reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nie urodziłam sn ale środy 27 godzin próbowałam. Silne skurcze co 1.5 minuty trwające minute wspominam okropnie ale cc a właściwie to jak się po niej czułam wspominam jeszcze gorzej! Nie wspominając o tym że 12 tygodni walczyłam z raną która nie chciała się zagoić. Jeśli zdecyduje się na 2 dziecko to bardzo bym chciała rodzic sn.

Dziewczyny to znowu ja i mój stały problem z ruchami dziecka ;p Chyba już je czuje ! Od kilku dni wydaje się to dość wyraźne, ale... czy to normalne, że czuje je tylko w 1 miejscu ? Tj w dolnej części brzucha ? W innych częściach nic ...? W dolnej części brzucha ruchy czuje nawet 3-4razy dziennie po kilka uderzeń, najpierw myslalam, że może mylę to ze skurczami ale jak wyczytałam objawy to raczej to ruchy, bo są krótkie, dosc przyjemne jeden za drugim i koniec. Zazwyczaj jak siedzę lub leżę.

oczekująca moim zdaniem normalne, ja też czuje na dole najbardziej.
Który tydzień u Ciebie? U mnie 27my
Martwiłam się czy mam cukrzycę , ale okazało się ze nie mam :) cukier na czczo 85 po 2h 114
także tak jak wspominała colorado nie zawsze tak jest jak mówią statystyki czy lekarze straszą że jak ktoś otyły to od razu wszystkie choroby będzie miał.... a waże tu z was najwięcej

Martwiłam się czy mam cukrzycę , ale okazało się ze nie mam :) cukier na czczo 85 po 2h 114
także tak jak wspominała colorado nie zawsze tak jest jak mówią statystyki czy lekarze straszą że jak ktoś otyły to od razu wszystkie choroby będzie miał.... a waże tu z was najwięcej
Wg usg 22+6
Nie wiem ile wazysz ale ja ok 128w porywach do 130jak sie najem [emoji14]

Ja będę miała to badanie za półtora tygodnia.. I już się boje ;p na czczo na razie Wiem, ze mam coś ok 75

to trochę mi raźniej bo ja 145kg....
też się bałam, stresowałam, potem 2 tyg czekałam na wizytę aby dowiedzieć się jaki wynik.... i nie potrzebnie bo wszystko ok. tylko żelaza niedobory mam
A ja właśnie żelazo w normie , a jestem wegetarianka i oczywiście były obawy , że będzie niskie żelazo
Przepisał Ci lekarz jakies żelazo?

Ja myslalam , że to badanie z glukoza to od razu się zna wynik, to oni nie mierzą na miejscu ?

Pochwalę się, że w końcu zdecydowalam sie na wielopieluchy i zamówiłam sobie na zamówienie 3 wełniane otulacze, kilka formowane i jeszcze dokupie kilka otulaczy z pul. Nie wiem czy któraś z tego korzysta, ja poki co jestem pozytywnie nastawiona. Na razie zamówiłam tylko rozmiar dla noworodka, bo jakbym jednak nie polubiła się z wielo to nie będzie szkoda odsprzedac;p

reklama
tak przepisał takie żeby zaparć nie było, znam je w pierwszej ciąży też brałam.
to dobrze że żelazo masz dobre choć nie jesz mięsa :)
Wyniki zwykle są na drugi dzień w takiej zwykłej przychodni, a że wizytę miałam zaplanowaną na za 2 tyg to tyle czekałam aby poznać wyniki.

Do góry