reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Rurka niestety nie rodze :( choć wiele bym dała by to było już!
Na lutowkach pierwsza dzidzia sn się urodziła w nocy! Od odejścia wód 3h poród! Pozazdrościć.

Marietta każda dzidzia inaczej rośnie i zwykle są różnice do dwóch tyg. Mój np jest o tydzień mniejszy.

Madalena u nas na Śląsku zima! Śnieg zalega a do tego dziś deszcz. Ehh

reklama
A w ogóle to kiepsko sypiam. Kładę się ok 12 i ciągle mi się wydaje ze mi wody odeszły, wiec wstaje sprawdzić, oczywiście nic się nie dzieje. Później leżę i liczę skurcze, nic się.nie dzieje wiec w końcu zasypiam i po pół godz powtórka z rozrywki!
Dopiero ok 5 zasnelam tak na spokojnie....

Aisha współczuje... ja dziś też kiepsko spałam - co chwilę się budziłam nie wiem z jakiego powodu - ani skurczy ani nawet do toalety mi się nie chciało. Masz już jakieś skurcze? nieźle!!!
ja też już zazdroszczę tej szczęściarze co urodziła - mega szybko jej zeszło.
Ostatnio pisałam że ciągle mam wrażenie że urodzę przed terminem - właśnie mi się pozmieniało i wydaje mi się że urodzę nie dość że po terminie to jeszcze będzie ciężko go wywołać - taki chyba dołek porodowy mam.

Madalena ja po ostatniej wizycie też się nastawiam już na pobyt w szpitalu i wywoływanie.
A skurcze mam kilkanaście razy dziennie, Niestety to tylko te przepowiadające.

Ja też nie rodzę jeszcze, mi to skolei jakoś nie dobrze jest. Nie mogłam spać, nogi mnie rwały bo deszcz padał. i sobie ciśnienie zmierzyłam właśnie to mam 121/88 puls 100 te dolne podwyższone mam :/ do 90 jest norma. I jakoś się tak czuje byle jak, na nic nie mam ochoty, tylko bym leżała. Mąż mnie na zakupy ciągnie znowu a ja nie mam siły :/

Olucha ja na twoim miejscu odpoczywalabym ile wlezie:) 88 to nie jest strasznie podwyższone...mało kto ma 120/80 jak w podręczniku:)

Hej dziewczyny. Ja wczoraj byłam na USG kontrolnym. Lekarka mnie uspokoiła, że wszystko jest w normie, dzidzia według USG jest starsza o 1 tydzień, co dla mnie jest nieprawdą, bo dokładnie wiem kiedy się poczęła. Niepokoi mnie tylko ten róg tylnej komory bocznej, bo jest w górnej granicy 10 mm. Powyżej 15 mm może dopiero świadczyć o wodogłowiu, ale ja już umieram ze strachu :( Za 3 tygodnie mam mieć kolejne USG, i znów kolejne tygodnie nerwówki. W przyszły czwartek idziemy na 3D/4D skonsultować to i przy okazji podejrzeć dzidzię :)
Do niedzieli mnie nie będzie więc jakby któryś dzidziuś zdecydował się wyjść, to życzę lekkiego i udanego porodu :)

wiesz na majówkach była dziewczyna pattra89 jej synek też miał na połówkowych komory poszerzone ... ja z nią pisałam wtedy bo to było niedługo po śmierci mojej Haneczki. ona też bardzo się bała... co jest zrozumiałe... ale na którymś kolejnym badaniu okazało się, że już wszystko jest w normie ... komory zmniejszyły się... tak się dzieje, jak dzidziol na jakimś etapie ciut za szybko urośnie... norma dla dziewczynek to 10mm a dla chłopców 12mm. Widzisz mi od razu powiedzieli, że to wada poważna, ze rokowania są bardzo złe... obie komory boczne, wielki zbiornik mózgu poszerzone i jeszcze móżdżek przesunięty z zanikiem robaka móżdżku.... nie było szans.... u mnie były znacznie poszerzone.

Wiem że się martwisz.... i myślisz o tym ciągle... ale uwierz mi wszystko będzie dobrze... to nie są puste słowa... 10mm to norma! górna ale NORMA! to jedna komora.... najpewniej się wyrówna... a nawet jak będzie te 10mm to maluch i tak będzie rozwijał się prawidłowo .... do wodogłowia daleko a to nadal norma

Postaraj się pomyśleć pozytywnie o tym... wiem, że to trudne... że strach pozostaje... ale ja naprawdę wierzę, że nic złego się nie stanie...

Ostatnia edycja:
reklama
Olucha mnie też już.nic się nie chce. Czuje się zmęczona i obolała. Jedyne co to obiad robie.
Trza odpoczywać póki możemy :)
Karina super, zazdroszczę . Mi się tyle wody zatrzymuje ze czuje się jak balonik z wodą!

Do góry