reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mój Filip ma 17 miesięcy i waży 12,5 kg. Tyle że on zje wszystko, czasami przy tych upalach miał mniejszy apetyt czy jak mu wychodzą zęby. Hitem jest zupa ogórkowa, wszelkiego rodzaju makarony, arbuz, borówki i jeżyny. Wodę wypije ale tylko z kubka niekapka. Tak to lecimy na herbatach i sokach rozcienczanych z wodą. Aaa i lubi cebulę surową i cytryne8-).
Zuza łącze się w bólu z wychodzącymi czworkami. U Filipa wychodziły wszystkie na raz i skończyło się zapaleniem ucha. Myślałam że będzie chwila przerwy ale teraz dolna trójka próbuje się przebić.

reklama
Mój Filip ma 17 miesięcy i waży 12,5 kg. Tyle że on zje wszystko, czasami przy tych upalach miał mniejszy apetyt czy jak mu wychodzą zęby. Hitem jest zupa ogórkowa, wszelkiego rodzaju makarony, arbuz, borówki i jeżyny. Wodę wypije ale tylko z kubka niekapka. Tak to lecimy na herbatach i sokach rozcienczanych z wodą. Aaa i lubi cebulę surową i cytryne8-).
Zuza łącze się w bólu z wychodzącymi czworkami. U Filipa wychodziły wszystkie na raz i skończyło się zapaleniem ucha. Myślałam że będzie chwila przerwy ale teraz dolna trójka próbuje się przebić.
Zazdroszczę apetytu! Piękną wagę ma Filip :) Wow cebula i cytryna :)
Jej, namęczą się Biedaczki przy ząbkowaniu :( Kuba przechodził bezobjawowo więc to dla mnie nowość :(

Lila też właściwie bezobjawowo, tylko jak jej coś wychodzi to jęczy przy myciu zębów i stąd wiem.

Zuza fajnie macie z tymi termami. Nie wybierzesz sie?

Ja najwiecej ubrań kupuję w "szmateksach", bardzo rzadko coś nowego. Ale był czas, ze w BonPrix dużo zamawialam.

Dziewczyny, potrzebuję porady od doświadczonych mam [emoji4] za dnia pokarmu mam wystarczająco, mały je co 1,5h-3h i jest ok, za to w nocy mam niedobory, ostatnie karmienie przed spaniem koło 1 w nocy mamy, wtedy wisi na piersi /piersiach ze 30 minut, wydaje się najedzony, odkładam go i za pół godziny jest głodny, a ja cycki mam już puste po całym dniu i muszę podawać mm. Dopiero rano mam więcej pokarmu i jest ok. Jak jeszcze podkręcić laktację, zwłaszcza na koniec dnia? Już jakiś czas pije piwa 0%, 2 kawy inki w ciągu dnia, do tego dużo wody i ewentualnie trochę soków.... Idealnie byłoby, gdybym mogła zrezygnować z mm ... [emoji41]

Colorado ja piłam jakieś herbatki na laktacje i bawarke ale średnio działały. Może faktycznie spróbuj z laktatorem. Ja niestety byłam skazana tylko na laktator bo Filip nie chicial ssać piersi.

Colorado, ja korzystałam z femal-tikera i mi pomagał do czasu. Od jakichś 3 tygodni nie działa, a korzystałam od czasu do czasu. Teraz piję herbatki ziołowe na laktację Apothe-ke i z Herba-pol i daje radę, ale muszę wypić tyle ile na opakowaniu pisze

reklama
Zuza fajnie że pytasz ;) a czuję się w miarę ok... problem dermatologiczny mam na klatce piersiowej i jutro idę do dermatologa , w ramach nfz w ciąży nie trzeba długo czekać do specjalisty, taki przywilej jest o którym się dowiedziałam dziś właśnie ;)
colorado ja nie pomogę, mi się nie udało karmić :/

Do góry