reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
sprytne, nie? ale nowy kosztuje tyle co maly samochod, wiec papa, bugaboo!
Ja za swoje auto płaciłam 2300;p Aaaa to x-lander jest droższy;/

Bo ja wiem czy sprytne?? Bo niby cały czas musisz pchać wózek na dwóch kółkach, nie postawisz go jak np. starsze dziecko wbiegnie Ci do wody;/ Sprytne jak z kimś idziesz:D Ale też tylko pchasz:D Pchasz, pchasz, pchasz..:D:D Hihihi;p

e no chyba ma jakąś nożkę żeby można było zaparkować. jak taki wózek kosztuje 4200 pln to chyba pomyśleli o ewentualnym braku chęci pchania? :confused::-D

jezuniuu 4200:szok: ja zdecydowalalm ze niechce drogiego, taki do 1000zl mi w zupelnosci wystarczy, te wózki co wma pokazalam w zupelnosci mi wystarcza bo moja kumpela miala taki i bardzo fajnei sie prowadzilo,stabilny,fakt ciezki moze i jest ale cotam, az tak go wnosic niemam zbytnio gdzie:no:

podkradlam mamie dzisiaj stetoskop:-) ale nic nie slyszalam nic a nic hehe a uszy bola jak cholera od tych sluchawek, jedno jest pewne ja za lekarza bym sie nei nadawala:-D

dzis na obiadek mamcia zrobila goląbki a ja na wieczór przygotowuje romantyczna kolacje dlamnei i mojego T a zasefwowac mam zamiar spagetti :-D

ale mamy pogode, leje jak niewiem, ale fajnie bo umnei na podworku to siano zamiast rawy bylo, tera to przynajmiej jakos bedzie wygladalo i wszystko jakos sie ozywi
:-D

mamusie dla waszych dzieciaczkow duzo zdrowka i neich zdrowo rosna-bo przeciez dzisiaj jest takze ich świeto:-D

Na górze, po prawej stronie masz napis ustawienia, kliknij, potem po lewej masz zakładki -->Twój profil--->Edytuj avatar
I tam sobie dodajesz albo z komputera obrazek albo z internetu:)

madzia, widzisz wybór wózka też zależy od tego kto gdzie mieszka, po jakim terenie jeździ, jak wysoko mieszka, a w moim przypadku o mój kręgosłup;) Na zdrowiu się nie oszczędza.

Czy Twoja mama może wie od którego miesiąca słychać bicie serca dziecka przez stetoskop?? Chciałam mojemu kupić na dzień ojca stetoskop i dlatego się pytam:)

łomatko ... trochę mnie nie było a tu tyle stron musiałam nadrobić.

Piękne brzuszki wszystkie macie, cudne wręcz. Ja chyba takiego nie będę miała bo waga teraz przed zajściem wasze aktualne przewyższa.

Co do wózka - będąc w ciąży z Fabianem kupiliśmy x-landera i trzymam go dla drugiego.
Byłam z niego bardzo zadowolona. Skrętne koła są idealne i ułatwiają życie na spacerach.

A mamy dokładnie coś takiego :

12539_kocarek_2-_20090716_141136_2_detail.jpg

i myślę, ze mimo upływu tylu lat nadal jest niezłym cackiem :-):-):-):-D

Ostatnia edycja:
Ainhoa z tego co wiem to najlepiej słychać w 3 trymestrze, chociaż nie wszystkim się to udaje. A tak najwcześniej z tego co czytałam to koło 18-20 tygodnia.

reklama
ainhoa niestety moja mam niewie,sama ja zaskoczylam bo wywrócilam caly dom do góry nogami by go znalesc. pytala poco mi to to powiedzialam by podsluchac dzidziusia, no powiem ci ze przybiegla pol godziny pozniej i chciala posluchac-niestety ja rozczarowalam bo nic nei slychac:-(

ale wyczytalam w necie ze podobno po 25tyg ciazy jesli partner przylozy ucho do brzuszka to mozliwe ze uslyszy serduszko...

w necie wyczytalam tez ze przez stetoskop mozna od 17-19tyg i laska pisze ze dopieor udalo jej si euslyszec w 7miesiacu przez stetoskop.i ze jak si enie uslyszy w zaden sposob to si enei przejmowac i czekac na usg/ktg:-D

Do góry