reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Alex kochana bezczelne chamy naprawdę. Cieszę się ze będziesz mamą :))) gratuluję :) ja też nie bylam najchudsza zachodzav w ciaze ale dalam radę:) teraz opisuje wszystko na swoim blogu mamaxxl.blog.pl jak to byc duza w ciazy :) pozdrawiam i życzę udanych 9m!:)

reklama
ja zaszłam w ciążę przy 113kg <na razie jesteśmy +2kg, ok. 30 tydz., więc zobaczymy co będzie na następnym ważeniu u pani dr>, w sumie nie staraliśmy się jakoś przesadnie - w maju odstawiłam tabletki i po prostu przestaliśmy się pilnować, seksu dużo nie było bo pracowaliśmy od rana do wieczora i ciągle zmęczeni i padnięci, a końcem marca już maluszek w brzuszku. na razie też - glukoza ok, ciśnienie ok. zobaczymy co dalej, ale jestem pozytywnie nastawiona. moja gin ani słowem nie skomentowała wagi, tylko przypomniała bardzo delikatnie o wytycznych żywienia w ciąży:-)

Witam nowe dziewczynki :*

Widzę, że więcej mamusiek jest zaciążonych z większą wagą, czyli będzie nas dużo ;) Super!
GADANIA lekarzy są na prawdę żałosne. Mi nigdy żaden lekarz nie sprawił przykrości, w pierwszej i drugiej ciąży start miałam z 95kg. mam 170cm wzrostu i 17kg ekstra w przeciągu roku przez tarczycę - Hashimoto. Więc w 2011 miałam 83 kg i to byłą dla mnie bardzo dobra waga, czuła się bardzo dobrze. Może po ciąży uda się coś zrzucić - się okaże. Do 23 tyg w ciąży ze Stasiem przybrałam całe 2-2,5kg. Więc myślę, że spoko. A po ciąży - jak się karmi - się chudnie, wiec spokojnie kochane, wszystko będzie dobrze. Najważniejsze - trafić na dobrego lekarza. Nie jakiegoś buca, który będzie nas obrażał.
Pamiętam jak podczas Usg prenatalnego w ciąży ze Stasieńkiem - w innej przychodni, Lekarka powiedziała " kurcze, ciężko nieco, bo ma Pani troszkę tłuszczyku, a chciałabym dobrze zobaczyć serduszko, dlatego tak uciskam." I to spowodowało uśmiech na mojej twarzy ;-) trochę tłuszczyku, jasne:)))) Opona kilku sezonowa ;p

Głowa w górę, przebadać się staraczki, zobaczyć czy wszystko w porządku.
A zaciążone dbać o siebie ładnie ;)

Ja jutro idę do ginekologa i zobaczymy czy coś już jutro zobaczy na Usg...

buziaki!

Jako ze mamy tu ciała pedagogiczne ;-):-)

dz%20nauczyciela[1].jpg

Załączniki

• dz%20nauczyciela[1].jpg
    dz%20nauczyciela[1].jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 22
A no cisza u nas ....dzien dobry!

jak tam dziewuszki u was? Pietrucha bylas juz na wizycie?
jak tam nasze staraczki i reszta przyszlych mamusiek?
U mnie po staremu rozpoczynam 20 tc do usg polowkowego 13 dni i bede odliczac bo juz nie moge sie doczekac :-)
milego dnia !

u nas też po staremu - ubiłam już praktycznie przeziębienie. lekarz powiedział, że katar się będzie trzymał, bo i tak ciążowo często występuje, więc mam się nie przejmować tylko dalej marimarem nawilżać nos. chcemy na dniach porodówkę obejrzeć, w poniedziałek pierwsze zajęcia szkoły rodzenia <a jak się umawiałam, to mi się wydawało, że to Bóg wie kiedy będzie...>, we wtorek nasza pani dr na wizycie. nie jest źle:-) jest co robić, sił nie ma;-)

reklama
Dziewczynki jak było u Was z samo poczuciem i bólami brzucha na początku ciąży? Ja mam wrażenie, że cały czas jestem przejedzona, a to ok. 5 tc.

Ostatnio lekarz nie dojrzal pecherzyka, beta hcg wzroslo wzorcowo w 2 badaniach.

Jak było u Was? Trochę się martwie, bo wg om powinien byc 7.tc i wyrazny pecherzyk a nawet zarodek, tylko ze owu moglam miec w ostatnim tygodniu wrzesnia..., lekarz zasugerowal c. Pozamaciczna i mnie wystraszyl, ale czuje sie dobrze, jednak bardzo to przezywam.

Czy na to ze nie bylo widac zarodka moze miec wplyw tluszcz podskorny i trzewny? Rozmawiacie kiedyś o tym z lekarzami?

Aaa... I bylabym zapomniala. Czy macie namiar na jakiegos dobrego lekarza.w Warszawie, ktory zajmuje sie otylyi ciężarówkami? Możecie kogoś polecić? Byłam póki co u lekarza w Limie ale dal do zrozumienia ze nie chce sie mna zajac, a inny na usg właśnie doprowadził mnie do płaczu...

Może wiecie czy w jakiejs placowce Lux Med przyjmuje porzadny dobry gin poloznik? Ewentualnie NFZ (Bielanski?).

Ostatnia edycja:
Do góry