reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marysia, ale super że tylko 3 tygodnie:) Choć dziwnego masz gin skoro ci nie robi badań krwi i moczu, ja co miesiąc na każdą wizytę muszę przyjść z aktualnymi. Z tego co wiem w szpitalu przy porodzie też wymagają w miarę aktualnych. Ale super że tylko 5kg na plusie. Ja w 24mam już 4.
powodzenia!

reklama
Ja też aisha 4kg na plusie ;) Zastanawiam sie nad kupnem laktatora i tez nie wiem czy reczny czy elektryczny?
Jakoś od wczoraj bolą mnie bardziej te pachwiny :/ np. jak chodzę, albo jak leże na łóżku i chcę się przekręcić na inny bok to bolą, albo jak wstaje z łóżka... i do tego kregosłup mnie boli na wysokośći zapiecia od stanika, piersi mi tak urosły ciązą mi strasznie, jak zdejme stanik wieczorem i siedzę to nie idzie wytrzymać, kładę się zaraz :/

Marysia mam nadzieje ze wszystko sie potoczy jak sobie życzysz :)
Ja pierwsza mialam cesarkę i druga tez , bo chce uniknąć poprzedniej sytulacji ...

O CC można urodzić dziecko siłami natury, wszystko zależy od tego, jaki jest odstęp między porodami i w jakiej kondycji jest macica, czy blizna na niej nie jest za cienka, ale to wszystko widać na USG.

Jeśli kupować laktator, to tylko elektryczny. Jest wygodniejszy w użyciu i szybszy. Może lepiej poczekać z tym zakupem? Może wcale nie będzie potrzebny :)

Też się nad laktatorem zastanawiałam, ale na razie nie kupuję. Jest tyle innych ważniejszych rzeczy, że na razie mi szkoda 300zł za laktator elektroniczny. Na szczęscie teraz można wszystko wszędzie kupić, więc jakby co męża do sklepu się wyśle i tyle;)
Miłego dnia Dziewczyny!

Ja mysle ze laktator todobra rzecz, pomaga przy pobudzeniu laktacji szczegolnie po cc, i potem jak sie ma nawaltez sie przydaje. Ja kupilam medeli elektryczny za 250zlprzy pierwszym dziecku. Powiem wam ze kiepskozaczelamtydzien,wczoraj dowiedzialam sie zemoja babcia umiera i juz nie bede mogla jej zobaczyc,bo mieszka w Chelmie a ja 3tyg przed terminem nie moge do niej pojechac. A dzisiaj ginekolog tak micisnieniepodniosla ze musiala.m sie ugryzc w jezyk zeby czego nie powiedziec. Na moje zapytanie czy musze miec cc szczegolnie ze chcialabym miec wiecej dzieci jak Bog da. Powiedziala mi dobra rade miedzy lekarzem apacjentka ze wdl niej powinnam nie meczyc sie sn,tylko zrobic cc iodpuscic sobiewiecej dzieci. Sory kazdy ma swoje zyciei co jej do tego ileich bede miala, a straszenie ze po 2 cc ,3 porod mozemiec komplikacje itp jest dlamnie glupota. A jeszcze wieksza mowic mlodej dziewczynie zeby sie niemeczylai macierzynstwo dalsze sobie odpuscila. To chyba lepiej probowac sn jesli nie bedzie przeciwskazan. Wiadomo niebede sieupierac ze musze sn ,botonie otochodzi by potem sobiepluc w brode ze cos sie stalo. Aletez niemam zamiaru rezygnowac zmacierzynstwa. Znam dziewczyny ktore mialy 3cc a nawet 4 cc, a itakie co po 2 czy 3 cc rodzily naturalnie.

Ale uniej juz sie nie pojawie gdby cos z kolejnaciaza. Jest stara juz ,zapomina obadaniach,imialamkilka sytuacji ktore mnie utwierdzaly wtym ze jejsienie chce. Wiadomo 3 ciaza bedzie pewnie zagrozonabardzIej niz 2,ale poto sa ginekolodzy zeby tak. Prowadzic teciaze by bylo dobrze. Mowi do mnie bo zpani waga, aleona nie wie z kad ta waga jest,pozatym jesli cos do nastepnej ciazy mamy zalozeniezemusze schudnac. Anie przychodzisz,a ona pytaczy chcesz brac luteine. To ona mi powinna powiedziec ze mamtu leki na potrzymanie ztakiego i takiego tytulu. Gdbym jejnie pokazala badan od diabetologa ze mam bialko w moczu itp,to by sie nie obudzila i mi skierowan na badania nie wypisala. Mysli sie w tyg w karcie mi zle wpisala tyg zamiast 33 to 30tc,gdziepotem wychodzi inny termin porodu. Iszlak mnie trafia,nie dosc ze sie boje to ona mnie jeszcze wkurza.dzisiajbylam.ijutro znowu musze tam isc.ablisko nie mam,mam problem z poruszaniem sie onamysli ze ja mam skrzydla.plus ze maz bedzie i autem mnie zawiezie. Bo tak mam 20min stania w tramwaju plus 10min naprzystanku i troche do przejscia,dla mnie ostatnioto bardzoduzo.eh musialam sie wygadac.

No to się wstrzmam jeszcze, ale jakbym miała kupować to używany o połowe tańszy będzie.
Byłam dziś u lekarza (proktologa) napisał mi wskazania do cesarki, mam z jelitem problemy... 30tego ide do ginekologa omówię z nim ten fakt.
Marysia bardzo mi przykro z powodu babci :/ ja też mam nerwy bo moja 12 letnia sunia ma raka i już ledwo chodzi :( właśnie się zbieram na wiztę do weterynarza z nią :/ eh

reklama
Marysia aż brak mi słów co za lekarz! Mówi się, że starzy lekarze są dobrzy bo mają wieloletnie doświadczenie. Moja lekarka jest młodziutka, trochę po 30tce, ale nie zamieniłabym jej na żadnego innego lekarza.

Do góry