reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć dziewczyny:) Zabrałam się dziś za porządki, ale coś kiepsko się czuję. Zaczęłam szorować drzwi bo były umazane farbą to nie dość, że je popsułam to jeszcze teraz mi słabo. W naszym stanie chyba nie jest najlepszym pomysłem szorować na kolanach. Ehh, idę się położyć.

Rurka i jak ?

Aisha - no uważaj na siebie i dzidzie ..., wiem ze niektóre rzeczy same nie zrobią, ale lepiej niech ktos za Ciebie zrobi, lub to cos poczeka...

hej hej :D ja na szybko przepraszam że tylko o sobie...

ZDROWA jak ryba dzidzia :-D:-D:-D

iiii... na 85% DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D :-D

Ja na początku ciąży chudłam, myślałam że dziecko tak do końca będzie ze mnie wyciągać :p:p oj ja naiwna. Na razie 4kg na plusie. Dziś byłam na połowkowych - maluch ma 21cm i waży 400g - grubasek:p:p
Hehea ja 35tc i 4kg na plusie. Zaczelam tyc ok 28tc, bo wczesnienj to chudlam . Nieuwazacie ze 33tc i 2kg maluch to troche za malo? Nie odzywalamsie ,bo ostledwo zyje juz nie mam na nic sily ani ochoty. Mam jakis dziwny stres ze urodze wnajmniej odpowiednim momencie. Zaczynam sie ogolnie stresowac porodem niechce cc ale nie wiem czy to nie byloby lepsze, i jeszcze to lozysko z zwapnieniami, i ostbardzo bola mnie biodra,ledwo nogi do gory podnosze.

Hej dziewczyny. U mnie 10 tc. i już kłopoty. Wczoraj odebrałam wyniki badań i toxoplazmowa dodatnia :(. Już jestem cała w strachu, 2.40 a ja nie mogę spać. Cukier minimalnie podwyższony.

reklama
Hehea ja 35tc i 4kg na plusie. Zaczelam tyc ok 28tc, bo wczesnienj to chudlam . Nieuwazacie ze 33tc i 2kg maluch to troche za malo? Nie odzywalamsie ,bo ostledwo zyje juz nie mam na nic sily ani ochoty. Mam jakis dziwny stres ze urodze wnajmniej odpowiednim momencie. Zaczynam sie ogolnie stresowac porodem niechce cc ale nie wiem czy to nie byloby lepsze, i jeszcze to lozysko z zwapnieniami, i ostbardzo bola mnie biodra,ledwo nogi do gory podnosze.

a kiedy masz wizytę?? musisz pogadać ze swoim ginem o tym wszystkim bo inaczej się nie uspokoisz... ale póki co: waga dziecka... spokojnie kochana się nie martw dzidzia sobie świetnie radzi!!! i wyciąga to co dla niej najlepsze :tak::tak::tak: co do porodu to na spokojnie zanim sie rozkręci na dobre to zdarzysz pięć razy do szpitala a jak już będzie czas to będziesz oczekiwała na ten moment więc raczej nie będzie to najmniej odpowiednia chwila :happy::happy: do porodu musisz podejść na spokojnie... będzie bolało... i nie ma innej opcji... ALE pamietaj że to jest ból fizjologiczny, nie patologiczny... powtarzaj to sobie i spokój przede wszystkim spokój... rodzisz sama czy z kimś bliskim??? Ja nie wyobrazam sobie porodu bez mojego męża... jak Zuzię rodziłam to stał między nogami moimi razem z lekarzem! i do tej pory uważa, że to było najpiękniejsze przeżycie jakiego doznał...:happy:co do bioder to też mnie strasznie bolały i do tego jeszcze rwa kulszowa... ale to minie po porodzie :tak: a podczas porodu nie będzie miało znaczenia :).. co do zwapnien to nie pomogę, bo nie znam się na tym dlatego najlepiej pogadać z lekarzem zadawaj mu tyle pytań ile potrzebujesz niech Ci wszystko wyjaśni... :tak:

iiiii.... spokojnie kochana!!! dasz radę.. już niedługo będziesz tuliła największy skarb na świecie :tak:

Hej dziewczyny. U mnie 10 tc. i już kłopoty. Wczoraj odebrałam wyniki badań i toxoplazmowa dodatnia :(. Już jestem cała w strachu, 2.40 a ja nie mogę spać. Cukier minimalnie podwyższony.

marietta napisz co Ci dokładnie wyszło!
teraz pewnie będziesz miała robioną awidność plus tamte wyniki jeszcze raz... kiedy masz wizytę u gina??? czy już miałaś???? jeśli nie dzwoń i umawiaj sie nawet na dzisiaj!!! tokso to poważna sprawa...bardzo... ale... to dopiero 10tc... więc spokojnie włączą Ci antybiotyki, które będziesz brała do końca ciąży ... dzięki nim urodzisz zdrową dzidzię... nie martw sie na zapas... dobrze, że masz te wyniki i że zrobiłaś je na tak wczesnym etapie... będzie dobrze :tak: tylko migiem do lekarza z wynikami!!!!! jak najszybciej!!! a co do cukru to dietka narazie pewnie cukrzycowa...

Do góry