reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

natka - to jest moja trzecia ciąża i każda przebiega mniej więcej podobnie pod względem objawów... jeśli chodzi o mdłości to u mnie nigdy nie były mocno nasilone, nie wymiotowa łam ani razu.. jedyna różnica jest taka, ze teraz mdłości to był jeden z pierwszych objawów jakieś 11 dni po zapłodnieniu już... a w poprzednich mdłości pojawiały się ok 5-6 tygodnia ciąży pojawiały się z reguły o różnych porach dnia, zwłaszcza w samochodzie właśnie!! :happy2: a ustępowały zawsze pod koniec pierwszego trymestru.
Nie sugeruj sie tak bardzo objawami czy ich brakiem... każda babka jest inna i inaczej przechodzi ciążę.. no i poród też...:happy2:
rozumiem twoje obawy .. to pierwsza Twoja ciąża... heh pamiętam moją pierwszą ciążę... też bałam się poronienia ale cała reszta była tak cudownie nieświadoma :)

reklama
Rurka zobaczysz jak będziesz się czuć ciężko w 33tc :)
Natka jeżeli lekarz nie widzi żadnych przeszkód to seks może być super.
Ja do 4mca Rzygalam po kilka razy dziennie i żadnej ochoty nie miałam.
Później tylko rano wiec i zaczęłam się lepiej czuć i wróciła ochota :)
A teraz jak mam brzuch jak balon i swoich stop nie widzę to.mam największa chęć. Ale na tym etapie trzeba już uważać żeby porodu nie wywołać.
Kup sobie Książkę kaz Cooke ciężarówka się przez 9mcy.
Super napisana, z humorem i zdrowym rozsądkiem.
Lepiej.nie czytać nic na necie na początku bo można zwariować.
Ja byłam pewna że mam ciążę poza maciczna, bo się głupot na necie naczytalam.

Witam nową osobę ;)
Ja też odradzam doktora googla ;) bo miałam przez niego tylko nie potrzebne nerwy, i wole tu z Wami na bieżąco konsultować różne dolegliwośći, sprawy, niż czytać coś w necie.
Ja ważę z Was najwięcej bo aż 138kg przy 180cm wz. Na chwilę obecną przytyłam 8kg, najbardziej się boję komentarzy w szpitalu co do mojej wagi, bo mój lekarz jest spoko co do tego jak wyglądam.
natka24 ja na początku ciąży to miałam dużą ochotę na sex, teraz pod koniec nie mam jej wcale.
Ja miałam policystyczne jajniki i prawie półtora roku zajeło nam zajśćie w ciążę, 4ms chodziłam na monitoring owulacji i brałam lek o nazwie duphaston na podtrzymanie ciąży bo właśnie miałam za mało któregoś hormonu który jest odpowiedzialny za utrzymanie ciąży, brałam ten duphaston az do 16 tygodnia ciąży i jak go stopniowo odstawiałam to miałam obawy czy napewno ciąża już się sama utrzyma, nawet do tego stopnia że po zrobieniu siusiu sprawdzałam czy na papierze oby nie ma krwi czy jakiejś innej niepokojącej wydzieliny. Ale wszytko dobrze było ;) teraz mam inne zmartwienia, bólowe ;)
rurka ja też biorę euthyrox 50, dziś byłam powtórzyć tsh, jutro odbieram wynik. A w nocy też ból jest niesamowity jak chcę zmienić pozycję :/ a mała Lilianka urodziła się miesiąc temu u mojego brata ;) także mi się podoba Twój wybór ;) Ja wybrałam Martę i u mnie w rodzinie nikomu się nie podoba, zaczynają mi tu inne podsuwać jakaś Malina, Hania itp :/ ale ja decyzji nie zmienię ;)

no widzisz olucha.. a ja ostatnio też właśnie miałam was zapytać jak to u was teraz z seksem ale nie miałam neta przez tydzień i w ogóle sie nie odzywałam :) wracam a tu proszę... jakbyś mi w myślach czytała :-D

Olucha bo seks to taki kontrowersyjny temat :) dużo kobiet w ciąży w ogółe z niego rezygnuje.
Ostatnio wszystkich z tego wątku wymiotlo jakby. Mam nadzieje ze wszystko ok mamuśki?
Olucha jutro razem wizytujemy. Ciekawe jak tam nasze kluski. Bo ostatnio były podobne wielkościowo a tobie wyszło 3tyg wcześniejszy poród.

Ale żeście sie dzis rozpisały :p
No u mnie z sexem to ochota jest, ale moj boi sie ze lokatorowi cos zrobi :p
A tak to problem z czasem , bo na chypcika i zmęczonym to sie nieraz niechce ...

reklama
Mój młody waży 1830g. Wg om 33tc, wg wymiarów 32. Trochę się zmartwilam ze mało rośnie ale to ponoć normalne. Umie juz oddychać bo widać jak płuca pracują. I ma rozkoszny bezzebny uśmiech :)
A ja przytyłam pół kg czyli od początku ciąży 7:)

Do góry