reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja z piersiami miałam tak samo. Na początku bolały i piekły sutki, że nie mogłam nawet dotknąć, potem około 8 tygodnia przestały, a od zeszłego tygodnia znowu niemiłosiernie bolą, aż tak pieką i taki prąd jakby. Pytałam gina w zeszły czwartek to powiedział, że tak może być bo od 16 tygodnia zaczynają pracować kanaliki mleczne i wytwarza się siara i ona może wypływać troszkę w postaci przezroczystego płynu. Nie ma co się martwić choć to krępujące.

reklama
o matko ... spadam do domu ... ale tylko jade 25 km do domu po Fabiana i wracam spowrotem bo idziemy do cyrku na 17.30. Jego pierwszy raz - udało mi się dostać bilety w loży w pierwszym rzędzie przy scenie. jakoś wieczór sam zleci i tylko noc i jutro do 13.30 i usg

matko .... zaczynam się bac i panikować jakbym miała szykować się do porodu ..... :baffled:

Witam dziewczynki :-) ja w koncu ogarnełam sie w domku i z mała i obiecuje juz regularnie wpadac;-):tak: PATI kochana je i spi oby tak dalej:tak:karmie piersia i idzie nam to coraz lepiej juz dokarmiac butelka nie musze bo mleczko sie pojawiło w ilosciach wystarczajacych ssakowi małemu ,mała spi po 2,5-3,5 h .Dzis tydzien skonczyła:-D.Była u mnie połozna i czesc szwow mi wyjeła boze jaka ulga :tak:juz mnie tak ciagły ze nie umiałam na kibelek usiasc.

LOCIA jak tam u ciebie bo nie widze zebys sie odzywała ostatnio:confused:

Dzewelajna nie stresuj sie wszystko ok bedzie:tak: :tak:

Niestety ja nadal w czarnej duupie jestem ;) jutro szpital, mysle ze do 20 Jasiek bedzie z nami... boooże, a moze dzis w nocy samo mnie wezmie choc wątpie...eh...

reklama
Ja też przeżyłam, każda matka to przeżyła:) Najlepsze jest to, i tego się trzymaj, że jak dostaniesz pierwsze skurcze to już nie ma odwrotu, wiesz, że musisz urodzić i nie ważne ile będą te skurcze trwały i jak będą bolały, wiesz, że one się kiedyś skończą i urodzisz. Ja się tak nastawiałam i to najlepsze nastawienie:)

O tyle ja miałam lepiej, że ja byłam już w szpitalu jak zaczął się poród, nie stresowałam się jazdą do szpitala czy szybkim pakowaniem. Nie miałam też żadnego wypisywania formularzy, bo wypisywałam je 3 dni wcześniej jak przyjmowali mnie na Patologię ciąży. Nastaw się pozytywnie, a nie negatywnie, wszyscy urodzili to Ty też dasz radę!

Daję Ci czas do 12, jak nie napiszesz smsa to znaczy, że rozczulasz się nad Jasiem i nawet nie masz czasu na napisanie eski;p

Do góry