reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

aisha super :) kawał bobasa juz :-D i waga ładna!!! no mi się tak pięknie nie udało... ja już ponad 10 na plusie :zawstydzona/y: a jeszcze trzy miesiące do porodu :szok: ale z Zuz w ciąży ponad 30 przytyłam więc nie jest tak źle :-D:-D trzeba się jakoś pocieszyć... heheh

dobra zamylam od rana zamiast się za robotę zabrac heheh dzisiaj sypialnię na glanc muszę wysprzątać a o 14 moja latorośl ma jasełka... aniołkiem będzie... kurcze w tym stroju to jak prawdziwy aniołeczek wygląda hahah ależ ja ją kocham!!! no dobra zmykam :happy:

reklama
Hej Dziewczyny,

no u mnie z seksem to tez roznie bywa, ochoty nie mam chyba ze sie maz postara 'mnie zdobyc', za to on ma ciagle ochote. Musi zadowolic sie raz w tygodniu. Niestety ja sie troche boje bo nie wiem czemu ale dostaje jakichs dziwnych skurczow w dole brzucha :( Ale na poczatku ciazy, z powodu ciaglych mdlosci mialam awersje to wszystkiego, nie tylko jedzenia - do zapachow, kolorow ubran :szok:, sposobu w jaki ulozyla sie posciel na lozku, wlasnie roznych aktywnosci...przeszkadzal mi nawet maz obok...masakra, biedaczek, jak on sie musial wysilac zeby nic mi nie przeszkadzalo, zaden jego zapach, albo jakis inny, albo moment dnia, zimno/za goraco i setki innych..ale czego sie nie robi zeby miec odrobine zony.

Teraz wymiotuje tylko rano na czczo (21 tydzien) i apetyt mam lepszy, mdli mnie mocno jesli nie zjem co 2 godz, jem wiecej warzyw ale zaobserwowalam nowe rzeczy, oczywiscie bojac sie czy sa normalne:
- jestem czesciej glodna, co 2 godziny musze cos zjesc, chyba ze zjadlam jakis wiekszy posilek, to co 3, ale musze bo inaczej mdlosci, rozdraznienie i ogolnie masakra
-mam bol w..kroczu, i tez wystraszylam sie czytajac fora w necie ze to objaw przed porodem...teraz inne laski w ciazy u mnie w pracy mowia ze tez to maja, ze sie sciegna rozciagaj i trzeba na duzej pilce gimnastycznej sie ' gibac' codziennie ->zakupy w toku i zobaczymy czy pomoze, na razie bol jest spory i dokucza mi
-od paru dni mam jakis taki ciezki oddech, czsami nie moge do konca wziac oddechu :( oczywiscie mam nerwice ze zaraz zemdleje albo dostane zawalu.
- nie czuje zadnych ruchow jeszcze, nawet jakichs tam niby gazow, jak to sie okresla pierwsze ruchy
-malo sikam - zaczelam pic bardzo duzo, np wczoraj obserwowalam, do 12 w pracy wypilam juz 1,5 l czystej wody i sikalam tylko raz! przed ciaza pilam mniej i sikalam wiecej...moze to jest przyczyna ze waga jednak u mnie rosnie a ubrania robia sie coraz ciasniejsze, bo jesli chodzi o jedzenie to jem slodycze rzadko teraz i malo, nie najadam sie na noc, w nocy nie jem i w ogole nie jem az tak duzo, mimo ze czesto...wiec mam cicha nadzieje oby wiekszosc z tej wagi, procz dziecka itd, to byla ta nieszczesna woda

No i przeraza mnie ze dopiero polowa ciazy a juz te wszystkie objawy...jak ja bede potem oddychac, spac, przekrecac sie w nocy, jak juz teraz mam problemy, mimo ze brzuch, jak to inni mowia, nie jest taki duzy (dla mnie jest...ubrania coraz mniejsze)

W czwartek mam USG 3D i mam nadzieje ze wszystko okaze sie dobrze.

Ostatnia edycja:
Agnella nie łam się dziewczyno! kłamać nie będę bo im dalej tym trudniej i ciężej.
Ale małe kopniaki wynagradzaja wszystko :) dziś gdy zobaczyłam bezzebny uśmiech mojego synka na usg to się popłakałam. Takie chwile sprawiają że zapominamy o bólach i niedogodnościach.
Różne rozciągania i bóle są.normalnie na twoim etapie ciąży bo macica rośnie.
Lekarz dokładnie cie zbada o uspokoi.
A ile już przytylas? O te zatrzymywanie wody tez się wypytaj, może da ci jakieś środki jeżeli jest naprawdę źle, albo zleci.dodatkowe badania.
Będzie dobrze!

Dzieki aisha!
wiem ze im dalej tym bedzie trudniej no ale coz...tutaj przynajmniej mozna sie zalic juz od poczatku ciazy :)
Przytylam jakies 8 kg do tej pory, moze troszke wiecej ale nie wiem dokladnie bo nie wazylam sie przed ciaza ani na poczatku ciazy. Teraz jestem na jakies 101-102 kg a w 6/7 tyg mialam ok 94/95.

Aisha no to duży chłopak :)
Gratuluje , super ze wszystko jest dobrze :)

Rurka no ja 9,5 na plusie :p
Możemy sobie rękę podać prawie :p

Angella nie martw sie na zapas co bedzie pozniej , moze płowa dolegliwości zniknie :)
Trzymam kciuki za wizytę :)

A ja dziś z lekarzem ustaliłam że mam 30 grudnia i 9 stycznia isc na ktg na izbe przyjęć, 15 stycznia do niego na wizytę i będziemy ustalać datę cesarki. Termin pomiędzy 12 stycznia a 6 luty, usg nie zrobił bo powiedział że ma potrzeby dziś, w styczniu mi zrobi. w karcie ciąży wpisał 34/35 tydzień ciąży.
Zmęczona jestem, jutro coś dopiszę. idę już spać

Olucha szkoda że bez usg, chętnie bym porównała nasze maluchy, bo termin z om mamy ten sam.
Po całym dniu łażenia po lekarzach, sklepach itp mam dość i idę zaraz spać:)
Odwiedziłam dziś znajome z pracy, wręczyłam drobne upominki;)

Dziewczyny, melduję, że rozpakowałam się 4 grudnia :-) Zaczęło się o 3 w nocy, a skończyło o 15 cesarskim cięciem - główka była wysoko i mały nie chciał odpowiednio wstawić się w kanał rodny. Jest zdrowy, piękny i nie mogę uwierzyć, że jestem mamą :-) Cesarskie cięcie nie jest takie straszne, to już była ulga po 12 godzinach silnych skurczów co 3 minuty. Następnego dnia wstawałam i robiłam wszystko przy synku. A co do wagi - teraz ważę dokładnie tyle co przed ciążą, czyli nic nie przytyłam. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę lekkich porodów :) Buziaki!!! :*

bzium!!!!!!!!!!!! GRAAAAAATKI!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

ja jak Zuzię rodziłam to też miałam skurcze od samego początku co trzy minuty... heh taki nasz urok widocznie :) a rodziłam 11h tyle, że nie miałam cc... a Ty biedna się namęczyłaś i na koniec jeszcze cc... ale najważniejsze że masz swój skarb przy boku :)
Najlepszego dla was!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry