reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Beata przykro mi:-( Ale nie poddawaj sie w koncu sie uda....
dopiero zobaczylam na suwaczku ze twoj syn ma na imie Krystian:-) moj bedzie nosil to samo imie :-)

reklama
Witam:)
Tigi moje gratulacje, faktycznie kawał baby:)
Marcia brzuchol fajniutki:)
Ma któraś z Was może problem z żylakiem? Ja niestety wyhodowałam od porodu niezłą sztukę, tabsy jednak nie działają korzystnie na niego i od dwóch dni noga mnie okropnie boli i piecze... a do lekarza jakoś nie mam kiedy iść... smaruję maścią, ale ona chyba tylko z ulotki działa przeciwbólowo:)
Tak się zastanawiam co teraz, bo do emerytury to mi noga odpadnie, bo jednak nauczyciel nie leży tylko łazi po tej szkole hihi.
No ale nie marudzę już więcej:)
papatki

gratulacje :) duża babeczka :) moja córa jak się urodziła to ważyła dwa kilo , a ja taka fest baba :) tylko malutka za szybko się pchała na świat... teraz to już pannica :)

Chwile mnie nie bylo a tyle do nadrobienia:-)
Alex zycze milych pozostalych miesiecy i prosze i zdjecie brzuszka:-)

Gosianati lekarz nie ma prawa ci zwracac uwage na to ile wazysz. Chociaz wiem ze to przykre sama kiedys tak mialam u ginq bo miesiaczka mi zanikla a ona do mnie ze przez to ze mam brzuch spory to ttudno mnie zbadac...

Czesc kobietki!

maz chory z goraczka, zapchany nos i chrapie niemilosiernie wiec juz nie spie..
ania ja walcze z zylakami pod lewym kolanem od kilku lat i juz dwa razy usuwalam ale to sa dwie szkoly bo:

nie usuwanie tego moze prowadzic do powiekszania i twardnienia i potem na starosc masz niewydolnosc zylna , sina noge i juz wtedy nie da sie z tym nic zrobic ( tak powiedzieli mojemu dziadkowi ze jakby wczesniej usunal to by nie mial takich nog) a druga jak rozmawiam z angiologiem to powiedzial zeby nie usuwac bo to zalezy jaka metoda ale prowadzi do tego ze albo ta zyla jest wycinana albo zamrazana i obumiera i to powoduje ze uklad zylny zostaje obciazony dodatkowo bo zabierana jest jedna zyla i ta krew ktora przez nia krazyla musi krazyc teraz przez pozostale co zieksza jej objetosc i szybciej moze sie zrobic drugi zylak. Mi chirurg powiedzial ze u mnie bedzie sie to odnawialo i faktycznie pompierwszym zabiegu dwa lata i znowu bylam na stole . Teraz znowu mija dwa lata i widze takie niebieskie zyly ale to jeszcze nie zylaki, na pewno jest to spowodowane ciaza, angiolog mi mowil ze jak planuje ciaze to jak zajde od samego poczatku powinnam chodzic w ponczochach uciskowych bo na pewno wylaza ale ja nie dam rady w tym cholerstwie chodzic. Co do lekow to oczywiscie sa tabletki na uszczelnienie naczyn i mascie ale one dzialaja zapobiegawczo a jak juz jest zylak to nic nie pomorze ewntulanie dla mnie jak bolala noga to mas z heparyna i to jak najwieksza dawka ale to mala tubka a droga wiec za duzo tego nie pouzywasz, tak poza tym nogi do gory jak najczesciej zeby odciazyc ta zastwke zylna i zeby ta krew splywala.
jesli chodzi o sam zabieg jest bezbolesny robiony w znieczuleniu podpajeczynkowym ma sie ze dwa szwy i przez dwa tygodnie chodzi sie w dobrze obandazowanej nodze. Przynajmniej tak to u mnie wyglada tylko ze ja robie w prywatnej klinice gdzie maja podpisany kontrakt z nfz place tylko za konsultacje z lekarzem i za pare dni umawiamy sie na zabieg imtego samego dnia do domku. Skonczylam wywod na temat zylakow :-) ide meza nafaszerowac lekami :-)
milej niedzieli!

reklama
Do góry