reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Na alledrogo jest sporo biustonoszy do karmienia w większych rozmiarach. W cenach dość przystępnych i nie są brzydkie. Ja sama kupuję sobie 95-100D i powiem, że nawet ładne są, czasem bonprixowe, które uważam za bardzo dobrej jakości, się trafią za połowę ceny katalogowej.
Ja sobie kupiłam biustonosze do karmienia z allegro, miały być jeszcze dwa rozmiary większe niż nosiłam w ciąży, a jak przyszły to ani pół cycka w nie nie wsadziłam...

reklama
Ale może też źle trafiłam. Generalnie jestem niezbyt dobrze nastawiona do kupowania przez internet, choć z tymi biustonoszami z bon prix mi się udało trafić dobrze [emoji16]

Z ciekawości sprawdziłam bon prix, ale miseczki się tam kończą na H [emoji23]. Na alledrogo min 100zl muszę dać i co najmniej 2 kupić.

Z ciekawości sprawdziłam bon prix, ale miseczki się tam kończą na H [emoji23]. Na alledrogo min 100zl muszę dać i co najmniej 2 kupić.
Są do H, ale trzeba zobaczyć w tabeli rozmiarów, bo np. ja mam rozmiar 90H przed urodzeniem, a tam mam 100F i jest ok [emoji16]

Ja mojej mamie często kupowałam staniki na alledrogo i na 10 2 się trafiały za małe, ale to moja mama też nie przyjmowała do świadomości, że dupka jej urosła, w trakcie menopauzy przytyła i cyc jej urósł i obwód pod nim też :D teraz akceptuje swoje 85C a nie z uporem maniaka 75B.

Nagini, za nietypowy rozmiar niestety często się dopłaca, bo nie produkują go na masową skalę. Ja zanim odważyłam się iść do poważniejszego sklepu braffiterskiego kupowałam bieliznę tylko w sieciówkach. Ale tam na 80 D się kończyła rozmiarówka... a niestety i piersi mi rosły i ja dalej rosłam. Wiec chodziłam w wiecznie źle dobranej, uciskającej bieliźnie. No jakościowo też o wiele słabsze były. Teraz w roku kupię ze 2 biustonosze, fakt że wydam na nie ok. 300 zł (skrupulatnie zbieram pieniądze z kopert na ten cel [emoji16][emoji16][emoji16]), ale służą mi długo i nie wychodzą druty, nie rozciągają się i nie prują. I dziś wyrzucam pierwszy nieco lepszy stanik, z firmy ava, był ze mną ponad 4 lata [emoji1]

Siruna, potwierdzam, Gaia ogarnia rozmiarówkę :) tylko ja muszę przymierzyć osobiście, bo mam asymetrię biustu i musi leżeć dobrze, bo inaczej szału dostaję... U nas w kilku sklepach była Gaia, ale już nie ma. Ostatnio chodziłam i pytałam się o ich biustonosze, to mi pani powiedziała: "takich drogich to nie mamy" [emoji33]

Paula, a z bon prixa kierowałaś się ściśle ich tabelką orzy wyborze biustonosza do karmienia, że tak fajnie trafiłaś? :) Ja z ich tabelkami mam wieczny problem [emoji16]

Nagini, za nietypowy rozmiar niestety często się dopłaca, bo nie produkują go na masową skalę. Ja zanim odważyłam się iść do poważniejszego sklepu braffiterskiego kupowałam bieliznę tylko w sieciówkach. Ale tam na 80 D się kończyła rozmiarówka... a niestety i piersi mi rosły i ja dalej rosłam. Wiec chodziłam w wiecznie źle dobranej, uciskającej bieliźnie. No jakościowo też o wiele słabsze były. Teraz w roku kupię ze 2 biustonosze, fakt że wydam na nie ok. 300 zł (skrupulatnie zbieram pieniądze z kopert na ten cel [emoji16][emoji16][emoji16]), ale służą mi długo i nie wychodzą druty, nie rozciągają się i nie prują. I dziś wyrzucam pierwszy nieco lepszy stanik, z firmy ava, był ze mną ponad 4 lata [emoji1]

Siruna, potwierdzam, Gaia ogarnia rozmiarówkę :) tylko ja muszę przymierzyć osobiście, bo mam asymetrię biustu i musi leżeć dobrze, bo inaczej szału dostaję... U nas w kilku sklepach była Gaia, ale już nie ma. Ostatnio chodziłam i pytałam się o ich biustonosze, to mi pani powiedziała: "takich drogich to nie mamy" [emoji33]

Paula, a z bon prixa kierowałaś się ściśle ich tabelką orzy wyborze biustonosza do karmienia, że tak fajnie trafiłaś? :) Ja z ich tabelkami mam wieczny problem [emoji16]
Tak, tak jak jest opisane na stronie pomierzyłam i są ok

Colorado ja też wydaję na stanik zwykle koło 150zl i nie mam z tym problemu, bo chodzę w nim potem 2-3 lata. Ale karmić tyle nie zamierzam [emoji14] Nie wiem też jaki rozmiar brać. Przed 1 ciąża nosiłam 70f, do karmienia kupiłam 80h i początkowo były dość małe [emoji33]

reklama
Tak, tak jak jest opisane na stronie pomierzyłam i są ok
Muszę w takim razie obczaić :) z bon prixa często zamawiam, więc ze zwrotem jak coś nie będę mieć problemu [emoji1]
Colorado ja też wydaję na stanik zwykle koło 150zl i nie mam z tym problemu, bo chodzę w nim potem 2-3 lata. Ale karmić tyle nie zamierzam [emoji14] Nie wiem też jaki rozmiar brać. Przed 1 ciąża nosiłam 70f, do karmienia kupiłam 80h i początkowo były dość małe [emoji33]
Karmienie 3 lata to byłoby coś [emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry