reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja juz jestem. egzamin poszedl spoko lepiej niz przewidywalam :-D Indziorka dziekuje za kciuki ;) pomogly :tak:

Kłaczku oj biedna ty :( mam nadzieje ze niedlugo Karolkowi przejdzie...

Wyszlam do sklepu i oczywscie moje szczescie... wychodze z drzwi a tu jakis wyrostek max 16 lat z kamieniem w dlonie zamierza sie na okno samochodu czyjegos... uciekl jak mnie zobaczyl ale kurde... co tu sie dzieje?

reklama
Kłaczek Dziecko chore to ciężko i fizycznie i psychicznie :( Zdrówka dla Was, żeby szybko przeszło- że też tak na parę dni przed pierwszymi urodzinami musiało go dopaść...

Pam To dobrze, że poszło lepiej niż było w planach- zawsze to miłe rozczarowanie :-D to w poniedziałek wyciągasz implant?

Marcia Kochana psinka :p hm... grubsze pewnie też zachodzą, ale czemu się nie odzywają?

Właśnie co się stało z Marghe? Ja mam wieczór z Władcą pierścieni :p

Indziorka chyba tak... tzn w poniedzialek ide do pielegniarki zeby mnie umuwila do lekarza.. jak bedzie szczescie to bedzie on na uczelni w srode.. jak nie to dopiero w piatek...

Cześć dziewczyny:)
Mam do Was pytanie czy leżałyście w szpitalu na patologii ciąży? Ja idę do szpitala w poniedziałek na badania w dodatku mam silne i rozległe obustronne zapalenie oskrzeli i nie wiem co mam ze sobą zabrać poradźcie proszę. Byłam w szpitalu tylko 2 razy i to na 2 dni a teraz boję się, że zatrzymają mnie dłużej. Szpital do którego idę jest 70km od mojego miejsca zamieszkania i muszę wziąć wszystko co będę potrzebowała. Może macie jakieś rady w tej sprawie? W dodatku mój mąż też chory więc nie będzie mnie mógł odwiedzać :( Pomóżcie proszę !!!!

Uuuu Alfa to nie ciekawie z tym zapaleniem, kochana na pewno musisz wziasc min dwa komplety pizam i bielizny kilka sztuk oraz dwa reczniki bo jak cie na troche poloza i macie tak daleko to bedziesz musiala miec na zmiane , oczywiscie podstawowe srodki czystosci typu mydlo, pasta do zebow, szczotka. Wez tez szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic najlepiej basenwe bo nie radze wchodzic pod prysznic gola stopa. Mozesz wziasc chusteczki nawilzane takie jak dla bobaskow bo sa dobre do szybkiego odswiezenia. Ja to zawsze tez bralam noz widelec lyzke i swoj kubek, papier toaletowy i najwazniejsze...dokumentacje medyczna jaka posiadasz, ja mam taka teczke gdzie wpinam wszystke badania, karty ze szpitali itd. Mam nadzieje ze pomoglam. Trzymaj sie i zdrowka

Dziękuję Marcia też tak myślałam, ale wiesz jak zapytam kogoś kto tam był to tak inaczej. ciekawe na ile mnie położą bo to były planowane badania. Moja lekarka, która mnie prowadzi i pracuje w tym szpitalu dała mi skierowanie już w grudniu coby mnie wybadać pod kontem tej cukrzycy i wpływu na ciąże a teraz i tak kazała przyjechać mimo, że mam to zapalenie oskrzeli, pewnie będą go tam leczyć coby dalszych powikłań nie było. Mam nadzieję tylko, że nie zaszkodzi to dziecku a szczególnie antybiotyk, biorę teraz augmentin.
A jeszcze jedno czy lepiej wziąć koszule nocną czy piżamkę góra dół bo ja wolę w spodniach niż w koszuli nocnej?

Alfa z tego co pamietam to augmentin jest jednym z bezpieczniejszych antybiotykow w ciazy. Nie wiadomo ile moga cie potrzymac bo gdybys nie byla chora to pewnie max 3-4 dni i do domu ale tak to moga cie zostawic dla swietego spokoju i doleczyc cie chociazby podajac antybiotyk dozylnie, zawsze to bardziej skuteczne i mniej obciazajace dla zoladka. Bedzie dobrze

Ja się witam zła jak osa.... Znowu przeziębienie czy to coś daje mi w kość, a już myślałam, że będzie spokojna noc, poza tym młoda mnie tyle razy do wc wyganiała, że snu prawie w nocy nie miałam :/

Alfa Ja na te trzy dni co leżałam miałam miałam trzy komplety piżam, bo tam jest niesamowicie gorąco i chwila moment i człowiek mokry i się poci i to wszystko śmierdzi, przepraszam, że tak w prost, ale taka prawda... pomadka do ust i krem nawilżający do twarzy to dla mnie podstawa- oczywiście tak jak pisała Marcia szampon, itd;) ja miałam ręcznik duży i mały więc było ok ;) Nie przewidywałam wtedy swojego porodu, więc chodziłam w zestawach koszulkach i spodenki też ;) szlafrok nawet krótki jest mile widziany, sama się lepiej czujesz jak go masz ;) książkę jakaś, żeby się nie nudzić, ładowarkę do telefonu, bielizny nigdy za dużo :p wkładki higieniczne, dokumentacja jest ważna i leki które bierzesz też weź ze sobą na wszelki wypadek- przynajmniej u mnie trzeba było- ogólnie wszystkie leki na receptę i bez przypomnij sobie jakie w ciąży brałaś, kubek i sztućce też lepiej mieć swoje wiadomo ;) Poza tym możesz jakieś biszkopty, woda do picia, hm... i chyba wszystko? ze stanikami to różnie jest, ja chodziłam w takim bardzo luźnym właściwie nie trzymającym nic, ale nie byłam w stanie się dostosować do wymogu, żeby chodzić bez- wiesz koszula poplamiona siarą nie wygląda przecież ładnie :/ tylko na noc ściągałam jak zwykle ;)

reklama
Witam Wszystkich!! Ja miała dłuuugą przerwę ale choroba tak zmogła nas w domu..po mnie chodzą jeszcze jakieś bóle. Układ kostny poznałam cały bo bolały mnie nawet kostki w palcach u nóg. masakra..ale jestem i czytam Was nadrabiając. najpierw wszystkiego dobrego w Nowym Roku! wszystkim już przy najszczęśliwszej mecie aby szybciutko wracały do domciu z bąbelkami) Indziorka trzymaj się kochana! Kibicuję Ci baardzo aby wszystko było dobrze. I wyciągam Cię ze złego nastroju!;-) Alfa to co pisały wczesniej dziewczyny to najważniejsze rzeczy o których musisz pamiętać. Ja chciałam jeszcze dodać pozytywne myślenie, chociaż wiem jak truudno w takiej sytuacji ale trzymamy kciuki i będzie wszystko dobrze! Kłaczku mam nadzieję że powoli wracacie do zdrowia..to co się dzieje teraz z ludźmi to jakaś masakra..u mnie w pracy wszyscy chorzy, na ulicy kichają, temperatura +6 ..o co chodzi? Przeciez mamy styczeń! U mnie trochę psychika siada..ustaliłam z moim ginem że jeśli do stycznia nie zafasolkuję to kładzie mnie na cięcie mięśniaków. Są tak umiejscowione że nie przeszkadzają w zajściu w ciążę ale lepiej je usunąć..i nie wiem co robić..bo potem odczekac nalezy jakieś 5-6 miesięcy..ja niedługo już 40 lat i tak jakoś nie moge się pozbierać...waga idzie w górę bo teraz mija już 6 miesiąc jak rzuciłam całkowicie palenie...eccch..tak źle i tak nie dobrze..ja mam w życiu taką jedną zasadę..staram się zawsze kierować sercem i moją intuicją..i coś mi mówi aby jeszcze się postarać..a może już a może w tym cyklu..dobrze że jesteście kobitki :tak: Miłego dnia życzę:-)

Do góry