reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
A przed tym usg tez jest badanie normalne, pomiar i ważenie czy tylko usg?
Czy miała któraś z was albo ma anemię w ciazy? Ja wczoraj odebrałam wyniki i niestety mam mało żelaza, jem juz witaminy z żelazem od miesiąca a nic to nie daje:(

jereha ja mam w każdej ciąży anemię biorę już 2x chelaferr forte i wyniki nadal dość niskie są a co do badania to od lekarza zależy ... głównie ocenia serduszko, mózg, narządy wewnętrzne, ogólny rozwój malucha.

Ja na wszystkie wizyty chodze z mezem - na polowkowe tez. Moj maz jest mega ciekawy kazdego badania :-) Ja bylam u mojej gin w gabinecie a w trzecim trymestrze bylam na takim 3d/4d.
Rurka a spojenie badal Ci lekarz bo skarżylas sie na bol? Jak wygladalo badanie? Usg?
Ja kilka razy mowilam mojej gin ze mnie boli ale ona jakos nic nie mowila i nie wygladala na przejeta. Mnie to moje spojenie boli wlasciwie tylko jak lezac chce sie przekrecic z boku na bok. A jak to u Ciebie jest?
Jeraha wspolczuje tych krwawien - wiem ze takie doswiadczenie wykancza... najwazniejsze ze wszystko jest dobrze :-)

Jeraha zalezy gdzie pojdziesz. Jesli pojdziesz do swojego gin to bedzie pewnie tez normalne badanie i wazenie itd. ale w obcym gabinecie tylko odslonisz brzuch i juz :-) zrobia usg pomierzy glowke, nozki, serduszko, przeplywy i inne rownie wazne sprawy.

powiedziałam mu, że spojenie bardzo mnie boli, że w nocy już nie wytrzymuję momentami. A boli właśnie jak z boku na bok się przekręcam, jak buty zakładam i nogę muszę do góry podnieśc jak chodzę dużo albo jak się zasiedzę i wstanę.
Badanie to USG - zmierzył mi na ile się rozeszło.

mój mąż też na każdej wizycie jest ze mną:blink:

Ide do zupełnie innego gabinetu wiec mam nadzieje ze moje wymiary nie beda ich interesować, stresuje sie troche ze jednak wykryja jakaś nieprawidłowośc u dziecka:(
dzieki madalena , naszczescie wszysko jets dobrze:)

jereha... nie stresuj się w większości przypadków połówkowe to tylko foralność :happy2: wady wykrywane na tym etapie to niewielki odsetek... i mówię to ja - heh parodia - ale taka jest prawda... będzie dobrze! zobaczysz!!

reklama
Cześć laski:)
Ja po wizycie. Wkurw...jestem okropnie.
U nas śnieżyca, drogi nieodśnieżone, opóźnienia autobusów i korki że aż strach. Oczywiście u lekarza też opóźnienie prawie godzinę....
Przed 9tą wyszłam z domu i 20min temu wróciłam. A wizyta pół godz!
W dodatku nic się nie dzieje:( mały ma ok 3150, ułożony prawidłowo, ale w sumie jeszcze dość wysoko.
Ostatnio miałam rozwarcie 1cm, a teraz nagle się zamknęło:( aż mi się ciśnienie podniosło:(
Wszystko mnie po tej wizycie boli.
Za tydzień kolejna wizyta i raczej jej dotrwam. Mam dwa terminy 4.02 i 7.02. Powiedziała, że jak nie urodzę to na następnej wizycie zdecydujemy kiedy mam się zgłosić do szpitala, bo l4 mi się kończy.
Jedyne co mnie uspokoiło to to, że uczucie "mokrych majtek" które mam od tygodnia to ten odchodzący czop. U mnie nie jest to grudka śluzu podbarwiona krwią, tylko on się tak wolno sączy i jest bezbarwny.

Do góry