reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny kiedy zaczął wam rosnąć brzuszek?

heheh ja już w drugim miesiącu wygladałam jak w piątym!!!!!:szok: i to wcale nie sadło tylko wyskoczył mi brzuchol ciążowy... dlaczego tak szybko nie wiem... ale ja tak mam w każdej ciąży a teraz... hoho jestem w 18 tc a brzuchol na 30tc wygląda :-D

reklama
dziewczyny mam pytanie
kiedy testowałyscie?
ja mam dzisiaj 12 dzień po owulacji ( potwierdzona testami i monitoringem)
rano test o czułości 25 niestety negatywny ale
mam takie mdłości od dzisiaj ze masakra
plus ból krzyża w dolnym odcinku
jak poszłam na dól do mamy pierwsze co to pyała czemu taka blada jestem
jutro chyba na bete skocze

Cześć. Ja co 3 tyg muszę robić morfologię krwi i moczu. Strasznie męczące, ale cóż, jak mus to mus. Teraz czeka mnie glukoza i jakieś próby wątrobowe. Hmmm
Brzuchol wyskoczył mi pod koniec sierpnia (16tc) i teraz nie da się go już ukryć:p:p

Amus ja ci nie pomogę, bo u mnie ciąża niespodziewana i kapnęłam się dopiero w 7tygodniu:) ale zrób betę zrób:)

amus ja wcześnie robiłam teściora ale już nie pamietam który to był dzień cyklu.. ale jak jutro pójdziesz na bete to wszystko bedzie jasne...szkoda kasy i nerwów na kolejne testy... :tak: nooo... to czekamy jutro na wyniki bety ...i trzymamy kciuki bardzo mocno!!!!!!!!!

Odebrałam wyniki, nadal są wysokie, dostałam Rovamycine na 10 dni aby to przeleczyć i za miesiąc powtórzymy badanie. Troszkę się uspokoiłam, choć branie antybiotyku troszkę mnie niepokoi ale lekarze chyba wiedzą co robią. Mi już też brzuszek widać, coraz niewygodniej w spodniach bo zawsze nosiłam dopasowane i już mnie mega uciskają. Już nawet znalazłam na allegro z regulowanym pasem. Chyba sobie zakupię dla lepszego samopoczucia ;)

Mi też dopiero w 6tym ms. zaczął brzuch rosnąć, już mi w spodniach ciasnawo. Dziś to taki apetyt mam :/ i to na wszystko jak leci, nie przeszkadza mi mieszanie smakow, kanapka z dzemem a zaraz zupa pomidorowa itd. :/ i ciągle mi tylko czekolada w głowie :/ musiałam się czymś zająć żeby o niej nie myśleć i sprzątałam w domu ;) ale w miedzy czasie i tak podjadłam kilka cukierków :sorry:

reklama
Cześć :)
Olucha - Czasem to tak już jest, że mamy ochotę na różne smaki:) ja to jak oglądam tv, to mam różne zachcianki - a to "zjadłabym hot doga", a to "o ale mam ochotę na czekoladę" i to czasem w przeciągu 5min:p mąż się tylko śmieje:)

Do góry