reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia to widzisz ja miałam tylko tą krzywą cukrzycową a insuliny nigdy nie miałam badanej niestety nawet o tym nie słyszałam.

reklama
Tak właśnie pomyślałam ze pójdę do rodzinnego ale z tego co czytałam to dietka i ruch (znowu) powinno załatwić sprawę i insulina powinna wrócić do normy. Także nie zostaje mi nic innego jak zasuwac na ta siłownię i pilnować diety

pam idź jutro z rana zrób bete.....aaaa... ty nie w pl i chyba nie bardzo masz jak (jak dobrze pamiętam) ale z testami wstrzymaj się jeszcze ze 2-6 dni. u mnie rano wychodził tylko cień cienia a na wieczór nic. Cień ciecia zamienił się w mocną krechę dopiero później. Też się stresowałam, ze może kiepski zarodek i dlatego taki tylko cień a tu jak widać jak na razie lodzio miodzio. Trzymam kciuki za ciebie mooooocno.
a po wizycie? hmm zero nowości. bo byłam z fabianem u naszego urologa bo mamy kłopot z moczeniem nocnym i nowości na razie wcale. leki mamy nadal brać bo pomagają, badanie wszystkie w trakcie brania leków miód malina. Kolejna wizyta za 3 miesiące. Mojej znajomej syn 2 lata brał leki i dopiero mu przeszło a my dopiero 8 miesięcy więc moze jeszcze daleka droga przed nami. Za 3 miesiące znowu odstawiamy i sprawdzamy czy moczenie wraca czy nie. Będziemy tak przerywać i wznawiać leczenie aż do skutku. Porozmawiałam trochę z lekarzem i mam wyrzuty sumienia że to trochę moja wina. Bo Fabian od noworodka był niechętny do picia. On najlepiej wcale mógłby nie pić i właśnie dlatego ma niewykształcony naturalnie pęcherz i musimy to wspomagać i rozciągać teraz tabletkami. Także młode mamusie - jak dzieci nie chcą pić wciskać na siłe aż się przestawią. Teraz mam takie podejście....
Jutro usg.... ciekawe jak tam. Według terminu porodu dziś zaczęłam 17 tydzień :-Dn ale ten czas zapiernicza ....

hej, jestem tutaj nowa i mam pytanko czy moge do was dolaczyc?bardzo sie ciesze ze was tutaj znalazlam.tez naleze do tych bardzo puszystych, marze o drugim dziecku nawet zaczelismy sie starac z mezeale jak poczytalam na necie o ciazy otylych to bardzo sie wystraszylam. czytajac wasze historie troche mi ulzylo pojawil sie cien nadzieji ale strach pozostal nie wiem co robic???pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie dziewczyny dodajcie troche otuchy jestem zalamana:-(

Dzień dobry wszystkim!:-)
Agusia witaj w naszym gronie, dawno nikt do nas nie dolaczyl. Pisz kiedy będziesz miała ochotę. Co do ciazy z dodatkowymi kilogramami to jest różnie wszystko zależy od indywidualnej kondycji kobiety. Ale większość z nas na tym forum nie miała większych problemów z zajsciem w ciaze i donoszeniem jej. I tak jak ty wachalam sie z decyzja o dzidzi przez wzglad na moja tusze ( aktualnie 170 cm 97,6 kg) dopóki nie znalazłam dziewczyn. Jak przeczytałam wszystkie posty to tak jakby olsnienie na mnie splynelo ze nie tylko chudzielce zachodzą w ciaze i rodzą zdrowe dzieci! Także nie poddawaj sie i jeżeli nie masz żadnych problemów zdrowotnych, śmiało dzialajcie z mężem.:-)
P.S. Z fajnego miejsca nadajesz.
Miłego dnia:-D

Witam towarzyszki:)
Ależ mam dziś opory do czegokolwiek... noc ciężka była, w ogóle się nie wyspałam. A dziś kolejny dzień sama na placu boju.
Nasze maleństwo tak się wczoraj wierciło u taty na rękach, że jak ją podnosił to rączkę sobie wykręciła... strasznie płakała, myślałam, że na sor będziemy jechać, ale na szczęście rączka ok. Tylko mamusia musiała do końca się dzidzią zająć. A tata nawet nakarmić po kąpieli nie dał rady, bo tak się darła. Ehh życie...
Miłego dnia:)

Witajcie

Agusia - co będziemy Ci tu pisać, przeczytaj wątek, nasze historie mówią same za siebie. Jak nie masz większych problemów zdrowotnych i lekarz da Ci zielone światło to ruszaj ze starankami.

reklama
Czesc dziewczyny i witam nowa osobke :)

Zrobilam drugi tescik i niestety wyszla jedna kreska wiec mysle ze ten cien cienia to byla linia ewaporacyjna chociasdz test nie byl stary czy uszkodzony..... ale coz zdaza sie;-) nie zalamuje sie bedzie dobrze.... ide w piatek do lekarza pogadac zobaczymy co powie

Do góry