reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

witajcie :-D
ja mam dzisiaj lenia totalnego. najchętniej bym zakopała się pod kołderką i przespała albo chociaż przeleżały cały dzień. Ale niestety trzeba się dzis ogarnąć bo usg czeka.
witam nową forumowiczkę :-D tak jak dziewczyny pisały wcześniej - jesli zdrowie pozwala to czym tu się stresować. Ciąża nie jest tylko dla tych chudzielców. nam też szczęście się należy. ja mam 176 i zaszłam z waga 116 phiii wielkie halo... lekarz nawet okiem nie mrugnął na moją tusze. Tylko przy usg czasem są problemy bo tłuszczyk przeszkadza ale wtedy jest usg humorystyczne (dowcipne).
swoją drogą ciekawe jakie teraz bede miała. może już normalnie..ale nie wiem... tym bardziej że mam tyłozgięcie. nie dość że dzidziuś jest dalej przez tkankę podskórną jak to lekarz delikatnie nazywa to jeszcze tyłozgięcie.
weszłam dziś na wagę i kolejny kilogram do przodu ... szkoda... tak było pięknie...ale nie jest tak strasznie jeszcze, nadal jestem na minusie - 3 kg.

reklama
Agusia witaj. Otylosc i ciaza wzajemnie sie nie wykluczaja - co prawda otylosc sprzyja komplikacjom, ale nie jest rownoznaczna z ich wystapieniem. Wazac wyjsciowo prawie 100kg, zaszlam w ciaze z Karolem - przechodzilam ja ("lekko" to zabrzmialoby smiesznie) bez najmniejszych problemow, urodzilam SN, w sumie latwo, dziecko zdrowe, w dobrej (idealnie sredniej) wadze i dzis mam fantastycznego synka. Tyle ze kilka kg wiecej mi zostalo i pozbyc sie nie moge.
Ania, to dopiero poczatek - z czasem mala zmieni sie w prawdziwa wijke-zmijke i trzeba potrenowac juz zeby potem sobie poradzic z ogarnieciem krecacego sie na rekach dzieciatka. Wiem po moim "ADHD".
Pam, to wracamy do gry! Obie. Podobno w kupie razniej.

witam dziewczynki:-)
Kłaczek Pam a moze na swieta bedziecie miały niespodzianke:tak:w postaci dwoch kreseczek ,my w zeszłym roku tak sie w swieta odstresowalismy do tego dzieci miedzy swietami u dziadkow były:-pwiec chata wolna i godz dowolna:-p:-D i dzidzie zmajstrowalismy :-)a juz nadzieje marne były ze po tylu miesiacach zaskocze...

wypadało by na spacerek isc ale mgła taka ze nic nie widac:szok:i nie chce mi sie wychodzic:-p

Ja mam lekkiego dola. Widzialam dwie laski w ciazy na uczelni I wlasnie skonczylam prezetacje o tymczasowej nieplodnosci u kobiet. Wyslalam ze nie skoncze.... nie wiem co ze soba zrobic. Implanta wyciagne napewno

klaczek nie zapominaj o mnie:tak: Ja se pomyślałam że co ma byc to bedzie i jakos specjalnie uwazać nie zamierzam ani sie specjalnie starac. Może to lekkomyślne z mojej strony ale jak tam na górze jest zapisane że mam miec druga dzidzie to ja bede miała a jak nie to trudno.
pam wyciagaj ten implant i do roboty:-D

fasolka zapraszam do Białegostoku u nas piekne słońce za oknem jakby wiosna przyszła:-D

No, u nas to chyba z tego nici. Potwor moj wczoraj na odlozenie do lozeczka zareagowal wojna totalna. Darl sie jak wsciekly ponad godzine - nie plakal, tylko sie darl. On wstawal, ja go kladlam i okrywalam koldra, on znow wstawal i tak w kolko. W koncu zasnal - w nogach lozeczka, na brzuchu, na kolderce... Jak on tak bedzie non stop, to albo zeswiruje, albo sie poddam, a wtedy.. on skuteczniejszy od pasa cnoty.:-D

Mam 5 minut bo oszukałam terrorystke i śpi w nosidle:) chwilkę mam nadzieję mi da, bo muszę obiad Kubie zrobić. Kłaczku ja mam świadomość, że będzie tylko gorzej hehe, ale jakoś liczę, że jeszcze trochę spokoju niunia da rodzicom:)
Staraczkom powiem tylko tyle, ze dużo prawdy jest w tym jak mówią- wrzuć na luz. My 3 lata ciągłego łażenia od gina do gina, profesorowie, wycieczki do kliniki w Poznaniu... a w grudniu zeszłego roku już podjęłam decyzję, że adoptujemy dzidka, byłam nawet na rozmowie w ośrodku adopcyjnym. I wiecie co? zaszłam w ciążę właśnie w tym czasie... i uważam, że to był prezent najlepszy jaki mogłam wymarzyć, choć dowiedziałam się o tym dopiero 17 stycznia, bo ja w ogóle okresu nie miałam od września 2011.
Ehh ale wywód:)
Idę do kuchni, bo czas ucieka.

Witam laseczki!
Mam dola na maksa niedości że @ sie rozpanoszyla czyli zaczynamy kolejny cykl to wlasnie sie dowiedzialam ze okolo 20 minut temu moja szwagierka urodzila synka. Wiedzialam ze jest w ciązy ale kiedy dowiedzialam sie ze urodzila to sie rozryczałam dlaczego to nie ja on juz ma półtora rocznego synka a jest mlodsza odemnie i wogule przybilo mnie to. W głebi serca ciesze sie ale wiecie jak to jest ehh..

Izabela wiem cos o tym bo moja siostra cioteczna urodziła 3 tygodnie temu i miałam takie same odczucia jak ty a jeszcze jak byłam u nich w odwietkach to obie z Patrycją myślałyśmy że się nie napatrzymy. a ja w żarcie do swojej Pati powiedziałam " to co jak ciotka nie bedzie patrzeć to bierzemy Antosia i w nogi":-)

reklama
Marcia, im wiecej nas tym fajniej!
Aniu, ja wiem, ze najlepiej nie myslec. Zachodzilam w ciaze, kiedy cos mnie zajmowalo - wloczenie sie po Anglii, kupno domu... Problem troche z odpieciem myslnia. Probuje zajac sie praca.

Do góry