reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Beata ja chodze i na nfz i prywatnie i ginka na nfz nigdy nie powiedziala ze jest pani za gruba na dziecko , wiadomo delikatnie mi zasegurowala na poczatku ciazy ze musze uwazac na diete zeby uniknac problemow o ktore latwiej przy wyzszej wadze ale nigdy nie uslyszalam ze np usg czy badanie reczne jest utrudnione ze wzgledu na tluszcz ktorego na brzuchu mi nie brakuje, a prywatny wogle nie widzi problemu i mam wrazenie ze uwaza ze u nas w Polsce dla wiekszosci lekarzy jest to problem natomiast za granica wielkie kobiety rodza zdrowe dzieci i wszystko jest ok wiec stara sie to zmienic...to ka na pierwszej wizycie zaczelam biedolic ze z moja waga wyjsciowa to nie bedzie latwo i zapytalam ile moge przytyc a on do mnie ze spokojnie moze pani przytyc tyle co przecietna kobieta czyli 20% masy wyjsciowej a mnie zatkalo i mysle sobie o nie zebym ja przytyla ponad 18 kg a o IP i przypadkowych lekarzy tez zachaczylam i bylo bez komentarzy...

reklama
Witam poniedziałkowo .Ja z mężem się rozchorowaliśmy grypa zdycham jak piesek hihi:szok:po okresie ide do gina prywatnie bo musze sie zapytac czy moje leki nie utrudniają zajscia w ciąze boje sie strasznie bo moja waga to 130 z plusem kg:crazy:moja siorka dzis była u lekarza gina na nfz i debil jej powiedział pani przekwita mająć 28 lat idiota jeden i niech pani schudnie a waży 85kg co za bałwani uczepili się ci lekarze wag nie wiem jak jest w wiekszych miastach ale tu umnie w okolicacH ŻAR JEST MASAKRA

Zawsze znajdzie sie jakis debil ktory nie wiadomo co robi w tym gabinecie bo nawet zwierzat nie powinien leczyc nie mowiac o ludziach ale trzeba szukac do skutku bo przeciez chodzi nam o zdrowie i zycie nasze i naszych upragnionych dzieciaczkow wiec musi to byc lekarz dla ktorego bedziemy ufac w 100 %

zdrowka :-)

Hej,
Beata ja też przeziębiona jestem, ledwo daje rade w pracy :/ Co do wagi to ja tez ważę tyle co ty, ale jestem wysoka 180 cm i wyglądam na mniej kg. jeszcze zaden ginekolog (a było ich z 10 ciu szukam dobrego do skutku ;)) nie skomentował mojej wagi.

Hej,
Beata ja też przeziębiona jestem, ledwo daje rade w pracy :/ Co do wagi to ja tez ważę tyle co ty, ale jestem wysoka 180 cm i wyglądam na mniej kg. jeszcze zaden ginekolog (a było ich z 10 ciu szukam dobrego do skutku ;)) nie skomentował mojej wagi.
Hej zyczę zdrówka masz szczęście bo mnie juz skomentował ja mam wzrost1,70cm

ginekolog prywatny zawsze pewnie bedzie milszy.. bo sie mu płaci to wymaga.
jak byłam u chirurga rok temu z tą moją przepukliną, to bardzo nieładnie mnie potraktował, gadał ze mną tak jakoś chłodno i patrzył z taką miną... oj aż szkoda mówić. po pierwszej ciąży został mi wiszący brzuch i to nie wygląda ładnie, fakt że nie ćwiczyłam i nic z tym nie robiłam z lenistwa ale akurat też nie jestem taka że jem za pięciu.. staram sie jeść normalnie, wszystko ale z głową i u nas unika się słodyczy, nie słodzę, tak więc może taka ma uroda. mam nadzieje że ten mój ginekolog teraz też będzie mnie traktował w miare normalnie no i że nie poczuję się gorsza. po pierwszej wizycie jestem zadowolona zobaczymy co bedzie dalej

dziewczyny, życzę Wam dużo pozytywnych doświadczeń z lekarzami. fajny lekarz to połowa sukcesu, bo człowiek sam jakoś lepiej podchodzi do wszystkiego wtedy.

Beata to zalezy co za choroba jak tylko przeziebienie i nic tam specjalnego nie bierzesz to mozna ja przynajmniej nie przerywalam staranek. W cyklu w ktorym zaszlam w ciaze moj m bral antybiotyk bo ginka mu wypisala bo w badaniu nasienia wyszla za duza aglutenacja wiec a to moze byc efekt stanu zapalnego a mnie przewialo tak myslalam przez prawie miesiac nie dalam rady ruszac szyja dostalam leki na rozluznienie miesni , ketonal ale nie chcialam brac bo przeciez staranka ale potem bol juz byl tak nieznosny ze mnie przeswietlili i wyszlo zwyrodnienie odcinka szyjnego i musialam brac te leki a to byl okres owulki i nawet bylam umowiona na tomograf ale tak se wyliczylam ze jak sie nie udalo to bym byla po okresie i moglabym isc na badanie a jak sie uda to bym odwolala no i odwolalam :-)

reklama
dziewczyny, życzę Wam dużo pozytywnych doświadczeń z lekarzami. fajny lekarz to połowa sukcesu, bo człowiek sam jakoś lepiej podchodzi do wszystkiego wtedy.

masz racje :) mając dobrego lekarza, każda kobieta w ciązy czuje się o niebo bezpieczniejsza. Przynajmniej ja tak mam

Do góry