reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej kobietki.
Doła mam... znowu mnie dobija powrót kilogramów. W systemie żywienia i życia żadnej zmiany, ale wychodzi na to że tabsy sieją spustoszenie. Bezuciskowe skarpety wpijają się jak chol ercia... gin zmienił mi teraz na inne tabletki, zobaczymy jak te będę tolerować, ale to co po tamtych doszło ciężko mi w lustrze oglądać. A po porodzie tak się cieszyłam ze swojego wyglądu... ehhh nic tylko wyć.
Czy ciągłe odchudzanie sie ma w ogóle sens? może lepiej być szczęśliwym grubasem???:)
Spokojnej nocki. Trochę pomarudziłam ale czasami trzeba.

reklama
Ania przykro mi ale wiem o czym mowisz z tymi powracajacymi kilogramami:angry: z mojego punktu widzenia to nie chodzi o to czy sie pogodzic z tym ze jest sie przy tuszy tylko ja sie boje ze jaks se odpuszcze i powiem chrzanie diety to moze sie okazac ze sie w tym zatrace i bedzie jak w tych programach na TLC pt . Chorobliwa otylosc, wiec nie odpuszczamy:no:

witajcie Gwiazdeczki po kolejnej dluzszej przerwie spowodowanej - tym razem - choroba mezusia... spedzalismy sobie kulturalnie sylwestra z dwojka, az tu nagle zawroty glowy, a w ich efekcie straszne konwulsje i wymioty - od 23.45 do 9 rano... najpierw myslelismy, ze to salatka jarzynowa, ale ze zadnej poprawy nie bylo - zadzwonilam na pogotowie. zabrali mojego ukochanego do szpitala, porobili badania i okazalo sie, ze mrugajacy TV spowodowal zaburzenia blednika i stad to wszystko. moje kcohanie nie chcialo zostac w szpitalu wiec go wypisali z recepta i kurujemy sie w domku. jest juz lepiej - nie ma wymiotow i chodzenia po scianach, ale nadal sa problemy w rownowaga... Nawet te tabletki nie bardzo pomagaja... Od poniedzialku zaczynamy rajd po lekarzach i zobaczymy, co madrego powiedza
z tego wszystkiego na jakis czas zapomnialam o swoich dolegliwosciach - typu twardnienie brzucha czy bol pachwin, ale tak na serio - na razie nie widac symptomow zblizajacego sie porodu - i moze to lepiej... bo w szpitalu gotowi pomyslec, ze ojciec dziecka po spozyciu, a on - biedny - kontuzjowany po prostu

aniu, odnosnie Twoich watpliwosci wagowych - mysle sobie, ze lepiej byc usmiechnietym grubaskiem niz zgorzknialym, wiecznie na diecie czlowiekiem
klaczku - wracajcie do zdrowia i do aktywnosci na forum :
Pam - tak, jak dzioUchy pisaly - szczera rozmowa i jasne sprecyzowanie oczekiwan moga zdzialac cuda
Indziorka - trzymajmy sie jeszcze w dwupakach, zwlaszcza, ze jakies chorobsko Cie meczy..
pozdrawiam Was i zycze dobrej nocy

Ostatnia edycja:
U nas w zwiazku juz dobrze. Pogadalismy I sie wygadal ze mial poprostu kilka kiepskich dni, pogoda do dupy nic nie mozna bylo zaplanowac martwil sie o moje egzaminy I o staranka. I doszlismy do wiosku ze poczekamy do wakacji. Nawet jak zaciaze za pierwszym razem to bede miala termin na maj naprzyklad czyli na koniec studiow. I dobrze bo Ja nie chce byc weekendowa mama.
Musze tez dojsc do zdrowia bo znowu wrocily bole I skurcze i doszly jakies plamienia. Implant sieje spustoszenie. ..dobrze ze w srode idzie wpizdu i mam nadzieje ze bedzie lepiej

Aniu co do wagi to ja na tabletkach anty przytylam 15kg. Po odstawieniu zeszlo 5. Na plastrach wogole. W wakacje mi sie przytylo ale to z powodu niemoznosci ruchowej przez 4 miesiace. Teraz tez za ciekawie nie jest bo moge tylko basen na max 30min bo noga boli I potem dwa dni spuchnieta. Ja sie juz pogodzilam z moja waga. Staram sie Ja trzymac w rydzach I nietyc ale watpie zebym kidykolwiek wrocila do wagi sprzed ciazy. Chociasz przy 180cm I wadze 55kg tez nie ciekawie sie czulam. Uszy do gory! Masz tak super osobowosc ze poprostu nie miesci sie w innym rozmiarze ;-)

Hej Wam :)

Ja znowu chora od nowa :/ Mam już dosyć :/

Totka Poprawy dla Twojego- ale że aż tak, to ja nie wiem on już wcześniej musiał mieć coś :/ Także trzymamy dalej nóżki razem do wyzdrowienia ;)

Ania Ja już się boję jak to będzie po porodzie z moją wagą- mój sobie zażyczył 57 kg na koncie, a jak powiedziałam, że ja już źle się czułam przy 65 to było hasło, że miziańska nie będzie :/ Psychikę mi strasznie dużo rzeczy ryje i powiem Ci, że ja nie wiem co bym wybrała, czy akceptację siebie w takiej postaci czy wieczna walka ze swoim ciałem- ja nie jem dużo, dużo się ruszam a i tak tyłam i tak mam od małego, więc może samo się zdecyduje...

Pam No faceci też mają czasem gorsze dni ;) w końcu jak nie patrzeć to też ludzie są :D

Marghe Ja też ostatnio oprócz bóli ciążowych zaliczyłam bóle chorobowe, dosłownie łzy z bólu mi leciały... Także zdrówka ;)

Marta Ty już poczyniłaś postęp- na siłownię chodzisz, więc wiesz obyś utrzymała przynajmniej to co jest, a nie żeby wzrastało ;) Ale zobaczysz, że to też zacznie lecieć, może nie gwałtownie, ale przynajmniej bez efektu jojo;)

Kłaczek I jak tam wychodzisz z choroby Młodego i zamówień? Czy dalej ze wszystkim szał macicy?

Czesc, laski! Melduje ze dalej nie zyje, poza tym wszyscy zdrowi. Karol przestal goraczkowac, wyglada na to ze ial tzw. "trzydniowke" bo ma lekka wysypke na plecach, za to wczoraj zaczal maraton wycia. Placze az sie zanosi i to w takich napadach. Znalazlam przyczyne, a raczej sam mi pokazal - na dolnym dziasle po prawej stronie ma wielka, kanciasta juz, bialawa bule. Idzie dolna 4. Uraza to widocznie zagryzajac buzie, lub moze smoczkiem, dosc ze kazde usypianie wiaze sie z rozpaczliwym placzem, w nocy budzi sie z placzem itd. Moja reka po staremu, a nawet czyni pewne postepy bo chwilami mam ochote ja sobie odgryzc. Zamowienia posuwam do przodu, przestalam "szczepic" grupy poki sie nie wyrobie z tym co mam. Po 4 upojnych nocach jestem zmeczona.

no cze!

indziorka karnet mi sie skonczyl przed swietami a teraz ferie za dwa tygodnie wiec nie bede wozic Patrycji wiec pewnie nie rusze dupska wiec poczekam do lutego i wtedy znowu pojde. świeta jakos przezyłam i na liczniku 97 kg. jakos nie moge sie zmobilizowac tak na maxa . moze od jutra w domku zaczne cwiczyc, rowerek jest , steper tez moze sie zmobilizuje.
klaczek dobrze ze z Karolkiem lepiej tylko teraz te zeby. A ja obiecałam siostrz ciotecznej ze przez 3 tygodnie bede pilnowac po godzince jej malucha 2 miesiecznego jak ona starszego do przedszkola zatransportuje. Antos jest taki słodki , chetnie bym go uprowadziła;-):-D

Czesc dziewczyny
ja juz nie spie prubuje sie uczyc ale idzie mi to jak krew z nosa... moj mi chrapie obok.... pogoda do dupy znowu sztorm jest :no: wiec nawet na zaden spacer sie przewietrzyc nie pujdziemy.... no coz... wracam do ksiazek :-)
Milego dnia

hej laski

ja mam maraton z mlodym po lekarzach i co sie dowiaduje to wychodze z placzem... i tak zajadam te smutki i znowu mam swoja wage sprzed ciazy + ten fald nad blizna po CC. normalnie jak potwor wygladam. i spodnie mi moje ulubione pekly ze starosci... no masakra jednym slowem.

milego wieczoru Wam zycze.

reklama
Witam drogie Panie,
ponownie zwracam się z wielką prośbą o wypełnianie ankiet. Im więcej Pań się wypowie tym bardziej wiarygodne będą wyniki badań. Tematem ankiety jest efektywności edukacji przedporodowej. To bardzo ważny temat, ale niestety bardzo rzadko poruszany przez personel medyczny i stosunkowo niewiele jest danych na ten temat. W związku z tym bardzo proszę o pomoc i wypełnianie ankiet, ponieważ bardzo możliwe ze zdobyte dane pomogą dokonać bardzo ważnych zmian i ukazać braki w edukacji przedporodowej.

Ankieta - Ocena efektywności edukacji przedporodowej

Do góry