reklama
oluchapoducha
Fanka BB :)
aisha ja czuje, i czuje jakby takie zakwasy/rwanie w pachwinach, jak chodzę, jak wstaję. Też naczytałam się głupot w necie, już byłam skłonna iść prywatnie do ginekologa zeby to natychmiast skonsultować, ale miałam wizytę u swojego za kilka dni, no to cierpliwie poczekałam i z nim skonultowałam to powiedział że to normalne, że macica się powieksza/rozciaga i takie jest właśnie uczucie, biorę na to aspargin to jest magnez z potasem, trochę pomaga ale nie na tyle żeby wcale tego rwania/kłucia nie czuć. Ja jestem tak jak Ty w 24 tyg obecnie. A te objawy w pachwinach mam już od około 3 tygodni.
Olucha ja mam od dwóch, wizyta u gin dopiero 28.10. Ale dzwoniłam do mojej lekarki, powiedziała że jak nie ma plamień i innych objawów to to będzie macica, zwłaszcza, że mój maluch jest nisko ułożony główką. Kupię w pon ten magnez, może trochę pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.
marysia868
mama Macieja
Hej dziewczyny,klucie jatez mialaam i mam ale zaczelo sieu mnie kolo 30tygpottemprzzeszlo a teraz to juzledwo zyje,bola mniebiodra, stawy pod brzuchem miesnie sciegna,czekam az wkoncu urodze,bo juzmi tak ciezko,najlepiej mi siedziec albo lezec.do ttego doszly mi wostatnim tygodniu wzdecia ,zaparfcia,myslalam ze moze juz rodze.aletoobyly chyba bole jelit z wiadomych przyczyn.zostaly mi 3tyg do porodu. 5kg na plusie.
Codotego klocia to normalne,alle lepiej sie ulekarza upewnic czy spojenie sie nierozchodzi.
Ja jestem zalamana opieka swojego ginekologa, teraz ide w poniedzialek i jabede prosic zebymi badania moczu zrobila i krwi, a to ona mi je powinnna robic bez mojego proszenia.
Codotego klocia to normalne,alle lepiej sie ulekarza upewnic czy spojenie sie nierozchodzi.
Ja jestem zalamana opieka swojego ginekologa, teraz ide w poniedzialek i jabede prosic zebymi badania moczu zrobila i krwi, a to ona mi je powinnna robic bez mojego proszenia.
marysia868
mama Macieja
kochana.. przyzwyczaj sie do tego, ze maluch będzie Ci takie figle płatał już do końca... niestety czasem przez dwa trzy dni słabo czuć ruchy a później znowu normalnie i tak w kółko.... jeszcze nie raz sie wystraszysz... znajdź sobie sposób na swojego malucha... zjedz coś najlepiej słodkiego i polez na lewym boku ...lub w innej pozycji .. sama przetestuj
a co do kruszynki po porodzie... nic się nie martw kochana... od razu będziesz wiedział jak się zająć dzieckiem...tylko nie daj się wyreczać bo wtedy ciężko będzie ci wejść w rolę
no bo taka jest ogólna opinia na temat prasowania ...to fakt... wszędzie o tym trąbią w mediach również... ale w sumie to zgadzam się z bziumbzium... nie ma co przesadzać... a ubranie w sumie wcale nie jest jakieś mega sztywne... ja myślę, ze jeśli maluch nie ma problemów skórnych to spokojnie można stopniowo rezygnować z prasowania itp..
Ja przy pierwszy dziecku prasowalam po pierwszym praniu potemjuz nie.no chyba ze cos bylo wyjatkowo wygniecione, jedzenie slodkiego to nie jest zbyt dobry pomysl anapewno niezbyt czesto czy tez duzo do tego by pobudzic malucha doruchu.moj np rusza sie od tego czy ja sie duzo ruszam, jaka jest pogoda, itp. Strachjest zawsze normalny.
oluchapoducha
Taki artykuł znalazłam...
Jakie są objawy rozejścia spojenia łonowego?
Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku.
Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG.
Jakie są objawy rozejścia spojenia łonowego?
Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku.
Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG.
marysia868
mama Macieja
Chcialabym,alepoprzednia ciaze mialamcc,wiec nie wiem jakbedzie teraz . W wiekszosci szpitaali po 1 cc drugaa tez jest cc.alezobaczymy mam obawy i do cc i do sn. I tez nie wiemmczy sie lekarzom stawiac ze nie chce cc,zeby sie potem nieokazalo zelepiej bylozrobic cc. Bo jest to ze moze macica peknac,jatez sie boje tego owiniecia pepowina. Noi mam zwapnione lozyskojuz,kolezanka polozna powiedziala mi ze mogemiec problem z urodzeniemm takiego lozyska. Noi jeszczepodobno cukrzyca jest przeciwskazanie do sn,ale dlaczego i czy to prawda to nie wiem. Takze zobaczymy.
oluchapoducha
No tak mówią że po pierwszej cesarce robi się już kolejne... na jaki rozmiar ubranka naszykowałaś?
reklama
marysia868
mama Macieja
Takaleznam laskico po 1cc mialy sn,a nawet znamtaka co po 3cc miala sn. Mamubraanka 56 i 60. Syn sieurodzil 57cm,wiec przypuszczam ze ten nie bedzie wiekszzy. Nie wiemtylko jak wagowo
Podziel się: