reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
tak przepisał takie żeby zaparć nie było, znam je w pierwszej ciąży też brałam.
to dobrze że żelazo masz dobre choć nie jesz mięsa :)
Wyniki zwykle są na drugi dzień w takiej zwykłej przychodni, a że wizytę miałam zaplanowaną na za 2 tyg to tyle czekałam aby poznać wyniki.
Koleżanka mi mowila, że oni to mierzą od razu i mowia jaki wynik oo tej glukozie , maz tez robił jakos na początku roku, bo miał niski cukier na czczo i tez od razu mu mowili ile ma... zmierzyli krew z palca; inaczej wygląda to w ciąży?

otulaczy nie uzywalam, ale kolezanka uzywała dla swojej córeczki i zadowolona była. Ja na razie nie mam w planach tego kupować ;)
No ja zobaczę, podoba mi sie, że to pozwoli mi to trochę zaoszczędzić, ale też nie będę gromadzila kolejnych śmieci. Oczywiście znajomi mowia, że szybko mi się odechce No, ale zobaczymy. ;)

A kojarzysz co używała pod otulacze no i czy cały okres tak pieluchowala czy też jej się znudziło?;p

A ja właśnie żelazo w normie , a jestem wegetarianka i oczywiście były obawy , że będzie niskie żelazo
Przepisał Ci lekarz jakies żelazo?

Ja myslalam , że to badanie z glukoza to od razu się zna wynik, to oni nie mierzą na miejscu ?
Z żelazem jest różnie, trzeba monitorowac krewkę :) ja zawsze jadłam bardzo mało mięsa, wyniki miałam dobre, ale w którymś TC mi trochę spadły poniżej normy i też dostałam żelazo. Ale potem mały chyba zaczął się domagać mięska, bo teraz tak mi smakuje, że mój mąż się cały czas śmieje ze mnie [emoji23]

Glukozy na krzywą nie badają glukometrem takim domowym, tylko wysyłają normalnie krew do swojego/współpracującego laboratorium. u mnie wyniki krzywej są zazwyczaj na następny dzień już :) albo na następnej wizycie u gina, jak u niego robię badania.

wiesz co z palca mi pobrała i z żyły, to tylko z palca powiedziała że 90 cukier. a potem z żyły na wydruku było że 85 na czczo. a po 2h glukozy już z palca nie mierzyli tylko z żyły.

nie wiem może u Ciebie w mieście jest inaczej.... zobaczymy co inne dziewczyny napiszą jeszcze, jak u nich jest.

co do otulacza to nic więcej nie wiem co ona używała pod spód. Ja zastanawiam się na nad śpioworkiem skolei

wiesz co z palca mi pobrała i z żyły, to tylko z palca powiedziała że 90 cukier. a potem z żyły na wydruku było że 85 na czczo. a po 2h glukozy już z palca nie mierzyli tylko z żyły.

nie wiem może u Ciebie w mieście jest inaczej.... zobaczymy co inne dziewczyny napiszą jeszcze, jak u nich jest.

co do otulacza to nic więcej nie wiem co ona używała pod spód. Ja zastanawiam się na nad śpioworkiem skolei
Najpierw sprawdzają z palca czy nie jest bardzo wysoki cukier i czy można podać glukozę. A cała krzywa jest z krwi z pobrania.

Ja ostatnio się rzucam na zupę barszcz ukraiński, w burakach też żelazo jest, także organizm sam się widać domaga jak są braki. w ogóle zauważyłam że w 3 trymestrze mam większy apetyt :/ nie wiem jak u was? i to w nocy też, wstaję siku 4-5x i głód czuję :(

reklama
Z żelazem jest różnie, trzeba monitorowac krewkę :) ja zawsze jadłam bardzo mało mięsa, wyniki miałam dobre, ale w którymś TC mi trochę spadły poniżej normy i też dostałam żelazo. Ale potem mały chyba zaczął się domagać mięska, bo teraz tak mi smakuje, że mój mąż się cały czas śmieje ze mnie [emoji23]

Glukozy na krzywą nie badają glukometrem takim domowym, tylko wysyłają normalnie krew do swojego/współpracującego laboratorium. u mnie wyniki krzywej są zazwyczaj na następny dzień już :) albo na następnej wizycie u gina, jak u niego robię badania.
Już z 3 razy mialam robiona morfologie i poki co jest ok. W witaminach w ciąży mam tez żelazo, więc jakas dodatkowa dawke sobie dostarczam. Pewnie będę miała jeszcze kontrolę z 2 razy ;)

No mi to wszyscy mowia, że pewnie przyjdzie mi smak na mięso, ale póki co jeszcze nie poczułam;p
Może gdyby maz jadł i miałabym mięso w domu moze by mnie kusilo w ciazy, ale póki co w sklepach mnie nie zachęca [emoji16]

A no widzisz to nie wiedziałam, że trzeba czekać. U mnie u ginekologa w laboratorium i tak dostaje karteczkę z kodem to sobie na Internecie sprawdzę , bo chyba z nerwów Nie wytrzymam do wizyty czy wszystko ok [emoji23]

Do góry