reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

heh, dzieki pietrucha... wiem, ze On niczemu nie jest winny, poklucilismy sie o cos innego, a o negatywnym tescie dopiero niedawno mu powiedzialam bo juz nie mogl ze mna wytrzymac dzis i sie wnerwil. a ja swoje niestety musze wyryczec,bo naprawde po tym cyklu jak po zadnym innym przez ten rok odkad sie staramy duzo sobie obiecywalam... bez sensu.

luteiny nie wzielam juz wczoraj wieczorem i dzis juz nie, poza tym test o czulosci 10 negatywny, krwawienia co prawda jeszcze nie ma ale to kwestia godzin pewnie. dzien cyklu 28 po owu niby 12, ale teraz juz watpie ze owu byla, jakos za szybko i za wczesnie jak na mnie bo cykle zwykle mam dlugasne.

jak dzis o 4 zmierzylam temp i byla 36,54 to mialam nadzieje jeszcze,ze do 7 o ktorej zawsze mierze spokojnie urosnie, potem zasnelam i o 7 bylo nadal 36,50 wiec poszlam zrobic test zeby juz miec pewnosc ze nic z tego.

wiem, ze przezywam itd,ale Wy chyba to rozumiecie a nie mam komu sie wygadac :(

daj znac jak wizyta u gina!

Ostatnia edycja:
reklama
Wróciłam od ginola z Nfz... Powiem Wam, że ja już sama nie wiem co myśleć..
Od początku : powiedziałam doktorowi, że potrzebuję dokładny opis badania na podstawie którego zostałam skierowana do Poradni Genetycznej. lekarz zrobił mi więc Usg i stwierdza, że : Tym razem ma to inny kształt, taki bardziej falisty i wydaje mu się, że tym razem są UWAGA 3 Taśmy.. a wcześniej widział 2.. No i nie jest pewny, trzeba to sprawdzić, ma to dziwny kształt i jest stosunkowo duże, zajmuje dosyć sporą część.. mówił o łożysku, że chciałby po konsultacji wiedzieć, czy to nie przerwie mi łożyska, albo coś..
A druga sprawa : powiedziałam mu, że czuje dziwne ukłucia w pochwie, więc sprawdził mi pierwszy raz szyjkę... powiedział, że najprawdopodobniej mam jakieś zakażenie.. przepisał mi jakieś globulki... I UWAGA, kolejny gwóźdź programu : powiedział, że szyjka bardzo wysoko i zamknięta!
Qr*wa... Mój ginekolog pokazał mi na sprzęcie, że szyjka ma lekkie rozwarcie, żadnych zakażeń nie widział... Na razie więc nie biorę globulek, nawet ich nie wykupiłam.. za 9 dni idę do swojego ginekologa i zobaczymy co on mi powie...

Jak wyszłam z gabinetu... mętlik w głowie.. nie wiedziałam czy powinnam się śmiać czy płakać. Nie wiem do tej pory...

akeake
- skarbie 28 dzień? Przecież to trochę za wcześnie... poczekaj, może nie przyjdzie.. A jak przyjdzie - będziesz nadal walczyć o największe swoje marzenie :*:* pRzytulam mocno mocno :*:*:*

pietrucha, o masakra z tym ginem :szok: nie dziwie sie ze masz metlik, bo nie wiadomo czy on jakis niedouczony i nieudolny w swoich diagnozach czy faktycznie jakos dziwnie to wszystko wyglada. ale badz spokojna, czekaj na wizyte u swojego gina i sie nie przemeczaj :*

a ze 28dc no jak na mnie to by bylo az dziwne zeby juz miec okres,no ale skok tempki pokazuje ze lada dzien powinna byc,tzn chyba juz jest,bo juz 3 dzien mam jakies niewiadomoco krwiste plamienie i tylko czekam az sie poleje... no i ten spadek tempki. a juz sie cieszylam ze fajnie,owu wczesnie w koncu, ladne wysokie tempki, sliczny sluz mialam, ze nie myslalam o tym bo slub, schudlam kolejne pare kilo, matformax chyba dziala...a tu takie cos. ehh.

no nic, jeszcze sie wyrycze pewnie jak @ w pełnej krasie sie objawi, ale trudno.

pietrucha, szyjka może się otwierać zamykać, to że się otworzyła to nie znaczy że cały czas tak będzie :tak: skoro odpoczywałaś, oszczędzałaś się to możliwe że się zamknęła .

akeake - powiedz mi , choć moze to nie moja sprawa.. ile się staracie już?

marcia, współczuję Ci serdecznie... wyobrażam , choć może staram się wyobrazic co przechodzisz....

Ta nasza alergia to chyba była od kremu... małą nie smaruje filtrem, na razie jej nic nie wychodzi... zamówiłam jej parasolkę do wózka bo strasznie dłubie w oczach na dworze, wierci się i odwraca głowę.

No i nadal na diecie, waga dzisiaj pokazała 79,5 kg czyli 25,5 kg mniej :-D

Tak wyglądałam jak zaczęłam się odchudzać 6.jpg a tak wczoraj ;) 80 13.05..jpg

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 96
  • 80 13.05..jpg
    80 13.05..jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 87
nadalka, gratulacje, super waga i wygladasz pieknie!! tylko dieta czy cwiczysz jakos?

staramy sie..hm, tak oficjalnie bez zabezpieczen od czerwca 2012, ale juz z pol roku wczesniej zbytnio nie uwazalismy ;)
jest jak jest,trudno,od stycznia wiem,ze to przez moj brak owulacji,policystyczne jajniki itd. niby to lecze, troche schudlam, ale na ostatnim usg na jakim bylam w kwietniu i wg mnie to bylo po owulce, gin stwierdzil ze nic nie bylo. wiec podejrzewam ze teraz tez nie,mimo skoku tempki i innych objawow.

dzis sie jeszcze wkrecalam ze moze faktycznie cos za wczesnie,ze owu moze byc do paru dni po skoku to by byl np nie 13dpo tylko 9-10 i moze implantacja dopiero..ale drugie dzien juz niska tempka,plamienie dalej, juz bardziej krwiste, zastanawia mnie tylko ze jak reka odjal odeszly pobolewania brzucha i jajnikow,a dzis jakies dziwactwa mi sie z piersiami dzieja. ale autosugestia wszystko moze zdzialac...

mam parszywy humor,kolejny dzien nie moge sie zebrac zeby w domu sprzatnac, kluce sie z mezem o "podroz poslubna" i wnerwia mnie wszystko. wykoncza mnie te starania i tyle :no:

Nadalka gratulacje wagi a powiedz ile masz wzrostu? Zazdroszcze wytrwalosci u mnie waga stoi 92,5 ale ostatnio nie mialam czasu ani glowy do diet i jeszcze sezon lodow sie zaczal wiec same rozumiecie :-)

Akeake ja bylam w pn u swojej instruktorki z napro i pytalam o co chodzi z takim zjawiskiem jak pojawia sie kilka razy sluz plodny wiec tak: sluz typu peak to taki sluz ktory jest albo rozciagliwy albo przezroczysty albo daje uczucie lubrykacji i pojawia sie kilka razy w cyklu jesli sa policystyczne jajniki ew. Stres moze wplywac . Caly mechanizm wyglada tak ze wzrasta estrogen ktory stymuluje jajeczko do wzrostu i wtedy pojawia sie sluz ale pod wplywem roznych czynnikow nastepuje zachamowanie wzrostu i tak moze byc kilka razy i czy owulka byla czy nie mozna sie dowiedziec na koniec cyklu jak przyjdzie @ i wtedy wiadomo ktory sluz byl tym wlasciwym . Mozna rowniez 7 dni po najbardziej plodnym sluzie zrobic poziom estradiolu jezeli jest miedzy 110-200 to znaczy ze owu byla u mnie teraz bylo 150 wiec powiedziala ze owu na pewno byla tydzien wczesniej.
To tyle z ciekawostek u mnie dzisiaj 11 dc i mam high na monitorze

nadalka, dzieki :) ale niestety @ sie rozkreca :( teraz sie boje zeby nie dostac kolki zolciowej jak pierwszego dnia okresu w tym cyklu, myslalam ze umre,masakra. u nas 18 czerwca bedzie 4 lata po stracie, ale ten czas leci..

reklama
Nadalka to mamy prawie takie same BMI bo ja mam 1,70. kurde muszę sie wziąć za siebie jak mam teraz miesiac w plecy ze starankami i na dodatek mój Pan leki dostanie tez dopiero za miesiac bo nie ma mojej ginki. i tak sie zastanawiam czy nie isc do innego gina z tej kliniki do której chodze na zajecia z modelu creightona? Bo zapomniałam wam napisac ze instruktorka powiedziała mi ze z tych wyników badań nasienia to jeszcze wynika ze sie plemniki sklejaja a to jest efektem infekcji i u nich doktorek to zawsze wali podwójny antybiotyk dla faceta i oczywiscie partnerki na 3 tyg i czesto jest tak ze po przeleczeniu udaje sie zajsc. nie wiem czy czekac czy isc prywatnie do kliniki

Do góry