reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Nagini, chyba mały we flakach siedzi, bo biodra ani tyłek mi nie urosły (chyba?!) [emoji23] Obawiam się, ze u mnie też przed porodem zscznie coś być widać [emoji87]

Ka, nikt nic nie zameldował odnośnie schudnięcia [emoji6] ale dobra passa wagowa już mi chyba przeminęła [emoji2]
W sumie nic nie tracisz [emoji14] U mnie widać na 1 rzut oka, a i tak w kolejkach stoję. Jedyne co to ludzie po zerknięciu na mnie muszą podziwiać sufit, a przy Tobie nie czują tego dyskomfortu ;)

reklama
Colorado ciesz się ;) też bym tak chciała hehe U mnie brzuch i po ciazach nadal wygląda jak w 7 miesiącu... ; (

E, to ja o puszczaniu w kolejkach nie myślę nawet [emoji16] ludzie to by pozjadali się nawzajem...

To mnie mąż wczoraj dobił, bo stwierdził, że dupsko mi jednak urosło. Zamiast spodni to chyba namioty mi już tylko zostaną [emoji58]

Co do zrzucania brzucha to u mnie przy odchudzaniu właśnie pierwsze z brzucha zawsze leci. A w tyłek jak mi kg wejdą, to wyjść już nie chcą. I tak źle, i tak niedobrze [emoji23]

Cześć dziewczyny
Żyjemy, mamy się prawie dobrze ;) Antoś ma już 11 tygodni i rośnie jak na drożdżach- rozmiar 68 już a zaczynaliśmy od 50. Pampersy rozmiar 3! Nie wiem kiedy to się stało!!! Waży prawie 7 kg. Za dużo jak na swój wiek ale je tylko pierś na żądanie i teraz od 3 dni raz dziennie modyfikowane bo muszę ściągać i zamrażać na czas jak będę w szpitalu.

Widzę że o biustonoszach mowa, ja nie znalazłam biustonosza do karmienia dla siebie- rozmiar 85k. Chodzę w zwykłym z koronki bez usztywniaczy i wyciągam góra pierś a na noc zakładam sportowy.

Co do moich kamieni idę 4 czerwca je usunąć.
Po 11 tygodniach od porodu mam też na minusie 22 kg :)

Cześć dziewczyny
Żyjemy, mamy się prawie dobrze ;) Antoś ma już 11 tygodni i rośnie jak na drożdżach- rozmiar 68 już a zaczynaliśmy od 50. Pampersy rozmiar 3! Nie wiem kiedy to się stało!!! Waży prawie 7 kg. Za dużo jak na swój wiek ale je tylko pierś na żądanie i teraz od 3 dni raz dziennie modyfikowane bo muszę ściągać i zamrażać na czas jak będę w szpitalu.

Widzę że o biustonoszach mowa, ja nie znalazłam biustonosza do karmienia dla siebie- rozmiar 85k. Chodzę w zwykłym z koronki bez usztywniaczy i wyciągam góra pierś a na noc zakładam sportowy.

Nooo to powiem Ci ze niezłą ma wagę ;) ale potem się wyciągnie. Nie ma co się martwić. Ważne ze macie się dobrze [emoji5]

Cześć dziewczyny

11 tygodni??? Przecież dopiero co urodziłaś, jak to leci [emoji33]. Mój Patryk, też tak leciał z wagą, aż sprawdziłam w ksiazeczce zdrowia teraz na 11 tyg ważył 7400 i 68cm. Tez był karmiony piersią na żądanie. Wyglądał jak ludzik Michelin, ale potem go wyciągnęło bardzo i mając 3 lata już był szczypior. Teraz dopiero nabiera ciała mając lat prawie 8. A Twoja waga - marzenie :) Ile przytyłaś w ciąży?

Mimi nie martwię się jakoś bardzo tylko mój kręgosłup woła o pomste do nieba :p ..

Nagini w niedzielę już 12 tygodni skończy ;) czas bardzo szybko ucieka. Nie wiem kiedy nawet jest kolejny dzień..
O! No to Antek nie jest rekordzista w takim razie ;) powoli też wygląda jak ten ludzik :D
Zaczynałam ciążę z wagą 103.5 skończyłam na 104, a teraz ważę 82 :) jeszcze tak 15 kg i będę zadowolona :p

Mimi nie martwię się jakoś bardzo tylko mój kręgosłup woła o pomste do nieba [emoji14] ..

Nagini w niedzielę już 12 tygodni skończy ;) czas bardzo szybko ucieka. Nie wiem kiedy nawet jest kolejny dzień..
O! No to Antek nie jest rekordzista w takim razie ;) powoli też wygląda jak ten ludzik :D
Zaczynałam ciążę z wagą 103.5 skończyłam na 104, a teraz ważę 82 :) jeszcze tak 15 kg i będę zadowolona :p
Motywujesz kobieto :) Ważysz juz mniej niż niż ja przed ciążą, bo zaczynałam z 85. Przytylam 6kg w 30tyg, tak liczę sobie na maxa 10kg, a potem niech mały ssak wyśle ekstra 10 to resztę już doszlifuje ;)

Cześć dziewczyny

[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]

Brawo! :)

Dobrze, że zdrowotnie na prostą wychodzisz, tyle nieprzyjemności po drodze pozgarniałaś, że kilka kobiet możnaby tym obdzielić... Niech te kamyki tylko eksmitują :)

Niech maluszek rośnie! [emoji4] Znaczy, że ma się dobrze po drugiej stronie brzuszka ;)

Wagi gratuluję :) ja mam już ze 3 kg na plusie, widzę, że weszłam już w etap tycia mimo woli... [emoji23]

reklama
Nagini to po pierwsze co ty tu robisz z taką wagą :p? Do otyłości Ci daleko ;) po drugie gratuluję że tak mało przybywa w ciąży- to sukces. A ssak pewnie dużo więcej zabierze z Ciebie więc top model jak nic :D

Colorado ty szczęściaro! Tylko 3 kg? Super :) Pyreczka łaskawa dla Ciebie czy jakieś przeboje ciążowe masz?

Do góry