reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Przez 6mcy monity non stop, po kilka razy w tyg u ginka, clo, testy itp, badania wszystkie perfekt. I moje i mojego.
Zrezygnowałam. Miałam dość. Widocznie mi nie dane.. jeszcze 2 cykle bez nadzoru i odpusciłam. Czekałam na @ żeby zacząć brać tabsy anty i czekać menopauzy.
Wyjechalismy na swieta nad wode, byl zajacze, był bociek na łace, był kielonek pod jajeczko.. @ już nie przyszła [emoji3][emoji3][emoji3]
W styczniu synek będzie z nami [emoji170]
No to trochę czasu! A przez te 9 miesięcy monitorowalas cykl czy tak po prostu nie zabezpieczaliście się ?

reklama
Wow! I to był taki monitorowany cykl czy po prostu za pierwszym razem bez spin się udało ? :D
Monitorowany co do dnia cyklu, ale bez spiny bylo. Będzie to będzie :D Nie było presji. Zakładałam, że kilka miesięcy pewnie się "pobawimy" :p Tak, żeby jak się uda rodzić na jesień/zimę, a tu za miesiąc będzie Malutka :D

Mam wyciętą tarczycę, astmę, był torbiel na jajniku, alergie, 31lat i 64kg, myślałam że będziemy musieli długo się starać a udało się za 1razem i to bliźniaki :-) no i przez to już nie wyjechaliśmy na wakacje w tym roku. :-) Ja na poprawę równowagi hormonalnej kupiłam sobie inofem (2xdziennie) brałam 1.5miesiąca może to pomogło:-)

Mam wyciętą tarczycę, astmę, był torbiel na jajniku, alergie, 31lat i 64kg, myślałam że będziemy musieli długo się starać a udało się za 1razem i to bliźniaki :-) no i przez to już nie wyjechaliśmy na wakacje w tym roku. :-) Ja na poprawę równowagi hormonalnej kupiłam sobie inofem (2xdziennie) brałam 1.5miesiąca może to pomogło:-)
przepraszam, poprawka :) 94kg

I dzis zakupilismy jeszcze aplikatory zeby na maxa zwiekszyc szanse w nastepnym mcu. Super opinie ma ten zel. Choc wtedy za 1 razem to tym razem tez mam nadzieje, ze sie uda i zakonczy sie szczesliwie...
1563729220223355959091213709377.jpg

Wow! Wielka rozbieżność od pierwszego razu do 2 lat! :-)

Chyba na każdego przychodzi odpowiednia pora.

Ja za pierwszym razem starałam się dwa lata. Jak odpuściłam zaszłam od razu i o ciąży dowiedziałam się dopiero w 15tyg [emoji85]

A teraz po 4 latach zaczynamy i właśnie tak bardziej na luzie, ze znów nam zejdzie także nie nastawiam się na pierwszy raz [emoji85] za dużo przeszłam przez te dwa lata. Już mi powoli biło [emoji85]

Powiem Ci,ze glowa duzo robi, ale natura tez. Bo ja kiedys staralam sie 2 lata i nic. A teraz z moim Narzeczonym za 1 razem sie udalo, wiec o czyms to tez swiadczy. Kazda z par jest inna i kazda ma swoj czas, ze spokojem...

reklama
Powiem Ci,ze glowa duzo robi, ale natura tez. Bo ja kiedys staralam sie 2 lata i nic. A teraz z moim Narzeczonym za 1 razem sie udalo, wiec o czyms to tez swiadczy. Kazda z par jest inna i kazda ma swoj czas, ze spokojem...

No dokładnie, każda z nas ma swoj czas. Ciekawe jak długo będzie trwał teraz moj [emoji85] ja jestem w trakcie dni płodnych :D także co 2gi dzień [emoji7]

Do góry