reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczyny! :)

Długo się nie odzywałam bo miałam doła i ogólnie uznałam, że z Was taka zgrana paczka to co Wam będę marudzić ;)
Ale czytam Was cały czas i tak :
Kłaczku, dobrze że idziesz do lekarza z tą ręką, to mogą być nerwy. Ja długo chorowałam na zespół cieśni nadgarstka aż w końcu rok temu miałam operacje i nerw pośrodkowy w opłakanym stanie, od tego czasu jest ok, zdarzają się nawroty, a ból był niesamowity, ja to zawsze porównywałam do najgorszego bólu zęba ale w nadgarstku ;) U Ciebie być może to tylko przemęczenie ale jestem przeczulona na punkcie bolących rąk więc trzymam kciuki żeby było ok :)
Marcia, ciesze się że Twoje badania ok i że tak ładnie Ci waga spada! Gratuluje i podziwiam że się tak zmotywowalaś :) Oby Ci ta torbiel szybko znikła. Z mojej strony pytanko, jakie mialas objawy tej torbieli? Tzn jakies bole brzucha, dlugie cykle,cokolwiek? Czy ona po prostu sobie jest?;)
Pam, trzymam kciuki za szybkie wyleczenie i nie łam się! A ta sytuacja z tą durną lekarką sprzed paru dni to jakaś paranoja :( Ja niedlugo sie wybieram do nowego lekarza i chyba pierwsze co to powiem że ok, jestem gruba ale jesli ma mi pan to wypominac przy kazdej wizycie to szukam dalej ;)
Indziorka, fajnie ze Cie puscili ze szpitala i cisnienie sie unormowalo, trzymaj sie cieplo :)

Tyle pamietalam, reszte pozdrawiam i gratuluje tym ktore niedawno sie rozpakowaly :)

A u mnie kolejny bezowulacyjny ciagnacy sie w nieskonczonosc cykl, wczoraj robilam testa ale oczywiscie minus, a juz liczylam na swiateczny prezencik ;( Tym bardziej ze moj A. mnie sam nakrecal mowiac ze pewnie jestem w ciazy, eh. No nic, buziaki dla Was i juz nie zanudzam :D

reklama
Mam wyniki bety... nie jestem w ciazy... chyba nigdy sie tak nie cieszylam z negatywnego wyniku. przynajmniej wiem ze nie szkodze mojemu malenstwu... teraz sie wyleczyc i pewnie dopiero od wakacji bedzie zielone swiatlo... chce miec pewnosc ze wyleczone....
U nas tez zilmo od wtorku caly czas dzien i noc pada deszcz czasem grad.... ah te atlantyckie dmuchawy.... ide dzis po ostatnie prezenty swiateczne:-D

Wielkie dawki antybiotykow dzialaja cuda.... woczraj musialam wziasc 4 tabletki kazda po 250mg i potem jeszcze 2 kazda po 500mg.... cos mnie wczoraj gardlo bolalo dzis juz pieknie nic... brzuch tez jakby sie rozluznil troche go jeszcze czuje ale nie jest taki spiety i bardzo bolesny... moze wiedza ze nie szkodze fasolce tez od siebie dodala. ale coz... lepiej myslec pozytywnie ze antybiotyki dzialaja :-D:-D

Akeake, na zespol ciesni nie pasuja mi objawy... W sumie typowe jest dretwienie palcow, u mnie tego nie ma. Raz jeden jedyny przeszedl mi "prad" przez dlon i to czas jakis temu, poza tym nie mam problemow z zaciskaniem piesci, z utrzymaniem czegokolwiek w rece. No, mam, ale nie zeby "reka nie sluchala", tylko na obciazenie reaguje bolem. Poza tym najbardziej boli w tej chwili okolica lokcia, troche mniej nadgarstek i nasada kciuka. A zaczelo sie wlasnie od nasady kciuka, tyle ze na poczatku az tak nie napier...o jak teraz. Appointment mam na poniedzialkowe popoludnie, dzis juz nie bylo wolnych terminow.
Pam, tym razem dobrze ze nie jestes w ciazy - faktycznie fuks. Czemu dopiero od wakacji? Kurde, bez jaj ze pol roku szlaban! Ale wiesz co? Poza leczeniem, masz czas na ogarniecie sie troche z waga tez, mozesz ten czas przeznaczyc na "przygotowanie domku" dla przyszlej fasolki, a to tez jest optymistyczne!

No czesc wam , mam dzisiaj zabiegany dzien po urzedach itd i od rana dopiero przysiadłam na chwile.
pam dobrze ze antybiotyki działaja nadal&&&&&&&&
akeake ty sie nie wydurniaj tylko pisz kiedy masz ochote, wszystkie tu troche marudzimy, troche sie cieszymy i kazda pisze na co ma ochote wiec wpadaj czesciej a co do torbieli to zadnych objawow cykle tez mialam regularne dopiero teraz tak sie troche wydłuzyły o te 2-3 dni ale nadal zostaja regularne. nic mnie nie boli, ani nie mam obfitych miesiaczek ani jakichs strasznych bóli brzucha przy okresie. takze tak to u mnie wyglada

a ja mam wrkr*wa... wlasnie dzwonila pielegniarka zebym nie palila brala kwas foliowy odpoczywala i czekala na USG bo sie okazalo ze wyniki ktore im przyslali nie byly moje...:wściekła/y: Irlandia curwa Irlandia :angry:

mi sie juz nawet plakac nie chce... najchetniej bym miala wyje*ane ale sumienie mi nie pozwala bo noz widelec nie jestem sama... nie wiem co ze soba zrobic? Isc do szpitala i poklamac ze umieram z bolu i ze mdleje? zrobia wtedy usg.... ale cala noc tam spedze...
Czekac tydzien lezac w luzku ? Osiwieje.... nosz curwa

Czekaj, czekaj, Pam! A oni juz wiedza ze Ty w ciazy, czy tylko tak od wypadku kazala Ci ten kwas zrec? Poza tym ze kwas sie powinno lykac ZANIM sie zajdzie i kontynuowac w ciazy. Jesli tak profilaktycznie Ci kazala, to moze nie jestes jednak... Kiedy beda Twoje wyniki? Skoro pobrali Ci krew, to gdzies musza byc! Pociesze Cie, ze tu tez sie takie rzeczy zdarzaja - Anglicy tez maja niewaski burdel.

reklama
Do góry