reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny jestem w ciazy bylam ponownie dzis u gina i potwierdzila mi ciaze jestesmy b szczesliwi:-) gin mi przepisala luteina raz dziennie przez tydzien i potym czasie ponownie mam zrobic hcg i mam nadzieje ze wzrosnie .pozdrawiam Was ii dzieki dziewczynom tym ktore mowily ze sie uda nam no i sie udalo az ze szczescia rycze

reklama
Beata GRATULACJE!!!!!! Mowilam ze sie uda :-)

co do usg 3d/4d to ja robilam i nie bylo problemu a wg mnie fajna sprawa.

my dalej walczymy z katarkiem przez co maly marudny i kiepsko mu sie spi bo jak zasnie i mu sie nos przytka to zaraz placze i po snie, wyniki ponownego badania przesiewowego przyszly po tygodniu i sa ok wiec sie bardzo ucieszylam , bylismy na badaniu bioderek i tez wszystko ok a teraz sie karmilismy i probuje uspac malego dlatego taka godzina :-)
a tak dla przypomnienia wygladaly zdjecia krystiana w 3d

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 52
Hej dziewczyny!

Ale się działo jak mnie nie było :-)
Witam wszystkie nowe dziewczyny.
Beata - wielkie gratulacje
Marcia współczuje tego kataru a używasz jakiegoś odciągacza katarku? I pytanie do Ciebie w którym tygodniu robiłaś to usg 3d? Super fotka na pamiątke i powiedz jeśli to nie tajemnica przy jakiej wadze?
Jedna z was ma wątpliwości co do usg no właśnie ja jestem z tych co to u mnie nie wiele widać...:no:
Ja czekam na wizyty mam je 9 kwietnia= poradnia patologii ciąży, nefrolog i wyczekiwane usg połówkowe, mam nadzieje, że będę widziała cokolwiek zwłaszcza,że w końcu pierwszy raz będzie towarzyszył mi mąż w końcu się uda bo przez ostatnie dwie ciąże nic z tego nie wyszło -praca i tyle.
1 kwietnia maluch się uaktywnił ale kopnął mnie kilka razy i cisza :-) Czekam już na następne kopniaki bo to super sprawa:-)
Cukrzyce mam w miare wyrównaną ale ciągłe jedzenie, mierzenie cukru i zastrzyki mnie wykańczają ani chwili dla siebie, do tego bunt mojego dwulatka -masakra:szok:

Miłego dnia

Asia gruszka i aspirator nie bardzo sobie radza z odciaganiem fluczkow bo one gdzies tam glebiej siedza wiec tylko woda morska zeby to rozzedzic a co do usg to pierwsze usg 3d mialam oczywiscie polowkowe ale wtedy nie mialam takiego fajnego zdjecia bo maly zaslanial buzie raczkami a to co wstawilam to byl 33t4 d ciazy i waga cos ok 100 kg

Beata ja również gratuluję i zaciskam kciuki za całą ciążę :-)

A no właśnie u mnie na usg też nie za dobrze widać :-( a ginka jest specjalistką od usg, w szpitalu w którym pracuje jest od tego specem , sprzęt ma super, bo ma nowy gabinet i wszystko u niej jest nowe i widać, że dobre jakościowo.

w ciąży z Martyną nie miałam tego usg 3d, jakoś tak w sumie nie wiem czemu, nawet o tym nie pomyślałam. teraz właśnie myślę, ale skoro na zwykłym usg kiepsko widać to czy na usg 3/4d będzie lepiej? no i jednak to sporo kasy dlatego ginka mnie nie namawia. powiedziała, że może być nie za dobrze widać, dlatego mam dylemat :-( i chyba się jednak nie zdecyduję. niech mi tylko płeć potwierdzi, bo jeszcze nie wiadomo na 100% ;-)

asia_I u mnie na połówkowym ja niewiele widziałam, ale ginka zbadała wszystkie narządy maluszka, pomierzyła i powiedziała, że jest wszystko super, tylko płci nie mogła powiedzieć, bo się małe zasłoniło rączkami :-) tydzień później inna ginka robiła mi sug na NFZ i powiedziała, że na 80% dziewczynka i ona też wszystko dobrze pomierzyła, a ja znów niewiele widziałam :-( teraz u swojej ginki mam usg najwcześniej w maju i mam nadzieję, że będzie widać płeć, bo mam dość kupowania ubranek unisex :-D

reklama
Do góry