reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczyny, już wcześniej tu pisałam, że staramy się z mężem o Bobo. Kiedy najlepiej udać się na test beta HCG z krwi ? Testy z moczu w dniu spodziewanej miesiączki i jeden dzień po wychodzą negatywne. Iść na betę czy jeszcze poczekać ?
Myślę że nie ma sensu jak w dzień miesiączki biel wizyta na teście w dzień miesiączki powinna być wyraźną kreska chyba że owy była bardzo późno nie ma nawet cienia na teście? Robiłaś z porannego moczu?

reklama
Myślę że nie ma sensu jak w dzień miesiączki biel wizyta na teście w dzień miesiączki powinna być wyraźną kreska chyba że owy była bardzo późno nie ma nawet cienia na teście? Robiłaś z porannego moczu?
Tak z porannego, nie ma nic nawet cienia. Tak się zastanawiam bo przejrzałam już różne fora i niektóre kobiety pisały, że nawet tydzień po terminie @ im test pokazywał wynik negatywny. Nie mam żadnych objawów ciąży oprócz tego, że od ponad tygodnia boli mnie brzuch jak na okres i ciągle odczuwam lewy jajnik a nigdy tak nie było ból pojawiał się gdy rozpoczynało się krwawienie.

Tak z porannego, nie ma nic nawet cienia. Tak się zastanawiam bo przejrzałam już różne fora i niektóre kobiety pisały, że nawet tydzień po terminie @ im test pokazywał wynik negatywny. Nie mam żadnych objawów ciąży oprócz tego, że od ponad tygodnia boli mnie brzuch jak na okres i ciągle odczuwam lewy jajnik a nigdy tak nie było ból pojawiał się gdy rozpoczynało się krwawienie.
Ale jak test nie pokazuje nawet cienia to nawet jeśli jest ciąża to beta HCG będzie bardzo mała a jakiej czułości testy?

Ale jak test nie pokazuje nawet cienia to nawet jeśli jest ciąża to beta HCG będzie bardzo mała a jakiej czułości testy?
Robiłam dwa jeden 25mIU/ml czułość drugi 10. Więc myślisz, żeby jeszcze kilka dni poczekać ? U Ciebie testy z moczu były od razu w dzień miesiączki pozytywne ? Ja byłam w ciąży kilka lat temu ale miałam puste jajo i od razu w dzień spodziewanej miesiączki miałam wszystkie testy pozytywne dlatego teraz mnie to zastsnawia, bo nigdy nie spóźnia mi się okres, wszystko jak w zegarku i czasem plamienie już na 2-3 dni przed.

Robiłam dwa jeden 25mIU/ml czułość drugi 10. Więc myślisz, żeby jeszcze kilka dni poczekać ? U Ciebie testy z moczu były od razu w dzień miesiączki pozytywne ? Ja byłam w ciąży kilka lat temu ale miałam puste jajo i od razu w dzień spodziewanej miesiączki miałam wszystkie testy pozytywne dlatego teraz mnie to zastsnawia, bo nigdy nie spóźnia mi się okres, wszystko jak w zegarku i czasem plamienie już na 2-3 dni przed.
Myślę że poczekaj zrób jutro rano o czułości 10 jak.okres nie przyjdzie tak mi już przed okresem wychodzily

U mnie na zwykłym teście był tylko lekki cień.. Dopiero elektroniczny ze wskaźnikiem tygodnia pokazał ciążę...

reklama
Do góry