reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

GRATULACJE PIETRUCHA :-)
Wiec chyba bedziesz mama czerwcowa jak ja:-) dawaj znac na bierzaco jak po lekarzu :-)

----EDIT----
kochane wstepnie sobie nakreslilam' diete', co o niej myslicie?

1) ciemny chleb (2-3 kromki) z szynka, serem i warzywem jakims

2) platki /najzwyklejsze cornflakes czy cos takiego/ z mlekiem
LUB musli z jogurtem naturalnym

3) salatka/surowka z miesem/ryba
LUB zupa /tez z porcja miesa/

4) kefir z bulka /sama pieke pszenno owsiane wg przepisu dukana/
LUB jajko z bulka /taka sama/

5) serek bial ze szczypiorkiem z jakims warzywem na przegryche

Ostatnia edycja:
reklama
Emotin wszystko fajne ale te platki cornflaksy czy gotowe musli to straszne dziadostwo ma duzo cukru a cornfalksy maja bardzo wysoki Ig wiec proponowalabym zrobic swoje musli czyli wymieszac rozne rodzaje platkow owsiane itd albo wlasnie owsianka na wodzie lub mleku z owocami .

dziewczyny miala ktoras z was kolke jelitowa w ciazy? Wczoraj dopadl mnie taki bol kolkowy calego brzucha ze szok, dzisiaj tez mam taka ciezkosc w brzuchu mam nadzieje ze to nic powaznego, dzisiaj moze sie przeglodze ale jak do jutra nie przejdzie to pojde znowu do lekarza....az normalnie sie wstydze bo pomysli sobie doktorek ze ja jakas hipohondryczka bo jeszcze ani razu nie udalo mi sie wytrzymac 4 tygodnie miedzy jedna a druga wizyta

marcia, spokojnie, zawsze lepiej do lekarza niż się zastanawiać. ja regularnie co miesiąc z powodu niewyjaśnionych plamień pomiędzy jedną wizytą u mojej gin a drugą jestem na SORze;-) nikt na Ciebie jak na wariata nie powinien patrzeć - sama miałam tak, że byłam teraz z przeziębieniem i zamiast mi gość powiedzieć, że przecież nic poważnego i histeryzuję, to spokojnie wyoglądał i pogadał, żeby mnie uspokoić. nie martw się - jak to powiedział mój nowy lekarz rodzinny, kobiety w ciąży mają prawo histeryzować;-)

spokojniejsza będziesz, przynajmniej się dowiesz co i jak, a nie będziesz się zastanawiać. jeszcze nieraz się tak zdarza, że jak człowiek szybko do lekarza dotrze, to wiele problemów da się szybko rozwiązać, bo się dopiero zaczynają. życzę, żeby to nie było nic poważnego:-)

marcia30 cornflakesy mialy byc ostatecznoscia - ale ok wyrzucamy :-) :-)
A MUSLI to mialam na mysli 'wlasne' - narazie mam otreby owsiane/pszenne/zytnie slonecznik loskany siemie lnianie rodzynki i sliwki suszone -- szczerze to nawet niewiem co si do takiego musli daje :-) :-)

marcia to faktycznie też bym się przejmowała. Marcóweczka :) to blisko mojego serca :) mój Alexander przyszedł na świat 14.03 :)))) marzec to super miesiąc :) a co mówi twój ginekolog na te plamienia? a poród nie był w prywatnej klinice w państwówce ale położna była wynajęta i sala. Położna była wspaniała naprawdę robiła wszystko żebym urodziła naturalnie :) mnie kolka męczyła ale przechodziła więc nie wiem jak sobie z nią radziłam chyba przeczekałam ból. Ale był taki że az chodzić nie mogłam :/ a potem poszła mi rwa kulszowa :(

fasolka rodziłaś w Rybniku? ja u nas w Glc :/

pietrucha moje najszczersze gratulacje!!!! trzymam kciuki kochana ! cudowna nowina! :))

nadalka jak patrze na twoje zdjęcie to musiałaś szybko schudnąć :) dziękuje za te słowa. Nie złożyłam skargi ponieważ pierwszy miesiąc działo się tyle że nie miałam czasu na nic. Mały trafił do szpitala ja miałam tydzień grypy żołądkowej a potem moja mama trafiła do szpitala. Koniec końców nie poszłam tego zrobić a żałuje. Natomiast wiem już że jeśli jeszcze raz usłyszę taki komentarz będę bardzo nieprzyjemna.

reklama
Namitii ja jestem bardzo zadowolona ze ciaza przypadla mi na ten sam czas co z Patrycji roznica dwoch tyg bo z Pati termin mialam na 30 marzec a urodzilam 05 kwietnia. Co do plamien to ostatnio gin prywatny na super sprzecie wypatrzyl polipa a ginka na nfz na sprzecie z lat 80 nie wypatrzyla ale jej monitor malo wiekszy od mojego ipada albo i taki sam w kazdym badz razie dzidzia rosnie i wlasnie wrocilam od gina...jak weszlam do gabnetu to zazartowalam ze powinnam jakis specjalny abonament wykupic na wizyty w klinice. Powiedzial ze to jelitowe bole ze macica do 24 tc jest mniej wiecej pod pepkiem i wszystko co powyzej to bole jelitowe rozciaganie sie miesni itd ale sprawdzil szyjke jest dluga synus wazy 216 g a 10 dni temu wazyl 162 g takze sie uspokoilam

Do góry