reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Oluchapoducha no niestety musisz wstyd schowac do kieszeni i zaczac chodzic do gina jak chcesz miec dzidziusia, moze poszukaj lekarza ktory nie bedzie cie krepowal nie wazne czy to facet czy kobietka wazne zebys ty sie czula komfortowo. Niby 10 mc to jeszcze nie jest dlugo ale jak opisujesz ze masz nieregularne cykle, dlugie krwawienia to ewidentnie cos nie dziala tak jak trzeba. Przy nadmiarze kg i tluszczyku czesto zdazaja sie problemy hormonalne itd takze radze ci kochana isc do lekarza i zabrac sie za badania , niestety wiekszosc badan i tak bedziesz musiala zrobic prywatnie.
Powodzenia!

beata tulam cie kochana:-(

Mnie dzis podwozie nawala ze ledwie chodze no ale coz takie uroki ciazy....

reklama
Beata nie zgodze sie bo ja na szczescie nie trafilam na ani jednego lekarza ktory dalby mi odczuc ze jestem gorsza z powodu wagi wrecz przeciwnie moj gin prywatny traktuje mnie jak zwykla pacjentke tzn moze pani przytyc 20 % wagi wejsciowej itd:szok:

Ja też się nie zgadzam z tym że wieksza kobieta to gorszy pacjent :-/
Marcia ile masz wzrostu bo ostatnio twoje fotki mi mignely na wątku i w ogóle nie widać tej Twojej setki ;) a synuś cudowny!

Marcia dziękuję za odpowiedź :) Beata idealnie to określiłaś czaję się po prostu przed wizytą :/ A tsh robiłam pół roku temu i miałam 2,60 internistka powiedziała że w normie. Ale wyczytałam w necie że dla starających się wynik powinien być 1-2.

Beata nie zgodze sie bo ja na szczescie nie trafilam na ani jednego lekarza ktory dalby mi odczuc ze jestem gorsza z powodu wagi wrecz przeciwnie moj gin prywatny traktuje mnie jak zwykla pacjentke tzn moze pani przytyc 20 % wagi wejsciowej itd:szok:
Marcia tak Ci mówi lekarz gdzie chodzisz prywatnie a ja byłam na Nfz i mi powiedział schudnij babo a potem mysl o dziecku.Wiem kazdy lekarz i opinia są inne kochana

w takim razie macie dobrych lekarzy bo ja i moje te wieksze kolezanki sie spotkały z taką sytuacja ale na NFZ a prywatnie jak poszły to były juz normalnie traktowane.:crazy:

Ja się trzymam swojego gina od 10 lat. W życiu mi przykrego słowa nie powiedział a zaczynałam w poradni w szpitalu. Ciąże prowadził na NFZ, teraz już tylko prywatnie przyjmuje ale na pewno pieniądze warte wydania. Moja ciąża była ;wysokiego ryzyka (po poronieniu), później w 20 tc zagrożenie poronieniem, problemy z lozyskiem, po 30 tc przedwczesnym porodem, do tego nadciśnienie indukowane ciąża i tak mnie prowadził ze urodziłam zdrowego syna przez cc w 39 tc.

Grunt to znaleźć dobrego lekarza.

reklama
ja się też ani razu nie spotkałam z niefajnym traktowaniem - do gina chodzę prywatnie, ale rodziłam przecież państwowo i bywałam kilka razy na SORze ginekologicznym. i owszem, kilka razy spotkałam się ze stwierdzeniem, że dobrze by mi było schudnąć, ale powiedziane to było z autentyczną troskę i kulturalnie, a nie na chama.

Do góry