reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No powiedzial ze w kanale nie ma krwi tylko byl taki sluz jak to okreslil infekcyjny...ale zapomnialam dodac ze mialam nieduzy skrzep czy to mozliwe ze powiedzmy peka jakies naczynko np w wejciu pochwy i krzepnie zanim ja pojde do kibelka?

reklama
Tak, to jest mozliwe. Jesli masz jakas infekcje, moze sie pojawic drobne krwawienie ze sluzowki, bo na sie moze przekrwiac. A drobne krwawienia szybciutko krzepna.

To moze faktycznie to od tego tym razem...w poniedzialek jest moja ginka to przejde sie bo ona tam ma zwykly mikroskop ale robi wymaz daje dla pani Zosi i zaraz wiadomo czy faktycznie sa grzyby, bakterie czy jest czysto. Tak mnie ten doktorek dosc niedelikatnie potraktowal ze lekko mnie brzuch pobolewa ale wzielam podwojny magnez i nospe i powinno przejsc

To go nie zwalnia z podstawowych zasad. Ech... W takich chwilach ciesze sie, ze mam do czynienia ze sluzba zdrowia w UK. Tu, jak lekarka zaczela sie jakac, ze moge miec problemy z ciaza bo... no, bo... i dokonczylam, "bo jestem gruba i stara", to ona nie wiedziala gdzie oczy podziac. Zaczelam sie smiac, ze taka jest prawda, wiec mowmy szczerze, a ona, ze jej nie wolno tak mowic. One mowia w takim razie o "wysokim BMI i wieku 35+", a tak to omotuja jeszcze w jedwabie, ze w ogole. Jakby mogly, to by nie mowily.

Czesc dziewczyny.Od dawna podczytuje,ale dlugo szlo mi aby w koncu napisac.
Jest to moja druga ciaza.W domu juz mam prawie 4-letnia coreczke.
Ta ciaze zaczynam z 30 kg wiecej niz pierwsza.
Zawsze byly plany,ze schudne a potem ciaza.
Wyszlo inaczej,ale i tak sie ciesze.
Mam pytanie jak to jest z usg jak czlowiek ma tu i tam wiecej.
Czy usg da sie dobrze wykonac przez powloki brzuszne itd?
Milego dnia babeczki

Agnieszka, witaj! Jak najbardziej, Tzn. wczesniejsze lepiej jednak dopochwowo, ale juz kolo 12 tygodnia, wszystko fajnie wychodzi przez powloki. Oczywiscie, duzo zalezy od sprzetu, ale zapewniam Cie, ze przy moich "faldach dostatku i dobrobytu", w 12 tygodniu widzialam malego idealnie. Natomiast pierwszy scan, kiedys tam dawno (2010r), mimo ze bylo mnie cokolwiek mniej, mialam robiony dowcipnie. Po prostu jest precyzyjniejszy.

reklama
Agnieszka witaj i zagladaj do nas im nas wiecej tym lepiej:-)

co do usg to tak jak klaczek pisze u mnie tez nie bylo problemu a tak do tego 12 tc to robia dowcipne bez wzgledu na sylwetke

Do góry