reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

trzymam za was kciukasy :-)
hormonalne badania są refundowane jeśli jest skierowanie od ginekologa. Ja nie robiłam więc nie wiem jak to konkretnie wygląda ale moja ogólna lekarka mi tak mówiła bo chciałam u niej zrobić badania a ona mi powiedziała, żebym poszła do ginekologa bo ona bezpłatnie może mi zrobić jedynie tsh a reszta płatnie.

reklama
Marcia nie daj sobie wmówić, że tylko prywatnie, wszystkie badania można zlecić na NFZ, niestety te hormonalne są bardzo drogie ( ja za 3 hormony płaciłam 158 zł - ale to chciałam sama wiedzieć jak tam u mnie ), więc ginowie nie chcą, aby tak duże kwoty schodziły z ich konta, bo im więcej zaoszczędzone mają z limitów, tym więcej dostają kasy (morfologia i mocz to pikuś przy badaniach na niepłodność czy IUI czy hormonach) dlatego tak rzadko można spotkać gina na NFZ co pomaga walczyć z problemami z zajściem, zazwyczaj bronią się rękoma i nogami i mówią, że jeszcze za wcześnie na diagnostykę i proszę się starać a na pewno się uda.

Dzowelajna ma rację , specjalistyczne hormonalne tylko u gina , ogólny Ci nie da na nic co nie lezy w jego dziedzinie:wściekła/y: Ostatnio jak mój N poszedł do ogólnego ( a z 5 lat nie robił wyników ) to poprosił o morfologię mocz, cukier, cholesterol i prześwietlenie klatki i ekg to mu lekarka powiedziała, że mu nie da bo dobrze wygląda i jak się dobrze czuję to nie są mu potrzebne :angry: A profilaktyka - się pytam - to między bajki włożyć :wściekła/y:

Ja na szczęście mam lekarza rodzinnego ktory wypisuje wszystko co chcem ale o hormony nie pytałam. No zobaczymy co powie Pani ginekolog jak jej powiem ze ma mi wypisać na NFZ.

Heh Ewelinko juz jestes w 12 tyg ;) jak ten czas leci, jeszcze nie dawno to ja bylam w 12 tyg a tak szybko to zlecialo ;) nim sie obejszysz Grosiu bedzie na swiecie heh juz chce poznac plec tego Twojego dziecia :)) za jakies dwa miesiace juz pewnie bedziesz wiedziec, co nie?

redusia jestem, żyję :) Tylko padam na twarz :p z młodą wszystko dobrze :) dokazuje już konkretnie i główką już się raczej ustawia więcej, bo większość czasu w żołądek i żebra dostaję kopy... ale chyba najbardziej ulubioną częścią mojego ciała dla niej jest trzustka :p Czytam Was regularnie tylko siły odpisywać nie mam za bardzo, bo i skleroza dopada i zmęczenie, całe dnie na uczelni i nawał projektów dają o sobie znać ;)

dzewelajna cieszę się, że z groszkiem wszystko ok ;) ja jak byłam w 10tc to dzidzia miała właśnie 4.5 cm, to tak do tego, jak wspominałaś, że mogłaś zajść później :)

kłaczek ślicznego masz tego Draculę :p a właściwie na zdjęciu to kościotrupa, siły kochana i powodzenia w niedzielę ;)

Lolcia moja siostra też miała załamkę po ok dwóch tygodniach, jak to określiła młody płakał a ona z nim bo już nie dawała rady, ale my jesteśmy silne kobiety i damy radę sobie ze wszystkim (dziecko też tak na prawdę będzie na mojejgłowie i coraz bardziej zdaję sobie z tego sprawę...) Także obyście zdrowi byli a reszta przyjdzie ;)

Marcia powodzenia jak nie tym to następnym razem ;)

Może Wy mi pomożecie, co sądzicie o tym wózku? WÓZEK VERDI MAX 3W1+TORBA+DODATKI KURIER GRATIS!!! (2693184202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo się z S zakochaliśmy w tym modelu co jest na zdjęciu głównym ;)

Witam sie piatkowo! Zaczyna sie weekend:-):-)
U mnie tempka znowu w dół jeszcze nie krwawie jak prosie ale plamie wiec Kłaczku trzymam kciuki za niedziele.
Indziorka wozeczek super i jeszcze w znosnej cenie w porównaniu z innymi.
Miłego dnia kobietki!

Indziorka super ten wózek. Ja powiem tak: my kupiliśmy wózek idealnie tego kształtu, ale w hurtowni u nas i zapłaciliśmy 1200pln więc ten mi się wydaje dodatkowo fajny pod względem ceny. I chyba spacerówkę ma nieco głębszą niż nasz. Ja dopiero jak kupiliśmy wózek zwróciłam na to uwagę, ale już było za późno niestety na refleksje.
Tak więc ja jestem na tak:)

reklama
Marcia, kurcze, szkoda że Ci tempka spada i plamisz :( Ale u mnie podobnie, dzis już tempka spadac zaczela, więc chyba wychodzi na to że faktycznie owu nie mialam i luteina w koncu przyniesie @ :( No ale trudno w koncu nowy cykl i skocze na usg zobaczyc co tam sie dzieje ;) Ale póki nie masz @ nadal trzymam kciuki! Ja jeśli @ sie nie pojawi to też w niedziele zatestuje i sie okaze. Milego dnia Wam zycze!

Do góry