reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

@Ka.2606 i @Oczekujaca123 trzymam kciuki za wasze drugie kreseczki! Bardzi mocno :)
@Paula1207 strasznie przykre to co piszesz o Tosi! Byleby teraz w Poznaniu to wszystko udało się wyprowadzić! Pocieszę cię choć kaliber znacznie mniejszy niż u was- jak mój starszy miał 2 lata to byliśmy z nim w szpitalu bo miał zapalenie stawów biodrowych i przez tydzień miał wyciąg kamaszkowy, a potem jeszcze 3 tygodnie musiał leżeć w łóżku i nie wolno mu było chodzić. No i piszę ci to bo wydawać by się mogło, że utrzymać dwulatka w łóżku przez miesiąc się nie da, ale się udało, przeżyliśmy, starszy „pamięta to” tylko z opowieści także i u was to po prostu minie czego wam życzę!

reklama
@phoenix no właśnie zastanawiałam się, gdzie Cię wciągło ostatnio [emoji16] wróciłaś już do pracy?

U mnie rodzice na szczęście nie wpadli na pomysł przekupstwa za schudnięcie, za to zawsze bardzo wspierali wszystkie moje diety - gotowali wg zasad jak przychodziłam i jedli to samo co ja [emoji16]

Twoja mama przynajmniej wie, jaki to wysiłek zadbać o wagę, jak okoliczności nie są sprzyjające [emoji6]

Mi za to ostatnio wszyscy mówią, jak to super nie schudłam, a mnie to już denerwuje, bo schudłam 1 kg w stosunku do przed ciąży, czyli bez szału i zaczynam się wtedy czuć winna [emoji23]

Witajcie dziewczyny :) Ja dzis po 6 tygodniach ide do lekarza, trochę stresuj jest czy tam wszystko ok. Zaczelam juz 19 tydzien :O zaraz polowkowe, rany... gdzie to poszło? :O Tak mi czas leci, że obudzę się w 35tygodniu bez ani jednej rzeczy dla juniora :D
Ziemek jest obecnie tak absorbujacy, że nie ma szans pomyśleć cos o drugim. Jeszcze piekna pogoda, więc wypadałoby isc na jakiś spacerek. Znaleźliśmy wczoraj behawioryste dla psa a właściwie poleciła nam ja pani w piekarni, która miała podobne problemy z psem co my. Wbrew pozorom ciezko jest znaleźć dobrego behawioryste, nie muszą mieć jakiś dyplomów itp i w sumie każdy może się nim nazwać. Ta ma jednak duzo pozytywnych opinii no i plus, że mam faktycznie żywa osobę zachwycona współpraca. Jednak zabranie dorosłego psa ze schroniska to duża satysfakcja, ze uratowało sie mu dupe ale i kuuupa pracy i szkolenia (o zgrozo- głównie szkolenie i pilnowanie siebie a nie psa).

I mamy 19 tydzien a na wadze +1,5kg. Byle tego nie zepsuć!

Lata świetlne mnie nie było bo prawie 100 stron! Ale tak pracowicie u mnie teraz, że totalnie na internety czasu brak albo to ja taka niezorganizowana ;)
Nasza młodsza ma już prawie 6 miesięcy a wagowo to 9 kilo i potwierdzam, że świetnie się wyrabiają bicepsy! Chcąc nie chcąc ;)
Wagowo u mnie jest ok, bo w końcu przekroczyłam magiczną granicę 90 kg, czyli mam obecnie 89,6 kg co daje mi BMI 29,25 czyli weszłam w kategorię nadwaga co jest super hiper miłe :) Widzę, że u was też z sukcesami widać same pozytywne fluidy to forum przyciąga!
@nagini84 gratulacje! Poniżej 80 to brzmi cudownie!
Tak tylko ja jestem hobbit więc moje poniżej 80 daje większe BMI niż Twoje poniżej 90 ;)

Witajcie dziewczyny :) Ja dzis po 6 tygodniach ide do lekarza, trochę stresuj jest czy tam wszystko ok. Zaczelam juz 19 tydzien :O zaraz polowkowe, rany... gdzie to poszło? :O Tak mi czas leci, że obudzę się w 35tygodniu bez ani jednej rzeczy dla juniora :D
Ziemek jest obecnie tak absorbujacy, że nie ma szans pomyśleć cos o drugim. Jeszcze piekna pogoda, więc wypadałoby isc na jakiś spacerek. Znaleźliśmy wczoraj behawioryste dla psa a właściwie poleciła nam ja pani w piekarni, która miała podobne problemy z psem co my. Wbrew pozorom ciezko jest znaleźć dobrego behawioryste, nie muszą mieć jakiś dyplomów itp i w sumie każdy może się nim nazwać. Ta ma jednak duzo pozytywnych opinii no i plus, że mam faktycznie żywa osobę zachwycona współpraca. Jednak zabranie dorosłego psa ze schroniska to duża satysfakcja, ze uratowało sie mu dupe ale i kuuupa pracy i szkolenia (o zgrozo- głównie szkolenie i pilnowanie siebie a nie psa).

@madagos trzymam kciuki i dawaj znac po wizycie ;* a czemu masz tak dlugoe przerwy miedzy wizytami?

Gratuluje wagi

Tak tylko ja jestem hobbit więc moje poniżej 80 daje większe BMI niż Twoje poniżej 90 ;)
Masz też włosy na stopach??? [emoji44]

Dawaj znać po wizycie [emoji6] czas w 1 ciąży leciał mi szybko, a w drugiej to już sobie nie wyobrażam, jak zapierdziela [emoji16][emoji16]

My zaraz idziemy na szczepienie z Brunem i jak zawsze jestem posr**a ze strachu [emoji44]

@phoenix no właśnie zastanawiałam się, gdzie Cię wciągło ostatnio [emoji16] wróciłaś już do pracy?

U mnie rodzice na szczęście nie wpadli na pomysł przekupstwa za schudnięcie, za to zawsze bardzo wspierali wszystkie moje diety - gotowali wg zasad jak przychodziłam i jedli to samo co ja [emoji16]

Twoja mama przynajmniej wie, jaki to wysiłek zadbać o wagę, jak okoliczności nie są sprzyjające [emoji6]

Mi za to ostatnio wszyscy mówią, jak to super nie schudłam, a mnie to już denerwuje, bo schudłam 1 kg w stosunku do przed ciąży, czyli bez szału i zaczynam się wtedy czuć winna [emoji23]
Nie wróciłam do pracy i jeszcze z ponad rok nie wrócę bo ustaliliśmy z mężem, że do końca przyszłego roku pójdę na wychowawczy bo jakoś finansowo to udźwigniemy a do żłobka młodszej nie chcemy dawać.
A na serio jest ci robić w donu z takim maluchem, nie pamiętałam tego z podobnego ojresu przy starszym ;)
Fajne z tym Hobbitem :D Ja mam 175 więc może niska nie jestem, ale mega wysoka to też nie ;)

Mam teraz czas żeby pisać bo mąż wziął urlop na ten czas w okolicy wszystkich świetych, potem wróci do pracy i znów przepadnę ;) Tak jak kiedyś pisałam jak karmiłam to teraz jak karmię dłużej to padam jak mucha, a jak normalnie czyli krótko to nawet nie mam czasu wyjąć telefonu :p A z tego co pamiętam to potem wcale łsrwiej nie jest :D dobrze że kocha się te swoje dzieci nad życie, bo inaczej nikt by nie niał więcej niż jednego dziecka ;)

Ładnie że tylko 1,5 kilo! :)

@phoenix oj jest co robić ;) wcześniej trochę wątpiłam w dyrdymały w stylu : z dzieckiem jest ciężko, ale jak się tylko uśmiechnie, to to wszystko wynagradza... Ale kurde tak jest [emoji23][emoji23]

Ja do pracy wracam od poniedziałku, ale na szczęście w zakresie, w jakim to potencjalnie udźwignę [emoji5]

Fajnie, że mąż teraz pozbędzie z wami :) facetom strasznie dużo umyka z wczesnych lat dziecka ...

A mi się dziś śniło, że poza Brunem mieliśmy jeszcze córeczkę - Jaśminę [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
@phoenix oj jest co robić ;) wcześniej trochę wątpiłam w dyrdymały w stylu : z dzieckiem jest ciężko, ale jak się tylko uśmiechnie, to to wszystko wynagradza... Ale kurde tak jest [emoji23][emoji23]

Ja do pracy wracam od poniedziałku, ale na szczęście w zakresie, w jakim to potencjalnie udźwignę [emoji5]

Fajnie, że mąż teraz pozbędzie z wami :) facetom strasznie dużo umyka z wczesnych lat dziecka ...

A mi się dziś śniło, że poza Brunem mieliśmy jeszcze córeczkę - Jaśminę [emoji16][emoji16][emoji16]
Colorado1989 a kiedy Ty możesz zaczac dzialania w kierunku realizacji swojego snu ? [emoji14]

Do góry