reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Fajnie rurka wyglądasz :) żaden tam waleń ;) choinka też niczego sobie :)
A ja nie mam ani jednego zdj w ciąży, właśnie dziś rano mówiłam mężowi żeby mi zrobił kilka, ale jakoś wyleciało drugim uchem, może jutro mi zrobi to wstawię też swoje ;)
aisha fajnie, ciekawe ile moje waży... na nfz już mi nie przysługuje usg (miałam 3) a prywatnie nie mam kasy, a ten mój lekarz w zeszłym tyg stwierdził że nie potrzeba robić teraz, że w styczniu mi zrobi. Ale taka ciekawa jestem ile waży, mierzy. Już jak się rusza to czuje nogi pod żebrami i głowę w ,,pęcherzu,, ;) i tak uważam że ładnie (nie dużo) przytyłaś. Nie które kobiety po 20-30kg tyją... to dopiero załamka.
Karina a nasze maleństwo będzie się gnieździć z nami w pokoju, akurat mamy niebieskie ściany to pasuje czy do chłopca czy dziewczynki ;)

Życzę wam dziewczyny moje drogie, Wesołych Świąt! i szczęśliwego rozwiązania :)
jutro pewnie nie będzie czasu zajzec tutaj więc już dziś raz jeszcze Wesołych Świąt :) :) :)

reklama
Olucha - na pewno przysluguja mu dwa dni okolicznosciowe wiec nie masz sie co martwić :)

Rurka - wygladasz przeslicznie! :tak:

tymczasem u mnie juz 7 tydzien 3 dzien - w Wigilie mowimy rodzinie całej o ciązy także się trochę stresuje :p

zrobilam sobie BETE HCG dzisiaj:

MAM -> B-HCG Gonadotropina kosmówkowa (L47) 61249 mlU/ml

Interpretacje:
Wczesna ciaza:
5 - 6 tydzien: 861 - 88 769 mlU/ml
6 - 8 tydzien: 8636 - 218 085 mlU/ml

Mój ginekolog nie odbiera (co się dziwić jak jutro święta) więc pomyślałam, że podpytam Was - czy mój wynik wg Was jest norma na 6-8 tydzień czy po prostu dziecko za wolno się rozwija i jest na 5-6 tyg? Wydaje mi się, że raczej opcja pierwsza no ale może mnie wspomożecie co o tym myślicie?

Ostatnia edycja:
Natka wg mnie przełom 6/7tc. Miałam podobnie. Te wyniki bety zawsze mnie wkurzyla bo nijak się z nich dowiedzieć nie można. Ja robiłam betę dwa razy i najważniejsze dla mnie było ze przyrasta.

Olucha mi pracodawca opłaca prywatne ubezpieczenie i jestem szczęśliwa bo co wizytę mogę sprawdzić przyrost malucha. To mnie mega uspokaja. Następna wizyta dopiero 13.01 wiec pewnie będę wariowac przez święta :)
Dziś się przekonałam ze mój synek słyszy jak się odkurza i chyba mu się podoba bo szalał w brzuchu :)
Karina my jak nie znaliśmy jeszcze płci to pomalowalismy sypialnie na pomarańczowo zielono :) pasuje do wszystkiego :)
Wesołych świąt wam życzę dziewczyny, spokojnych i rodzinnych:) i dużo dobrego jedzenia :)

Ps. Uważajcie na mak bo działa usypiajaco na dzidzie.

dziękuję kochane za miłe słowa :)

natka - nie patrz aż tak bardzo na betę.... ważne ze wysoka i to najważniejsze!!! możesz przyrost sprawdzić, jeśli to dla Ciebie nie jest zbyt stresujące :tak:a tak naprawde to kwestia 2 czy 3 dni czasami bo np. owulacja była później niż nam się wydaje albo zagnieżdzenie... także cisz sie ciążą i nie wymyślaj :-) bo tylko sie będziesz stresowała... a jest git :-D:-D ostatnio lekarz zestresował moją szwagierkę powiedział jej że pozamaciczna może byc... a było ciut za wczesnie, słaby sprzęt i po prostu nie znalazł pęcherzyka gamoń :tak: a tu prosze już wszystko pieknie się rozwija :blink:

LASKI MOJE
życzę Wam wesołych, spokojnych świąt
dobrego samopoczucia :tak:
idealnych rozwiązań (bezbolesnych i najważniejsze bez komplikacji :tak:)
ekspresowego gubienia kilogramów po ciąży :-D
i... smacznej rozpusty w święta,...... a co tam :-D

Jak tam po świętach się miewacie?
Ja ledwo dycham. Odwiedzenie całej rodziny jest męczące! A jeszcze dziś śnieg spadł.
Musze ze wstydem przyznać ze się okropnie przejadlam :(
Dobrze ze wizyta była przed świętami a nie po :)

reklama
Aisha no chyba wszystkie sie przejadlysmy :p

Mnie dzis żełądek boli ..., ale nie od przejedzenia ..., raczej mi cos zaszkodziło ..

Do góry