reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witaj mam pytanko jak schudłas te 30 km mam tu na mysli jakies cwiczenia dieta czy co?

Jestem w 25tc i żałuję, że dopiero teraz dotarłam do tej dyskusji... pocieszyło mnie to bardzo, bo okropnie się martwiłam tym całym "zamieszaniem" z wagą w ciąży.
Zaczęłam z wagą 104kg, przytyłam 14kg - okropnie dużo, ale staram się jak mogę, tyle że nie zawsze wychodzi. Poza tym mam idealne wyniki, a mała rozwija się prawidłowo, także nie powinnam się martwić, przykro mi tylko, że mój brzuszek nie wygląda jak zgrabna piłeczka, a kopniaki nie są konkretne a bardzo delikatne.
Przed zajściem w ciążę schudłam 30kg - także byłam ogromna, ale mam nadzieję, że nie wrócę do poprzedniej wagi, chociaż chciałam przytyć dużo mniej.
Nie zawsze jest tak kolorowo, jak chcemy.
W każdym razie dziękuję za Wasze wypowiedzi, bo czułam się bardzo samotna w tym wszystkim, a teraz wiem, że całkiem sama nie jestem i że nie jest tak całkiem tragicznie :)[/QUOTE]

otyłosc nie jest wskazaniem do CC:no:
December, Ty wysoka jestes... Ja w tej chwili, przy 161, waze 108kg i jak pomysle o cc to mnie krew nagla zalewa. Chce normalnie urodzic. Rodzilam juz, ale dawno no i takiej nadwagi to ja wtedy nie mialamwiem tez ze te wszystkie faty potrafia sie dosc kiepsko goic wiec tym bardziej wolalabym je zachowac w jednym kawalku. Bede sie bronic rekami i nogami przed cesarka, ale ostatecznie, jesli takie bedzie wskazanie i argumenty do mnie dotra... Otylosc jest wskazaniem do cc? Jesli tak, to dlaczego?

Madalena, mialam zachcianki, miksowalam zarelko w roznych dziwnych kompozycjach. Tylko przez krotki czas, kiedy rzygalam jak kot, nie chcialo mi sie jesc, poza tym musze sie mocno za krawat trzymac bo zarlabym bez przerwy. I chodza za mna slodycze, co na pewno nie ma pokrycia z racjonalnych potrzebach organizmu. Po prostu zawsze lubilam slodycze, tyle ze teraz mam dziwne pomysly - pianki, zelki... Omijam z daleka, staram sie pilnowac tego co i w jakich ilosciach zjadam.Zdaje sobie sprawe ze i tak mam juz dupsko wieksze niz brzuch, a ten tez jest pokazny.

Beata a w ktorym tc jestes? No niestety jesli chodzi o diete i tycie w ciazy to mimo ze sie staramy to nie zawsze wychodzi ja np jestem teraz w 22 tc i przytylam jakies 3 kg ale teraz dzidzia rosnie intensywnie i przybywa wod plodowych i zwiekszyl mi sie znowu apetyt i pewnie tez grubo przekrocze 100 kg :-( a co do kopniakow to ja mam tez sporo tluszczu i jak moja cora poczula kopniaki to chyba nie jest tak zle
a tu macie zestawienie mojego brzuszka

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 69
Marcia dziekuje:-) a brzuszek super ten w paski najfajniejszy ;-):-D

U nas cyrk mamy bunt dwulatka u roczniaka :szok::cool2: cała paleta od wszystko jest na nie ,ryk jak cos nie po jej mysli łącznie z padaniem na podłoge :dry:

jeszcze nie jestem w ciazy dopiero staranka czynimy hihi powiem Ci ze jak na tyle kg to ładnie Ci brzuszek widac:-):-)
Beata a w ktorym tc jestes? No niestety jesli chodzi o diete i tycie w ciazy to mimo ze sie staramy to nie zawsze wychodzi ja np jestem teraz w 22 tc i przytylam jakies 3 kg ale teraz dzidzia rosnie intensywnie i przybywa wod plodowych i zwiekszyl mi sie znowu apetyt i pewnie tez grubo przekrocze 100 kg :-( a co do kopniakow to ja mam tez sporo tluszczu i jak moja cora poczula kopniaki to chyba nie jest tak zle
a tu macie zestawienie mojego brzuszka

Marcia, bebenek super! Sliczny.

Wczoraj Karol lazil po wsi - halloween, trick or treat... Oczywiscie nie sam chodzil. Masakra. W sumie slodycze to go najmniej obchodzily, za to pukanie do drzwi bylo bardzo zabawne. A jak nie otwierali, to stal i krzyczal cos w swoim jezyku, brzmialo jak solidny opieprz. Jesli otwierali, pakowal sie do domu - no, przeciez skoro otwarli... Jesli w domu byl pies, to tym bardziej dziecko MUSIALO isc do pieska sie przywitac. Slodycze czasem sobie bral, czasem nie... Grunt to zycie towarzyskie. :-D Tyle, ze przebrany za pajaczka maluch po prostu ludzi rozbrajal, mam wrazenie ze wszyscy mieli ubaw.

reklama
Dzien dobry!

Klaczek Karolek na pewno bosko wygladal :-) moja panna tez chodzila ale u nas to jeszcze czarnogrod wiekszosc otwierala i przez zeby mowila " nie obchodzimy halloween" takze lowy byly dosc ubogie

Do góry