reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Redusia wiesz przez wojnę jeszcze więcej stresów, a to dziecku szkodzi:) Ma prawo kryzys przechodzić, w końcu 30 lat skończył tydzień i jeden dzień temu :D A tak na poważnie, jak zwykle podziękować trzeba osobom trzecim... Koledzy jakieś dziwne farmazony mu naopowiadali, a on w to uwierzył -,-' Prosiłam żeby przeczytał jakiś poradnik dotyczący ciąży czy coś takiego, a on jako żart to potraktował, aż się boję normalnie jaka będzie jego reakcja jak we wtorek zobaczy dzidzię na USG... co prawda zdjęcie ma w portfelu, ale nie widział jak się porusza czy takie inne jakieś ekscesy :p Ja się boję, że po wtorku w ogóle nie będzie mnie już dotykał... :D masakra, żyję jak mniszka już jakieś dwa miesiące:D

reklama
co do mowienia o ciazy

ja bede mosiala odrazu powiedziec profesorom na uczelni bo studjuje taki kierunek ze mam duzo do czynienia z wirusami i bakteriami np teraz "bawimy sie" probkami E.Coli ​wiec bede mosiala im napewno powiedziec i tez ze wzgledu na ewentualne nieobecnosci i wymioty w czasie wykladow

Indziorka może spróbuj jeszcze raz porozmawiać ze swoim facetem na spokojnie o co mu chodzi, w końcu musicie się dogadać dla dobra Waszego dziecka

Kłaczek śliczne nowe zdjęcie Karolka na suwaczku:-)

Podpisuję się pod tym! Karolek-Dracula będzie niezłym "czarusiem" - uśmiech ma zniewalający!

Filmik nr 2, czas 1:00 - wymiękłam. Słodzizna taka, że tylko całować i zagadywać, żeby robiła te swoje słodziakowe minki!

Mam pytanie do Was, w którym tygodniu, miesiącu ciąży mówiłyście rodzinie, znajomym o ciąży????

Hmmm - my najbliższym powiedzieliśmy od razu, jak tylko się dowiedzieliśmy, czyli w 5 tygodniu, natomiast kierownictwu powiedziałam chyba w 11-12 tc.

Ale masakrator... Ja mam następującą koncepcję: otóż być może jest zazdrosny, że nie będzie / nie jest już dla Ciebie najważniejszy... Hmm? W każdym razie wiem, że rozmowa (nawet taka "wymuszana") jest bardzo ważna i trzeba na bieżąco sobie wszystko wyjaśniać! Życie jest za krótkie, żeby się na siebie boczyć...

Ehhh, i mnie dopada jakieś przeziębionko - czuję już nadchodzący katar, pokasłuję i pobolewa mnie gardło - tylko czekam na gorączkę i już będzie super ;/ W zeszłym sezonie w ogóle nie chorowałam i myślałam, że przy okazji ciąży również uda mi się to osiągnąć lecz, jak widać - chyba nie w tym wcieleniu. A-PSIK! uhhh ;/ Zastanawiam się, jak sobie poradzić z tym przeziębieniem... Wiem, że tabl. do ssania nie są zanadto wskazane, podobnie jakieś psikadła do gardła... Doradźcie coś proszę, bardziej doświadczone kobitki! :baffled:

Poza tym - wczoraj byliśmy na spacerku w ryneczku, zmarzłam przeokropnie, i jak szliśmy do auta, to myślałam, że cycki mi pękną!! Jak mi jest zimno, to z moimi piersiami dzieje się coś niesamowitego! Jakbym je sobie odmroziła! Niesamowity ból sutków! Niesamowite do opisania... Mam tylko nadzieję, że te "akcje" sprawią, że po porodzie nie będziemy mieć problemów z laktacją...

kłaczku, pamiętam, że pisałaś, że w ciąży brałaś Clexane. Z jakiego powodu?
A-PSIK!
nie wiem, czy już mówiłam, że moja ginka mi zaleciła te zastrzyki - w związku z tymi dodatnimi przeciwciałami przeciwjądrowymi (dodatnie ANA1, graniczne ANA2, ujemne ANA3) i zwiększonym prawdopodobieństwem zatorów... Zmierzam do tego, że mój małż co wieczór robi mi zastrzyki - przyznam, że nie lubię ich, bo wiadomo - kłucie w brzuch, a później to pieczenie nie należy do przyjemnych, ale za to zawsze po tych zastrzykać Malec daje o sobie znać. I w ogóle jest coraz bardziej aktywniejszy, choć nadal bywa tak, że jak kładę rękę na brzuchu, to się uspokaja... Mój mężuś ani razu nie poczuł kopniaków swego synka - mówi, że nie wie, czego się spodziewać i nic nie czuje (mimo tego, że moja dłoń opierająca się na jego dłoni podskakuje do góry od Jasiowego kopniaka...)

A tymczasem pozdrawiam Was serdeczniaście :*

Ostatnia edycja:
Totka Na zdrowie :p do piskania do gardła mam tantum verde- bo można, apap na gorączkę (trzy tabletki zużyłam:) no i wit.C ale już odstawiłam bo za dużo nie można :) do nosa woda morska... Powiem, że gardło mam ładnie wyleczone i nie kaszlę :) Tylko od wczoraj leje mi się krew z nosa, ale to pewnie przez osłabienie :)Jeśli chodzi o resztę to sama nie wiem co myśleć, nie wiem co się dzieje, bo chwilami swoim słowom zaprzecza, może to przez pracę też coś :/

Alfa My rodzicom moim i rodzeństwu (jego i mojemu) powiedzieliśmy w piątek po wtorku, w którym się dowiedzieliśmy (6tc) :) na studiach po miesiącu odkąd się dowiedzieliśmy no i przy okazji znajomym ze studiów, a tak to już mówić nie trzeba, bo widać :D

Normalnie zrobiłam sobie drugi dzień drzemkę poobiednią i zajebiaszcze ciasto na pizzę znalazłam na styczniówkach :p

Dobry :tak: co za dzień dziś wrr, pogoda do bani, senność mnie ogarnia bez przerwy, mogłabym spać i spać...to że nadal jestem w dwupaku tego pisać nie muszę, bo to standard :-D stopy mam jak serdelki, wylewają mi się z każdych butów tak mi puchną od kilku dni ;((( tak ostatnio zrobiłam sobie smaka na wątróbkę, że dziś wszamałam taką pyszną wątróbkę z cebulką. ;-)
Dżewelajna dziś nic nie pisze...aż dziwne...
Heh ja tak samo jak marcia30 jestem paplą :-D i jak tylko się dowiedziałam o ciąży czyli coś koło 4-5 tyg to od razu wszystkim rozgłosiłam tą nowinę :-D hehe

reklama
3szklanki mąki (ja sprawdziłam na szklance krupczatki i dwóch zwykłej:)
1 niepełna łyżka cukru
1 łyżeczka soli
*przyprawy (np. oregano, można dodać otręby, żeby wzbogacić ciasto:)
suche produkty wymieszać razem
1szklanka ciepłej wody
5dag drożdży
3 łyżki oliwy/ oleju
szczypta cukru
drożdże rozprowadzić w wodzie z cukrem wlać do mąki itd. i dodać oliwę/olej wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia
Ja z tego ciasta zrobiłam dwie pizze:p włożyć do nagrzanego piekarnika:)

Do góry