reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

wikasik Ty pięknie w ciąży i po, mąż ciacho, Robert przesłodki :) Cieszę się Waszym szczęściem :) Dobrze, że już możesz nacieszyć się Twoimi chłopakami i odetchnąć po trudach ciąży.

Dzięki, że podzieliłaś się z nami zdjęciami!!!
No właśnie, czas na Ciebie:D Na zdjęcia Twojego maleństwa też czekamy:)

reklama
No właśnie, czas na Ciebie:D Na zdjęcia Twojego maleństwa też czekamy:)

ale tez nie popedzamy, pamietam ze moja znajoma w 9 miesiacu ciazy do imentu wkur.....o pytanie:
A TO TY JESZCZE TUTAJ???
:)

wikasik, przepieknie we troje sie prezentujecie. i piekny masz ogrodek! fajnie, ze juz chustujecie, zastanawialam sie wlasnie ostatnio od kiedy ja sie odwaze, Ty widze juz takiego malusieńkiego w chuście ogarniasz, szacun!

a tak w ogole, to zaczelam 28 tydzien, a babyboom pisze pod moim suwaczkiem: "Pewnie nie możesz już doczekać się porodu..."
ekhm, no jakoś, kurcze blade, mogę! dziś mi się śniło na ranem, bardzo realistycznie, że mi odszedł ten tak zwany czop - chyba po naszych tutaj rozmowach ;) jezu jak się wystraszyłam! no jeszcze 3 miesiące, chwila, aaaaaaa! :)

Ostatnia edycja:
Mi się śniło, że byliśmy nad morzem,a Zuzia była w nosidełku:D

Ja chyba wolałabym urodzić w 38 tygodniu, po 1 jeszcze trochę urodzę w cieplejszym klimacie, po 2 tak drugo nie będe się męczyła, po 3 będe mogła wyjśc wcześniej na spacer, po 4 będe miała pewność, że Zuza zmieści się w rozmiar 56:D

Wikasik, powiadom nas kiedy Twój synek przestanie nosić rozmiar 56, bo zastanawiam się ile kupić bodziaków tego rozmiaru:D

Oczywiście, że nie popędzam, po prostu december jest następna jak to wywnioskowałyśmy:)

Kurcze w Tesco jest teraz taki bon, że jak kupisz za 100 zł rzeczy F&f to dajesz bon na 20 zł i płacisz 80 i myślałam, że bodziaki, które mi się podobają takie Disneya też są F&F, ale na licencji Disneya, ale niestety nie:( A tam 5 bodziaków jest po 52 zł, czyli miałabym 10 bodziaków za 84 zł gdyby były z f&f... Ale zobaczę, może coś innego wezmę:) Jakieś bluzy czy coś:D

http://allegro.pl/disney-baby-body-kr-rek-5-szt-0-3m-ce-okazja-i2381176127.html o te, tu są tańsze nawet:D

Zastanawiam się też co jest lepsze do szpitala:

7310012328270.jpgto i to185-501-thickbox.jpg

czy

rozowe-body-z-ptaszkiem.jpgto i to 1_AXKHRPfWWffhjVPWTMAC.jpg

Rodze ok. 20 sierpnia i słyszałam, że dziecko po porodzie powinno być ubrane na długi rękaw, bo w brzuszku mamy miało 37°. Zastanawiam się też czy jeżeli Zuza będzie miała 60 cm to starczą mi ubranka 56 cm??

Załączniki

• spioszki.jpg
    spioszki.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
aioha, gdzie tego pasiaka kupiłaś? ja uwielbiam paski ponad wszystko, a przed różowym się jakoś jeszcze wewnętrznie bronię (wiem wiem, nie to co Ty :-D), a tu i paski i to jeszcze czerwone... cudo!

ainhoa, gdzie tego pasiaka kupiłaś? ja uwielbiam paski ponad wszystko, a przed różowym się jakoś jeszcze wewnętrznie bronię (wiem wiem, nie to co Ty :-D), a tu i paski i to jeszcze czerwone... cudo!

Product detail - Polarn O. Pyret

W zasadzie wzięłam obrazki z internetu, chodziło mi o zobrazowanie tego nad czym się zastanawiam:D

spryciarz!
szkoda ze cholera 25 euro to kosztuje, no jednak sie nie skusze ;)
w ogóle jest tyle za..bistych rzeczy dla dzieci w jakichs astronomicznych cenach, ze az szkoda ze ten totek nie chce wypalic ;)

Wikasik gratuluję syneczka, jest po prostu prześliczny!!!!!♥♥♥:-D Cudnie wyglądałaś w ciąży, cudnie wyglądasz jako mama, tak 3maj!! Super, że nie boisz się takiego malucha w chustę wkładać, ja też zamierzam się długo nad nią nie zastanawiać, po co mam taszczyć na spacer wózek z 2 piętra, skoro mogę dzieciaczka do chusty a dla siebie jeszcze kijki do nordic walking wziąć :-D

Ainhoa
cudne ubranka, ach jak mi czasami żal, że moje dziecko nie jest córeczką, którą mogłabym stroić w takie cudeńka. Dla chłopczyków nie ma tak ładnych ciuszków, no ale cóż, dzidzia będzie piękna sama w sobie ;-)

Dzieki dziewczyny za komplementy :) To zdjecie tuz po cesarce wyjatkowo lubie, tak szczuplo tam wyszlam... ;)
Odnosnie tego watku - w ciazy przybylo mi 16.5kg (sporo z tego wody), po 10 dniach zeszlo 11.7kg, takze jestem jeszcze prawie 5 na plusie, no moze mniej, bo teraz jeszcze piersi mleczne doszly ;)

Chuste mam taka: Boba Wrap — Boba Australia
Sama nie wkladam maluszka i nie wiem, kiedy bede. Dzis mi maz Robulka wkladal do chusty i nosilam go na lezaco.

Ok, ide teraz pod prysznic, juz prawie polnoc. Przespalam sie do 21, a kolo 1 karmienie. Wczesniej nie bylo czasu na prysznic, a teraz musialam czekac az pranie sie skonczy, bo mamy tu kiepskie cisnienie wody i tylko jeden kurek moze byc uzywany :p Maz sobie teraz spi. Mam nadzieje, ze bedzie sie lepiej jutro czul, bo generalnie zle znosi brak snu i ma mocne bole glowy, boje sie, co bedzie jak wroci do pracy :( W nocy mi bardzo pomaga przy karmieniu, zreszta w dzien tez - przerzuca mi malego z jednej piersi na druga, a w miedzyczasie zmienia pieluche, no i odbija glodomorka. Zeby zmienic cyca musialabym wstawac z maluchem na rekach - jest to w pelni wykonalne, ale poki moge nie chce nadwyrezac brzucha, do poniedzialku wlacznie jestesmy razem w domu, wiec korzystam, zreszta z kazdy dniem brzuch po cieciu w lepszej kondycji. Generalnie nie moge narzekac, lekow przeciwbolowych praktycznie nie biore - czasem 1 panadol, a przepisane mialam 4x2panadole + 3xvoltaren.

Na pytania znowu nie odpowiem, no moze na jedno - po cc od razu mi dali maluszka, tylko go obejrzeli, zwazyli i zawineli -max 5 minut. Cesarka byla robiona na znieczuleniu od pasa w dol, wiec bylam swiadoma i wszystko slyszalam, na szczescie nie bylo dramatycznej sytuacji, a cc raczej ze wzgledu na mnie (przedluzajacy sie porod, zatrzymanie rozwarcia, brak reakcji na znieczulenie), a nie zagrozenie zycia maluszka (bo choc serducho mu spadalo przy skurczach, to od razu wracalo do normy, gdy skurcz mijal), wiec bez stresu i z ulga, ze za moment zobacze synka. Maly urodzil sie wieczorem, wiec zaraz rano, jak znieczulenie zeszlo wstalam z lozka.

Ok, lece sie pomoczyc :)

reklama
Do góry