten laktator szybko dojdzie [emoji110][emoji110][emoji110]

Justka śliczna dzidzia :)
Na kiedy masz termin?

Ja walczę z mega zgaga :( w nocy musiałam dwa razy brać gaviscon bo myslalam ze zwymiotuje :(

Rurka a Ty jak sie czujesz ? Zegar tyka hehe

Ja mam dzis wizytę u gina :)

Głowa mnie codziennie od poniedziałku boli , ale ciśnienie mam dobre ...

Karina jaki miałaś wynik glukozy i po jakim czasie? Mnie to czeka jutro...czytałam ze przy 75g glukozy wynik po 2 h nie moze byc wiekszy niz 140?
Ja mierze sobie glukometrem i najcześciej godzinę po śniadaniu mam ok 140 dzis 145 a po 2 godzinach po śniadaniu mam 120 .. Nie wiem czy to jest dobrze czy nie:( wszędzie piszą co innego dlatego moze któraś z was bedzie wiedziała?:(
czy któraś z was brała insulinę? Ona jest w zastrzykach czy tabletkach?
mamusie rozpakowane jak wasza waga po porodzie?:)

Justka no dzieci same sobie Terminy wyszukują :) widze panna znak zodiaku jak ja :)
Nie bedzie łatwo :p

Jeraha nie wiem ile g glukozy było bo to gotowy sok z winogron był :p i zimny , ale gdzies koło 250/300 ml . Na czczo 62 , po godzinie 138 i po dwóch 116 mialam ..

Twoje wyniki wyglądają mi dobrze :)

Przepraszam ze się wtrace:-)

Jeraha ja mam cukrzyce i przy cukrzycy cukier po każdym posiłku powinien być do 120 po 1h ale nie martw się na zapas jutro wszystko się okaże. Biorę również insulinę jest w zastrzykach oczywiście pierwsze były łzy ale potem się oswoilam i przyzwyczaiłam się juz do tego nie jest tak zle:-)

reklama
Do góry