oluchapoducha
Fanka BB :)
otulaczy nie uzywalam, ale kolezanka uzywała dla swojej córeczki i zadowolona była. Ja na razie nie mam w planach tego kupować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Koleżanka mi mowila, że oni to mierzą od razu i mowia jaki wynik oo tej glukozie , maz tez robił jakos na początku roku, bo miał niski cukier na czczo i tez od razu mu mowili ile ma... zmierzyli krew z palca; inaczej wygląda to w ciąży?tak przepisał takie żeby zaparć nie było, znam je w pierwszej ciąży też brałam.
to dobrze że żelazo masz dobre choć nie jesz mięsa
Wyniki zwykle są na drugi dzień w takiej zwykłej przychodni, a że wizytę miałam zaplanowaną na za 2 tyg to tyle czekałam aby poznać wyniki.
No ja zobaczę, podoba mi sie, że to pozwoli mi to trochę zaoszczędzić, ale też nie będę gromadzila kolejnych śmieci. Oczywiście znajomi mowia, że szybko mi się odechce No, ale zobaczymy.otulaczy nie uzywalam, ale kolezanka uzywała dla swojej córeczki i zadowolona była. Ja na razie nie mam w planach tego kupować
Z żelazem jest różnie, trzeba monitorowac krewkę ja zawsze jadłam bardzo mało mięsa, wyniki miałam dobre, ale w którymś TC mi trochę spadły poniżej normy i też dostałam żelazo. Ale potem mały chyba zaczął się domagać mięska, bo teraz tak mi smakuje, że mój mąż się cały czas śmieje ze mnie [emoji23]A ja właśnie żelazo w normie , a jestem wegetarianka i oczywiście były obawy , że będzie niskie żelazo
Przepisał Ci lekarz jakies żelazo?
Ja myslalam , że to badanie z glukoza to od razu się zna wynik, to oni nie mierzą na miejscu ?
Najpierw sprawdzają z palca czy nie jest bardzo wysoki cukier i czy można podać glukozę. A cała krzywa jest z krwi z pobrania.wiesz co z palca mi pobrała i z żyły, to tylko z palca powiedziała że 90 cukier. a potem z żyły na wydruku było że 85 na czczo. a po 2h glukozy już z palca nie mierzyli tylko z żyły.
nie wiem może u Ciebie w mieście jest inaczej.... zobaczymy co inne dziewczyny napiszą jeszcze, jak u nich jest.
co do otulacza to nic więcej nie wiem co ona używała pod spód. Ja zastanawiam się na nad śpioworkiem skolei
Już z 3 razy mialam robiona morfologie i poki co jest ok. W witaminach w ciąży mam tez żelazo, więc jakas dodatkowa dawke sobie dostarczam. Pewnie będę miała jeszcze kontrolę z 2 razyZ żelazem jest różnie, trzeba monitorowac krewkę ja zawsze jadłam bardzo mało mięsa, wyniki miałam dobre, ale w którymś TC mi trochę spadły poniżej normy i też dostałam żelazo. Ale potem mały chyba zaczął się domagać mięska, bo teraz tak mi smakuje, że mój mąż się cały czas śmieje ze mnie [emoji23]
Glukozy na krzywą nie badają glukometrem takim domowym, tylko wysyłają normalnie krew do swojego/współpracującego laboratorium. u mnie wyniki krzywej są zazwyczaj na następny dzień już albo na następnej wizycie u gina, jak u niego robię badania.