reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziękuję za odpowiedzi. Cieszę się że tu trafiłam bo wy mnie przynajmniej rozumiecie. Wczoraj zlapalam dola bo sie naczytalam ze otyłość utrudnia porod sn i ciąże otyłych kobiet kończą się częściej cc, ktore z kolei jest cięższe do przeprowadzenia niż w przypadku kobiet szczupłych... ehhh....
Mam jeszcze pytanie czy lekarz próbował Wam robić usg 3d? Słyszałam że ciężko podejrzeć dzieciątko w przypadku otyłości. Mój na razie nie próbował. Plci też nie znamy na 100%

reklama
A co na to lekarz? Może tu jakiś problem zdrowotny się przyczynia?
Wszystkie wyniki mam bardzo dobre:-) cukry wręcz idealne. Tarczyca również więc przyczyn zdrowotnych nie ma :-). Mnie dobija fakt że chciałam przytyć max 15 kg za cała ciążę a niestety pewnie przekrocze 20.

Najważniejsze w tym wszystkim, że Ty masz dobre wyniki i maluszek też [emoji6] taka widocznie Twoja natura w ciąży, może masz jakieś obrzęki i woda się zbiera, jest upalnie i organizm może po prostu świrować, tym bardziej w ciąży. Teraz ciesz się ciążą, a po ciąży jeżeli te kg nie zejdą, to wtedy możesz się udać po pomoc do dietetyka. W ciąży diety redukcyjne nie są dopuszczalne, ponieważ musimy zadbać o to, żeby maluszkowi nie zabrakło żadnych składników odżywczych. Pij ok. 3 litry niegazowanej wody dziennie, powtarzane jest to chyba na każdym kroku, ale naprawdę odpowiednie nawodnienie organizmu czasami wystarczy, aby zauważyć spadek wagi. I taki spadek nawet w ciąży będzie jak najbardziej zdrowy [emoji6]
Wszystkie wyniki mam bardzo dobre:-) cukry wręcz idealne. Tarczyca również więc przyczyn zdrowotnych nie ma :-). Mnie dobija fakt że chciałam przytyć max 15 kg za cała ciążę a niestety pewnie przekrocze 20.

Cześć Mamy i przyszłe Mamusie! My już rozpakowane od 7.06.
Przytyłam więcej niż planowałam... Do 6 msc chyba tylko 2 czy 3kg, potem poleciał do 10.5kg. Z dietą nie uważałam za bardzo, ale jadłam zdrowiej i mniej. Dziś po równym tyg zwazylam się i jestem na 0[emoji3] oczywiście brzuch jest spory, ciuchy i tak sporo za małe, ale myślę że za 2 tyg trochę się wszystko "wciągnie". Trzymam kciuki za udane porody[emoji110]i SN przy nadwadze nie jest niczym strasznym!!
A tu Iga, 3.5kg szczęścia [emoji7]
IMG_20190612_141103.jpeg

Gratuluję, piękna córeczka [emoji7]
Fantastycznie, że tak szybko waga spadła, dajesz dużą nadzieję na to, że nawet z większą wagą można szybko dojść do siebie po porodzie. Ja najbardziej właśnie boję się tego, że brzuch mi się nie wciągnie i zostanie jeszcze większy worek niż miałam przed ciążą.

Przytyłam więcej niż planowałam... Do 6 msc chyba tylko 2 czy 3kg, potem poleciał do 10.5kg. Z dietą nie uważałam za bardzo, ale jadłam zdrowiej i mniej. Dziś po równym tyg zwazylam się i jestem na 0[emoji3] oczywiście brzuch jest spory, ciuchy i tak sporo za małe, ale myślę że za 2 tyg trochę się wszystko "wciągnie". Trzymam kciuki za udane porody[emoji110]i SN przy nadwadze nie jest niczym strasznym!!
A tu Iga, 3.5kg szczęścia [emoji7]Zobacz załącznik 985573

A tu Iga, 3.5kg szczęścia [emoji7]Zobacz załącznik 985573
Śliczne maleństwo :):) Gratuluję! :) :)

Zazdroszczę, bo też chciałabym być już po.
Strasznie boję się porodu (będę mieć cc) i tego co mnie czeka potem w szpitalu..

Cześć dziewczyny :) widzę dużo nowych osoby, co mnie cieszy :) wcześniej tutaj się udzielałam podczas trochę długich starań o dziecko, od sierpnia jestem mamą cudnego chłopaka, a wczoraj okazało się, że jestem a drugiej ciąży [emoji3590] także znowu czeka mnie walka z wagą i wszystkim tym, co Wy dobrze znacie [emoji4] mam nadzieję, że się znowu tutaj wkręcę [emoji847]

Gratuluję wszystkim ciężarówkom i tym rozpakowany [emoji3590]

reklama
Do góry