reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Madalena a ty karmisz piersią czy tylko mm? Ile twoja dzidzia wypija na raz mm? A twoja Olucha?
Olucha na kolki spróbuj zmienić mleko mm. Ja od dziś mam dawać bebilon pepti bez laktozy.

reklama
Aisha super ze mały przybiera na wadze :) gratki

Ja mam sterylizator do mikrofali Aventa i szybki podgrzewacz tez Aventa .. Z Emily to samo mialam na wyposażeniu i dobrze funkcjonowało :)
Wodę używam tylko mineralna z butelek , naturalnie nie gazowana o dobrej jakości ...

Masaż brzuszka pomaga przy kolkach ... No i jsk juz pisałam woreczek z pestek wiśni podgrzany w mikrofali lub sab simplex krople ... Sprawdzone i skuteczne :)

Ojej :(

A jakies tendencje to jakiegoś wirusa ? Czy absolutnie nie wiedza co mu jest? Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Mój mały dał.mi dziś popalić. Przez 5 h się albo darł,albo wyciamkal 20ml mleka,albo kupa,albo się prezyl i robił czerwony. Najchętniej by był na rękach. Chętnie go noszę i.przytulam bo w tym szpitalu na pewno mu brak ciepła i miłości. Ale dziś już miałam dość i razem z nim płakałam. Dobrze ze był mąż który jest mega opanowany i jakoś daliśmy rade go uspac. <br />
<br />
Jutro Aleks kończy 2 tyg  <br />
Dostał swój pierwszy prezent  uwielbia się do niego tulic i patrzeć 

Ja karmie glownie modyfikowanym ale tez odciagam pokarm z piersi. Moj synek jednorazowo je ok 70/ 80 ale czasem po 40 ml. Od kilku dni zaczelam zapisywac kazdy jego posilek i na tych zapisah wyszlo ze nawet jak zje 40 to w ciagu doby je tyle samo lub wiecej niz poprzedniego dnia.

Aisha a Ty karmisz swojego synka czy dostaje modyfikowane? Bierzesz jakies leki? Jak u ciebie ze zdrowiem - rana juz ok? Te bakterie ktore u Ciebie byly juz zlikwidowane?

Ja mysle ze to CRP moze sie zmieniac bo maluszek walczy caly czas. Mysle ze Aleks tak jakbpiszesz potrzebuje milosci i ciepla Twojego a jedyny dla niego sposob na komunikacje to wlasnie placz.
Super ze maz jest takim ogromnym wsparciem dla Ciebie!!!
Ja tez juz kilka razy mialam tak ze plakalam razem z moim maluchem bo mi puszczaly nerwy ale ponoc to normalne ;-)

Aisha Aleks śliczny jest :)
To jest normalna reakcja ..., to sa hormony, strach i niewiadoma co i jak .., juz dwa tygodnie .., jak ten czas leci ...

no już 2 tygodnie u nas tez ;) leci ten czas...
Ja karmie piersią i potem robię mleko 50ml i zwykle tyle zjada, czyli ileś ml z piersi plus 50ml sztuczne. w czwartek kolejne wazenie u pediatry. wczoraj 5 godzin się darła i prężyła i w końcu kupę zrobiła... czasem mam ochotę wyjść odpocząć, przespać się...
herbatę z kopru włoskiego zaczynam jej podawać, i sama też piję

Aisha fajny misio ;) ten Twój synek podobny trochę do mojej marty ;) tez takie ciemne oczka ma

reklama
Hej dziewczyny. Od dluzszego czasu bo od lipca kiedy to bylam w pierwszej ciazy was podczytuje. Tez naleze do mamusiek z nadprogramowanymi kg i na dokladke z cukrzyca.
Kibicuje Wam bardzo dziewczyny juz rozpakowane i tym, ktore jeszcze przed.
Trzymam kciuki za synka Aisha co by szybko wyzdrowial i zebyscie wrocili juz do domu.
Oluchapoducha odnosnie herbatek z kopru to polecam przeczytać, warte do przemyslenia Herbatki z kopru niebezpieczne dla niemowląt | Baby online

Do góry