Beata ja chodze i na nfz i prywatnie i ginka na nfz nigdy nie powiedziala ze jest pani za gruba na dziecko , wiadomo delikatnie mi zasegurowala na poczatku ciazy ze musze uwazac na diete zeby uniknac problemow o ktore latwiej przy wyzszej wadze ale nigdy nie uslyszalam ze np usg czy badanie reczne jest utrudnione ze wzgledu na tluszcz ktorego na brzuchu mi nie brakuje, a prywatny wogle nie widzi problemu i mam wrazenie ze uwaza ze u nas w Polsce dla wiekszosci lekarzy jest to problem natomiast za granica wielkie kobiety rodza zdrowe dzieci i wszystko jest ok wiec stara sie to zmienic...to ka na pierwszej wizycie zaczelam biedolic ze z moja waga wyjsciowa to nie bedzie latwo i zapytalam ile moge przytyc a on do mnie ze spokojnie moze pani przytyc tyle co przecietna kobieta czyli 20% masy wyjsciowej a mnie zatkalo i mysle sobie o nie zebym ja przytyla ponad 18 kg a o IP i przypadkowych lekarzy tez zachaczylam i bylo bez komentarzy...
reklama
Witam poniedziałkowo .Ja z mężem się rozchorowaliśmy grypa zdycham jak piesek hihipo okresie ide do gina prywatnie bo musze sie zapytac czy moje leki nie utrudniają zajscia w ciąze boje sie strasznie bo moja waga to 130 z plusem kgmoja siorka dzis była u lekarza gina na nfz i debil jej powiedział pani przekwita mająć 28 lat idiota jeden i niech pani schudnie a waży 85kg co za bałwani uczepili się ci lekarze wag nie wiem jak jest w wiekszych miastach ale tu umnie w okolicacH ŻAR JEST MASAKRA
Zawsze znajdzie sie jakis debil ktory nie wiadomo co robi w tym gabinecie bo nawet zwierzat nie powinien leczyc nie mowiac o ludziach ale trzeba szukac do skutku bo przeciez chodzi nam o zdrowie i zycie nasze i naszych upragnionych dzieciaczkow wiec musi to byc lekarz dla ktorego bedziemy ufac w 100 %
zdrowka :-)
zdrowka :-)
oluchapoducha
Fanka BB :)
Hej,
Beata ja też przeziębiona jestem, ledwo daje rade w pracy :/ Co do wagi to ja tez ważę tyle co ty, ale jestem wysoka 180 cm i wyglądam na mniej kg. jeszcze zaden ginekolog (a było ich z 10 ciu szukam dobrego do skutku ) nie skomentował mojej wagi.
Beata ja też przeziębiona jestem, ledwo daje rade w pracy :/ Co do wagi to ja tez ważę tyle co ty, ale jestem wysoka 180 cm i wyglądam na mniej kg. jeszcze zaden ginekolog (a było ich z 10 ciu szukam dobrego do skutku ) nie skomentował mojej wagi.
Hej zyczę zdrówka masz szczęście bo mnie juz skomentował ja mam wzrost1,70cmHej,
ginekolog prywatny zawsze pewnie bedzie milszy.. bo sie mu płaci to wymaga.
jak byłam u chirurga rok temu z tą moją przepukliną, to bardzo nieładnie mnie potraktował, gadał ze mną tak jakoś chłodno i patrzył z taką miną... oj aż szkoda mówić. po pierwszej ciąży został mi wiszący brzuch i to nie wygląda ładnie, fakt że nie ćwiczyłam i nic z tym nie robiłam z lenistwa ale akurat też nie jestem taka że jem za pięciu.. staram sie jeść normalnie, wszystko ale z głową i u nas unika się słodyczy, nie słodzę, tak więc może taka ma uroda. mam nadzieje że ten mój ginekolog teraz też będzie mnie traktował w miare normalnie no i że nie poczuję się gorsza. po pierwszej wizycie jestem zadowolona zobaczymy co bedzie dalej
jak byłam u chirurga rok temu z tą moją przepukliną, to bardzo nieładnie mnie potraktował, gadał ze mną tak jakoś chłodno i patrzył z taką miną... oj aż szkoda mówić. po pierwszej ciąży został mi wiszący brzuch i to nie wygląda ładnie, fakt że nie ćwiczyłam i nic z tym nie robiłam z lenistwa ale akurat też nie jestem taka że jem za pięciu.. staram sie jeść normalnie, wszystko ale z głową i u nas unika się słodyczy, nie słodzę, tak więc może taka ma uroda. mam nadzieje że ten mój ginekolog teraz też będzie mnie traktował w miare normalnie no i że nie poczuję się gorsza. po pierwszej wizycie jestem zadowolona zobaczymy co bedzie dalej
Beata to zalezy co za choroba jak tylko przeziebienie i nic tam specjalnego nie bierzesz to mozna ja przynajmniej nie przerywalam staranek. W cyklu w ktorym zaszlam w ciaze moj m bral antybiotyk bo ginka mu wypisala bo w badaniu nasienia wyszla za duza aglutenacja wiec a to moze byc efekt stanu zapalnego a mnie przewialo tak myslalam przez prawie miesiac nie dalam rady ruszac szyja dostalam leki na rozluznienie miesni , ketonal ale nie chcialam brac bo przeciez staranka ale potem bol juz byl tak nieznosny ze mnie przeswietlili i wyszlo zwyrodnienie odcinka szyjnego i musialam brac te leki a to byl okres owulki i nawet bylam umowiona na tomograf ale tak se wyliczylam ze jak sie nie udalo to bym byla po okresie i moglabym isc na badanie a jak sie uda to bym odwolala no i odwolalam :-)
reklama
dziewczyny, życzę Wam dużo pozytywnych doświadczeń z lekarzami. fajny lekarz to połowa sukcesu, bo człowiek sam jakoś lepiej podchodzi do wszystkiego wtedy.
masz racje mając dobrego lekarza, każda kobieta w ciązy czuje się o niebo bezpieczniejsza. Przynajmniej ja tak mam
Podziel się: