reklama
Pam, bo takie decyzje powinny byc wylacznie Twoje, a nie - wybacz - Twojej rodziny. Jesli masz taka opcje, to pogadaj z kims madrym, moze wystarczy jak po prostu pomyslisz nad tym sama... Nie wiem. A na pewno nie wstydz sie i idz za swoimi odczuciami - chcesz zachowac implant to zachowaj. Czujesz ze go nie chcesz, to idz i wyjmij. To Twoje zycie, Twoje wybory.
Marcia, mam podobne odczucia.
Marcia, mam podobne odczucia.
Dzien dobry ja tez zycze milego dzionka
Ogolnie to tak, mam pytanie czy ktoras z.Was slyszala badz miala stycznosc z obrzekiem sutkow u niemowlaka? Bo moj Jas ma takie sterczace i lekko twardawe cycuszki i wyczytalam w necie ze niemowlaki moga tak miec przez jakies hormony ktore przeszly od mamy do dziecka i ze to nie grozne, ale wole zapytac tez o to Was.? Dzis moje dziecko spalo od 21 do 3 w nocy nie wiem czemu nie obudzil sie o 24 ale dzieki temu wyspalam sie troche ) za to jak w zegarku obudzil sie o 6.
Ogolnie to tak, mam pytanie czy ktoras z.Was slyszala badz miala stycznosc z obrzekiem sutkow u niemowlaka? Bo moj Jas ma takie sterczace i lekko twardawe cycuszki i wyczytalam w necie ze niemowlaki moga tak miec przez jakies hormony ktore przeszly od mamy do dziecka i ze to nie grozne, ale wole zapytac tez o to Was.? Dzis moje dziecko spalo od 21 do 3 w nocy nie wiem czemu nie obudzil sie o 24 ale dzieki temu wyspalam sie troche ) za to jak w zegarku obudzil sie o 6.
Dzien dobry :-) :-)
Ja wczoraj wypoczełam sobie
odespałam bo mezu mała bawił i zrobił obiadek
,ostatnio nie wyrabiam z kregosłupem tak mnie napier......ela ze czasami wstac nie moge..mam zaplanowany cały tydz ciekawe ile zdołam z tych planow zrobic ...a i tescie w tym tyg przyjezdzaja ...melise chyba sobie musze kupic
Ja wczoraj wypoczełam sobie
Dzieki Aniu skoro mowisz ze Wasza Lenka tez tak miala i to nic strasznego to jestem spokojniejsza, w srode mam polozna takze jej tez jeszcze pokaze te cycuszki Jasiowe. A co polecacie na kolki i zaparcia? Bo chyba u nas jakies bole brzuszka sie zaczynaja ;\ dzizuus macierzynstwo to nie lada wyczyn, wez tu wiedz o co temu malemu czlowiekowi chodzi :\
Cześć dziewczyny poniedziałkowo
Miłego i udanego tygodnia dla wszystkich życzę.
Ja dziś jadę do gina wizyta popołudniu, już się stresuję czy wszystko z maleństwem dobrze, aż w nocy spać nie mogłam. A to zwykła wizyta bez usg bo na NFZ. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby chodzić prywatnie to tam chociaż co miesiąc usg a na NFZ to tylko 3 ciągu całej ciąży tyle że prywatnie to kupę kasy te wszystkie badania kosztują a trafiłam na super babkę, która bardzo przejmuję się swoimi pacjentami i na razie szkoda jej zmieniać.
Dziewczyny a Wy chodzicie prywatnie do gina czy na NFZ?
Miłego i udanego tygodnia dla wszystkich życzę.
Ja dziś jadę do gina wizyta popołudniu, już się stresuję czy wszystko z maleństwem dobrze, aż w nocy spać nie mogłam. A to zwykła wizyta bez usg bo na NFZ. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby chodzić prywatnie to tam chociaż co miesiąc usg a na NFZ to tylko 3 ciągu całej ciąży tyle że prywatnie to kupę kasy te wszystkie badania kosztują a trafiłam na super babkę, która bardzo przejmuję się swoimi pacjentami i na razie szkoda jej zmieniać.
Dziewczyny a Wy chodzicie prywatnie do gina czy na NFZ?
Witam się poniedziałkowo
Już nie dam rady wszystkiego ponadrabiać, ale:
Lolciu - śliczny Synuś i jeszcze raz gratuluję
Kłaczku - ale super przebranie a Synuś jaki już duży, jak ten czas leci.
Fasolko - powodzenia z Teściami
Ewelinko - gdzie zniknęłaś ?
Martusiu - ale Ty Kochana dbaj o siebie, bo te omdlenia to nie wesoło, może jakieś witaminki, albo coś z apteki.
Alfa - ja chodzę na NFZ i mam usg co wizytę a chodzę co 3-4 tygodnie. U nas tak jest w przychodni, że wszyscy ginowie tam robią usg co wizytę. Prywatnie idę tylko na 4D i płacę 180 zł za filmik i całościowe badania dokładne. AAA !!! I trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty
Już nie dam rady wszystkiego ponadrabiać, ale:
Lolciu - śliczny Synuś i jeszcze raz gratuluję
Kłaczku - ale super przebranie a Synuś jaki już duży, jak ten czas leci.
Fasolko - powodzenia z Teściami
Ewelinko - gdzie zniknęłaś ?
Martusiu - ale Ty Kochana dbaj o siebie, bo te omdlenia to nie wesoło, może jakieś witaminki, albo coś z apteki.
Alfa - ja chodzę na NFZ i mam usg co wizytę a chodzę co 3-4 tygodnie. U nas tak jest w przychodni, że wszyscy ginowie tam robią usg co wizytę. Prywatnie idę tylko na 4D i płacę 180 zł za filmik i całościowe badania dokładne. AAA !!! I trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty
reklama
Lolcia, to normalne, spokojnie. Zdarza sie nawet ze z sutkow wyplywa cos a la siara - dobrze poczytalas, to hormony mamusi swiruja w dzieciatku, ale przestana. Na kolki masaz brzuszka, mozne tez klasc na brzuszek ogrzana pieluszke, lub... dmuchac suszarka do wlosow. Na zaparcia to tu maja sposob, ktory mi wlosy zjezyl, ale okazal sie skuteczny - lyzeczka swiezego soku z pomaranczy, rozcienczona woda. Dosc mocno rozcienczona.Bylam w szoku jak to polozna zalecila, ale efekt jest szybki. Z tym ze jesli karmisz piersia, dziecko moze robic kupke nawet co kilka dni i to jest normalne - wazne jaka konsystencje ma kupalek.
Fasolka, a to bedzie wizyta, czy wizytacja?;-)
Alfa, ja chodzilam na NHS, przysluguja tu 2 scany w czasie ciazy - pierwszy po 12 tygodniu i drugi po 20. I koniec. W ogole nie przemeczaja tu kobiet, wizyty u poloznej na poczatku ciazy sa tak co 2 miesiace, pod koniec dopiero sie zageszcza. I przez cala ciaze nikt tu w podwozie nie zaglada, co juz mnie lekko zdziwilo bo przeciez jakby tak szyjka po cichu puszczala, to nikt nic nie wyczai. Mialam zaszczyt dostapic konsultacji lekarskich i przez to mialam jeszcze pod koniec ciazy 2 scany dodatkowe - chcieli wiedziec ile jest wod i jak duze jest dziecko, lekarz zarzadzil scan. Tak ze nie masz sie co przejmowac, jesli lekarka jest w porzadku i dba o pacjentki, to jak sie jej cos nie spodoba, zleci dodatkowy scan. Nie stresuje sie przede wszystkim. Gdybys byla w UK, to wlasnie na tym etapie ciazy mialabys PIERWSZA wizyte u poloznej - zalozyla by Ci karte, zrobila wywiad rodzinny, zbadala mocz (testem paskowym na bialko, leukocyty, cukier itp.), pobrala krew na grupe, morfologie... i tyle. I zglosilaby do szpitala zapotrzebowanie na scan dla Ciebie - powiadomienie o terminie otrzymuje sie poczta.:-)
Fasolka, a to bedzie wizyta, czy wizytacja?;-)
Alfa, ja chodzilam na NHS, przysluguja tu 2 scany w czasie ciazy - pierwszy po 12 tygodniu i drugi po 20. I koniec. W ogole nie przemeczaja tu kobiet, wizyty u poloznej na poczatku ciazy sa tak co 2 miesiace, pod koniec dopiero sie zageszcza. I przez cala ciaze nikt tu w podwozie nie zaglada, co juz mnie lekko zdziwilo bo przeciez jakby tak szyjka po cichu puszczala, to nikt nic nie wyczai. Mialam zaszczyt dostapic konsultacji lekarskich i przez to mialam jeszcze pod koniec ciazy 2 scany dodatkowe - chcieli wiedziec ile jest wod i jak duze jest dziecko, lekarz zarzadzil scan. Tak ze nie masz sie co przejmowac, jesli lekarka jest w porzadku i dba o pacjentki, to jak sie jej cos nie spodoba, zleci dodatkowy scan. Nie stresuje sie przede wszystkim. Gdybys byla w UK, to wlasnie na tym etapie ciazy mialabys PIERWSZA wizyte u poloznej - zalozyla by Ci karte, zrobila wywiad rodzinny, zbadala mocz (testem paskowym na bialko, leukocyty, cukier itp.), pobrala krew na grupe, morfologie... i tyle. I zglosilaby do szpitala zapotrzebowanie na scan dla Ciebie - powiadomienie o terminie otrzymuje sie poczta.:-)
Podziel się: