reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Wiem ze to dla mojego dobra ale i tak mnie to denerwuje bo chce się normalnie synkiem opiekować.
Ciśnienie różnie,zwykle ok 145/95 i.to pomimo brania depozytu.
Co do rany to na razie coś tam się lekko sączy i w jednym.miejscu jest takie zgrubienie. Coś marudzili o weekendzie w szpitalu.
Z małym problem jest taki ze się nie chce przyssac do.piersi. Tzn łapie i po chwili przestaje ssać. Wszyscy mówią ze jest leniuszkiem.
Ehh

reklama
Fajny zezulek ;) moja też zezuje ;) wczoraj taki koncert dała, darła się i darła... nie wiedziałam o co chodzi :/ dawałam cycka ssała, usypiała, odkładałam ją do łożeczka i po chwili znowu płacz.... 4 godziny to trwało. W końcu usneła i ja tez, juz bylam taka spiaca. Chyba brzuch ja bolał, 2 kupy zrobiła i cos jej tam bulgotało. Rany narzekałam na nudę w ciąży to teraz narzekam na brak czasu na cokolwiek ;)
A wy jak dziewczyny?

oooo widzę, że mamuśki nam się rozpisały :-D:-D:-D pamiętajcie kochane, że teraz przez ok 2 tyg będziecie miały mega huśtawki emocjonalne więc musicie być dla siebie wyrozumiałe :tak:

no no..... to teraz kolej na mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok: ale ja do terminu jeszcze 4 tygodnie mam :tak:

Ja zostaje do poniedziałku w szpitalu. Mały zdrowy ale im się moja rana nie podoba pobrali dziś wymaz itp i do pon tu lezymy. Smutno mi okropnie ale cóż zrobić. Ciągle tylko płakać mi się chce 

Ja jakiegoś nawału pokarmu nie mam,odciągam laktatorem tak ok 30-40ml na jedno posiedzenie 7-5-3. Mały coś nie bardzo chce się do piersi dostawiac i jest leniuszkiem i po paru chwilach ssania przestaje. Mm tez dokarmiam bo czasem tego mojego mu jest za mało a nie chce żeby z wagi spadł bo nas stąd nigdy nie wypuszcza.
Mam zamiar spróbować jeszcze dziś przez kapturki nakarmić, może bardziej mu.się spodoba.
Olucha a jak twój mąż, pomaga ci?
Powiem wam że mój to ma do mnie święta cierpliwość, od rana tu ze mną jest pomaga przy małym żebym mogła leżeć i odpoczywać i goic ranę. Wychodzi dopiero wieczorem.
Junior jest absorbujacy ale grzeczny. Chyba widzi że mamusi jest ciężko i ładnie śpi :)

Pozdrawiam cieplutko 

no musisz tam wytrwać, ja tez w sumie spedzilam w szpitalach kilka dni :/
no moj maz akurat zaczal prace na noce i w ciagu dnia spi, wiec pomaga mi trochę, wołam go to podaje mi to i tamto.
Ja walcze z sutkami, prawy mam poraniony boli jak cholera, mam wrazenie ze ciagle za malo mam pokarmu, tym laktatorem musialzbym z godzine odciągać 30ml jak nie dluzej... to mnie stresuje najbardziej, czy dziecko sie najada czy nie... w pon ide do poloznej z mala do przychodni

reklama
Hej Dziewczyny,

Nie poddawajcie się z karmieniem piersią. Ja też miałam masakrę na początku :( Sutki aż krwawiły :/ Na dwa dni Hanię odstawiłam, tylko lakrymatorem ściągałam (ślina dziecka podrażnia ranę) i dawałam Jej z butelki moje mleko. Ból był...łzy też. Ale przetrwałam! Smarowałam sutki Purelanem ( Medela PureLan 100, krem na brodawki piersiowe, 7 g - Portal Dbam o Zdrowie ) jest o tyle dobry, że nieszkodliwy dla dziecka więc nie trzeba przed podaniem piersi go zmywać. Wart swojej ceny.

Aisha, a boli Cię ta rana? Ciężko się ruszać? :(

Do góry