reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Beata witaj, u mnie tarczyca ok, wiec nie podpowiem.
Alex, to musialo byc super...
Nadalka, wczesniej Karol tez gadal, ale wiecej po swojemu, teraz zaczyna gadac z sensem. Mowi sporo slow - guzi, azie, am, kotekote, tesie, tysie, tasie, sikaba, kapa, kapaka, kopaka, kapsia, okej, koko, dada, baby (ang.), aje (ang. hiya), Belia, Popi, Bapn, Pusia, moje, oko, nos, dupa :)zawstydzona/y:), csaaa, blee, bada, gadi, baacia, agnagn...
Czyli duzy, jedzie, am to wiadomo, kotek, piesek, Tysiek (imie kota), ptaszek, sikawa (jak sie zsika), kupa, kanapka, koparka, kapcia, ok, co to, dzidzia, Bella, Poppy, Baton, Pusia (imiona psow sasiadki i mojej mamy)... dalej wiadomo... cacy, ble, woda, dziadek, babcia, auto...
Przed chwila polecial za ojcem, ktory szedl na pietro i spod schodow wolal "tata! polazl?" brzmialo to jak "tata! polas", ale jest odbiciem mojego "znowu tata gdzies polazl". :-D Poza tym np. ogladajac w Tv cos, czesto powtarza. Typu z reklamy "Julio! ... Julio!... MOJA!" :-D Czasem powtarza cos po nas jednorazowo. MOwi np."dawaj, dawaj" jak jedzie na jezdziku, albo kiedys powtorzyl za mna "tam jest rzeka" i byloby na tyle. Jakos mowi na drzewa, ale nie umiem powtorzyc.
A! I jest jeszcze "bajeka" w TV lub ksiazeczce i jest "Buka" w Muminkach. Muminki go nie interesuja, ale Buka jest cool!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:)

JAkie słodkie są Wasze pociechy:)) Nic tylko tulić,całować i tulić i całować:))

beata - ja mam niedoczynność, dokłądnie hashimoto. Biorę Letrox 75, ale właśnie robiłam badania i będę dzwonić z wynikami do mojego Endo, z tym, że TsH mojego lekarza już nie interesuje, tylko Ft3 i Ft4. A jakie masz wyniki i pytania? Może coś pomogę!

witaj ponownie moje tsh to 8 jutro jade do endo bo endo-ginekologa nie moge w poblizu mojego zamieszkania znalesc zadnego usg nie miałam nigdy robione a z mezemstaramy sie o dziecko
Hej dziewczyny:)

JAkie słodkie są Wasze pociechy:)) Nic tylko tulić,całować i tulić i całować:))

beata - ja mam niedoczynność, dokłądnie hashimoto. Biorę Letrox 75, ale właśnie robiłam badania i będę dzwonić z wynikami do mojego Endo, z tym, że TsH mojego lekarza już nie interesuje, tylko Ft3 i Ft4. A jakie masz wyniki i pytania? Może coś pomogę!

beata - a robiłaś ft3,ft4,anty tpo? Tsh masz wysokie, ale nie martw się, miałam gorsze :) Dostaniesz albo Euthyrox albo Letrox. Wydaje mi się,że 50 ;) Ale najważniejsze,żeby lekarz był dobry i czuwał nad Twoimi wynikami i będzie dobrze!:) Owocnych starań!

witaj ponownie moje tsh to 8 jutro jade do endo bo endo-ginekologa nie moge w poblizu mojego zamieszkania znalesc zadnego usg nie miałam nigdy robione a z mezemstaramy sie o dziecko
mój lekarz sam zbytnio sie moimi wynikami nie interesi jak sama sie nie odezwe masakra co za debile nie wiem czy wogóle mam szanse na ciąże tak samo mu mówie ze nie moge schudnac bo ten sam lekarz jest moim rodzinnym a on mniej jesc jak do cholery ja nie objadam sie

Beata - zmień lekarza, bo samo Tsh ***** daje. Wybacz, ale Twój lekarz to idiota:) Co do tycia - ja przytyłam 17kg, zrzuciłam 5kg... i zaszłam w ciążę;) Więc resztę zrzucę później;) Chyba....
Musisz mieć pozostałe badania i Usg. Życzę powodzenia!

Beata - zmień lekarza, bo samo Tsh ***** daje. Wybacz, ale Twój lekarz to idiota:) Co do tycia - ja przytyłam 17kg, zrzuciłam 5kg... i zaszłam w ciążę;) Więc resztę zrzucę później;) Chyba....
Musisz mieć pozostałe badania i Usg. Życzę powodzenia!
ja waze kolosalnie duzo jak czytałas moje wczesniejsze wpisy to wiesz ile az mi wstyd ale to praktycznie przez ta tarczyce ja nie mówie ze nie lubie zjesc ale nie bez przesady zeby az tak

Witam się :)

Beata31 ja mam niedoczynnosc tarczycy, w ciazy w 7 tc skoczylo mi do 7,3 i bralam wtedy euthyrox 25 pozniej 50 i spadlo do 2,53. sorry ale ja bym zmienila lekarza na Twoim miejscu. z badan robilam ft3,ft4, anty TPO no i co miesiac tsh. zaszlam w ciaze z waga 95kg, miesiac po odstawce tabsow, bez lekow na tarczyce. synek zdrowy, przebadany pod katem chorob tarczycy - brak. rozwoj prawidlowy.

jak najszybciej zmien lekarza, bo prowadzi Cie jakis idiota...

reklama
Witam Cię Martusia.Własnie dzis jade do innego lekarza jak on mi nie zaleci innych badan to nie wiem co ja zrobie wtedy chyba jedynie trzeba bedziezrobic badania prywatne .Wiesz ten lekarz jest moim rodzinnym jak pisałam innej kolezance kuzwa na litosc czy nie ma tu w jeb....nej sorry za słowa W Polsce normalnych lekarzy co są w stanie pomóc człowiekowi tak samo mówie do niego ze przytyłam strasznie od 2010 roku a o on na to to nie od tarczycy tylko od jedzenia dziad jeeden jak ja sie wtedy wsciekłam i mówie do niego skad on moze wiedziec jak jak ja jem :angry:
Witam się :)

Beata31 ja mam niedoczynnosc tarczycy, w ciazy w 7 tc skoczylo mi do 7,3 i bralam wtedy euthyrox 25 pozniej 50 i spadlo do 2,53. sorry ale ja bym zmienila lekarza na Twoim miejscu. z badan robilam ft3,ft4, anty TPO no i co miesiac tsh. zaszlam w ciaze z waga 95kg, miesiac po odstawce tabsow, bez lekow na tarczyce. synek zdrowy, przebadany pod katem chorob tarczycy - brak. rozwoj prawidlowy.

jak najszybciej zmien lekarza, bo prowadzi Cie jakis idiota...

Do góry